Inspirujte se vánočními dárky, které frčí v Americe | Blog Mall.cz

Inspirujte se vánočními dárky, které frčí v Americe

Snad každý druhý Čech najde pod stromečkem obálku s penězi nebo ponožky. V Americe na to jdou jinak – třeba přes roboty, mluvící prstové panáčky i praktické pomocníky do domácnosti. Inspirujte se západem.

1. Lístky na sportovní utkání

Kdo nechodí za kulturou, jako by nebyl. A dvojnásob to v Americe platí pro sportovní utkání. Američané proto s železnou pravidelností nachází ve vánoční punčoše lístky na zápasy jejich oblíbeného týmu nebo třeba předplatné do divadla – záleží, čemu víc holdují.

Zamyslete se, jestli i vy máte ve svém okolí kulturní nebo sportovní milovníky a darujte jim třeba:

  • předplatné do divadla,
  • lístky na fotbalové nebo hokejové zápasy,
  • vstupenky na koncert.

2. Vysavač na baterky

Nejvíc potěší dárek, se kterým obdarovanému ulehčíte život a darujete chvíle volna. V Americe to dobře vědí a proto si potrpí na praktické dárky. Třeba takové, které vám pomůžou s úklidem. Hitem Vánoc se tak stal třeba tyčový vysavač Dyson.

Tenhle šikovný pomocník totiž nepotřebuje k vysávání zásuvku. Stačí ho nabít a můžete vysávat klidně celý byt. Navíc se nemusíte bát, že vám kabel nedosáhne až za roh nebo že zakopnete o dlouhou šňůru.

>> Pořiďte si praktický vysavač Dyson na MALL.cz. <<

Motor vysavače se otáčí rychlostí až 125 tisíc otáček za minutu. Vysavač Dyson V10 je tak celosvětově nejvýkonnějším akumulátorovým vysavačem. • 

S vysavačem Dyson nesáhnete vedle, ať už chcete svým blízkým ulehčit běžný úklid nebo důkladné gruntování každého zákoutí bytu. Jedním stisknutí tlačítka upravíte tyčový vysavač na ruční a zase zpět – dostanete se tak všude, kam potřebujete.

Akumulátorový vysavač Dyson je ideální dárek do každé domácnosti. Specializované podlahové hubice a příslušenství si poradí s nečistotami na různých druzích povrchů. • 

3. Let helikoptérou

Amerika je továrnou na zážitky. Není proto divu, že Američané často pod vánočním stromečkem najdou poukazy třeba na vyhlídkové lety vrtulníkem nad New Yorkem nebo Grand Canyonem.

Nedržte se letos o Vánocích při zemi. Máte-li ve svém okolí nadšence do létání, pořiďte jim také leteckou vyhlídku – nad krásami Česka. Zvolte vrtulník nebo třeba balón.

4. Robotický kamarád

I když slovo robot vzniklo v Československu, v současnosti zažívají roboti největší boom v Americe. Alespoň o Vánocích, kdy je pod stromeček dostávají velcí i malí. A v různých podobách i tvarech – je libo robotickou kouli nebo droida jako z Hvězdných válek?

Někteří roboti umí dokonce nahrávat a promítat virtuální holografická videa nebo s vámi mluvit. Stačí jen vybrat toho správného robotického kamaráda a dárek k Vánocům je na světě.

Zatímco před lety byli roboti jen ve sci-fi filmech, dnes je běžně dostávají nejen děti k Vánocům. • 

5. Seriálový fén

Kdo by občas nechtěl být jako filmová hvězda? V Americe mají k Hollywoodu nejblíž a proto si dávají pod stromeček slavné dárky – třeba unikátní fén Dyson Supersonic, který se několikrát objevil v amerických seriálech, jako je například Teorie velkého třesku.

>> Pořiďte fén Dyson na MALL.cz. <<

6. Prstoví panáčci

Ne vždycky platí, že jen s velkým dárkem zabodujete. V Americe je naopak vánoční jedničkou docela malá potvůrka – tzv. fingerlings jsou prstové „loutky”, se kterými zažijete spoustu zábavy. Malé opičky reagují na zvuky a dokážou zpívat, houpat se nebo spát – přímo na vaší ruce.

Prstové opičky nebo třeba dinosauři se dají jednoduše pořídit i u nás. Hledáte-li interaktivní hračku pro své děti, zkuste tuhle. • 

7. Domácí asistent

Američany lákají moderní pomocníci, a tak není divu, že dárkovým hitem jsou také chytří domácí asistenti. Řeč není o osobních strážcích ani sekretářkách, kteří s vámi od teď budou na každém kroku, ale o reproduktoru s umělou inteligencí. Ten slouží k ovládání chytré domácnosti.

Pomocí hlasových příkazů můžete přehrávat hudbu, ovládat další přístroje u vás doma, telefonovat nebo číst audioknihy. Inteligentní bedýnka vám na povel taky přečte zprávy nebo předpověď počasí. Je to zkrátka ideální dárek pro všechny milovníky technických vychytávek.

A kde berete inspiraci pro výběr vánočních dárků vy? Napište nám komentářů, jestli byste pořídili něco v americkém stylu.