7 důvodů, proč dárky řešit s předstihem | Blog Mall.cz

Užijte si pohodové Vánoce: 7 důvodů, proč dárky řešit s předstihem

Přemýšleli jste, co komu nadělíte pod stromeček? Pokud ne, tak začněte. Sepsali jsme pro vás několik důvodů, proč se na chystání svátků letos vrhnout co nejdřív.

Třetina českých Ježíšků často nakupuje dárky až několik dní před Štědrým dnem, zároveň si stejný počet lidí stěžuje na zvýšený stres. Vánoce pak pro ně rozhodně nejsou veselé. Když přitom budete na své bližní myslet o trošku dřív, přinese vám to spoustu výhod.

1. Neutratíte všechny peníze naráz

Z našeho průzkumu vyplývá, že 54 % Čechů pod stromeček přinese víc než 10 dárků. Každý třetí pak za dárky nechá víc než 10 000 Kč. Poznáváte se? Pokud svoje vánoční nákupy rozdělíte do více měsíců, neutratíte tolik z jedné výplaty. Zbyde vám tak finanční rezerva na nečekané výdaje nebo na předvánoční víkend ve Vídni.

2. Rozmyslíte si, co koupíte

Dostávání dárků má na Vánocích nejraději skoro každý druhý. Tak to nezkažte. Díky pečlivému plánování totiž nenakoupíte hloupé zbytečnosti. Dárek tak neskončí na půdě nebo v koši, ale poputuje přímo do srdce obdarovaného.

Náš tip: Dělejte si během roku seznam všech možných dárků, které vás k dané osobě napadnou nebo o kterých se sama zmíní. Využijte k tomu funkci poznámek v mobilu. Nápady budete mít pořád při ruce a dárky můžete shánět třeba když budete ve městě čekat na schůzku.

Nezapomeňte do svého nákupního košíku přidat i prskavky. Děti je milují a na Štědrý večer jim roztančené jiskřičky udělají radost. • 

3. Věnujete dárky ve správné velikosti i barvě

Objednali jste špatnou velikost nebo barvu? Když dárky kupujete s předstihem, nevadí to. Máte čas je vyměnit nebo vrátit.

>> Dárky pro všechny parádnice najdete na MALL.CZ. <<

4. Darujete něco nezapomenutelného

Peníze pod stromečkem možná potěší, ale obálku ideálně doplňte ještě něčím, co ukáže vaši snahu obdarovaného překvapit. Když se do toho pustíte s předstihem, vymyslíte nebo vyrobíte dárek, kterým dáte najevo svůj hluboký zájem o obdarovaného.

Využijte svých dovedností nebo se přiučte něčemu novému. Internet je plný jednoduchých návodů na pletení šály, vyšívání povlaku na polštář nebo výrobu domácího vaječného likéru. Díky vlastnoruční výrobě dárku na míru obdarovanému ukážete, že:

  • ho posloucháte,
  • víte, co má rád,
  • vám na něm záleží.

Darujte jedlý dárek podle rodinného receptu. A jestli to není tajemství, recept k dárku přiložte. • 

5. Máte prostor plánovat

Nejlepším dárkem je klid. Vymyslete proto dárek, se kterým se obdarovaný zbaví trochy všedního stresu. A naplánujte všechno pro to, aby opravdu nad ničím nemusel přemýšlet. Třeba:

  • relaxační pobyt na horách,
  • několik dní v lázních,
  • let balónem,
  • letenky do Paříže,
  • lístky do kina,
  • poukázku na večeři v oblíbené restauraci, zatímco pohlídáte děti obdarovaných.

Dělejte si před Vánoci seznam všeho, co vám ještě zbývá udělat. Díky tomu udržíte organizaci svátků pevně ve svých rukou a užijete si i pauzu na pohádku. • 

6. Dárky originálně zabalíte

Díky dostatku času se můžete vyřádit i na balení dárků. Zkuste třeba krabici s dárkem zabalit do větší krabice a tu zabalit do další bedny. Obdarovaný bude do poslední chvíle napnutý a na rozbalování takového balíčku jen tak nezapomene.

Chcete Vánoce ozvláštnit dobrodružstvím? Dárek ukryjte v okolí bydliště a obdarovanému dejte k hledání GPS souřadnice nebo mapu. Vyhlédněte si k tomu ale dopředu bezpečné místo a navigaci sami vyzkoušejte.

Kreativitě se meze nekladou a ze samotného předávání dárku uděláte zážitek.

7. A vy sami předejdete stresu

Přeplněné obchody vytočí 3 Čechy ze 4. Pokud dárky řešíte s předstihem, šíleným frontám se vyhnete a vánoční čas se pro vás letos opravdu stane časem pohodyA Vánoce budou skoro tak klidné, jako si pamatujete ze svého dětství.

Pořád nevíte, co pro dědečka, tetu nebo děti? Nechejte se inspirovat našimi tipy na dárky.

S jakým předstihem dárky kupujete vy? Dejte nám vědět do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.