6 tipů na vánoční dárky, se kterými u dětí zabodujete | Blog Mall.cz

Ježíškovy nákupy: svítící oblečení a dalších 5 tipů na super dětské dárky

Téměř polovina Čechů nakupuje pod stromeček méně než 10 dárků. Nejčastěji přitom pořizují překvapení pro nejbližší rodinu. Jestli ještě nemáte vánoční nákupy obstarané, inspirujte se tipy na dětské dárky, které letos frčí a vaši malí potomci z nich budou nadšení.

1. Mechanické stavebnice pro děti vynálezce

Pokud jsou vaše dítka zvídavá a jen tak nějaká hračka je neuspokojí, tahle by mohla – mechanické stavebnice totiž školáky nejen zabaví, ale navíc je hrou naučí, jak fungují fyzikální, chemické nebo matematické zákony.

Hitem je třeba stavebnice Geomag Mechanics, která funguje na principu magnetických sil. Děti skládají z magnetických tyčinek a kovových kuliček konstrukce, které se díky magnetům samostatně pohybují.

Náš tip: Pořiďte dětem také rozšířenou verzi Geomag Mechanics Gravity, která kromě magnetů využívá i gravitaci – kuličky pak budou klouzat, skákat nebo se vzájemně vystřelovat.

2. Svítící oblečení: ať děti zazáří

Oblečení většinou nepatří k dětským vysněným dárkům. Když ale vyberete takové kousky, které svítí, budou děti tyhle měkouše milovat. Hitem jsou třeba svítící pyžama – mají speciální úpravu, takže ve tmě září. A k dostání jsou motivy pro kluky i holky.

Jestli máte doma malé parádnice a fešáky, kteří se chtějí s „cool oblečky” pochlubit venku, sáhněte po svítící čepici. S ní bude váš potomek dobře vidět, i když půjde za šera ze školy domů.

>> Další svítící kousky najdete na MALL.CZ. <<

Jakmile se zhasne, nápisy na pyžamku se rozzáří. • 

3. Žraločí autodráha pro malé řidiče

Postavte obří dráhu, vypusťte autíčka z garáže a... tři, dva, jedna – start! Nadělte malým závodníkům pod stromeček závodní dráhu, se kterou mohou poměřit své řidičské síly. Vyberte třeba takovou, která je jako dělaná pro kaskadérské kousky a v garáži se ukrývá hrozivý predátor, kterému se musí auta vyhnout.

>> Náš tip: Autodráha Hot Wheels City – garáž se smyčkou a žralokem. <<

4. Špiónské vybavení pro dětské agenty

Máte doma malého dobrodruha, ve kterém se nezapře James Bond? Pořiďte svému agentovi špiónskou výbavu, se kterou rozluští každou záhadu. Chybět v ní nesmí:

  • dětské vysílačky na spojení agentů, například GoGen Vysílačky MAXI,
  • dalekohled, aby měli špióni dokonalý přehled i v noci, třeba dalekohled EP Line SpyX,
  • tajné naslouchátko pro pořizování odposlechů od EP Line SpyX,
  • špiónské pero EP Line SpyX na psaní neviditelných poznámek či posílání kódovaných zpráv
  • nebo detektor pohybu od EP Line SpyX, se kterým agentovi neproklouzne jediný vetřelec.

>> Kompletní špiónskou výbavu pořídíte na MALL.CZ. <<

Práce špiónů nikdy nekončí. Až si vaše děti vyhrají s vysílačkami nebo naslouchátkem, můžete jim výbavu doplnit třeba o detektor kovu nebo laserovou past. • 

5. Továrna na sliz: krásně nechutný dárek

Dávno už neplatí, že dárky musí být hezké. Naopak – čím odpudivější hračka, tím jsou děti spokojenější. Mezi krásně nechutné hračky patří i sliz, hit posledních let. Pokud se od něj vaše ratolesti ještě neodtrhly, dejte jim novou kompletní výbavu, se kterou si mazlavý dárek vyrobí

  • Pořiďte celou továrnu na sliz,
  • a nebo vytvořte „slizový” balíček sami – podle našeho návodu odměřte dětem přesné množství přísad do uzavíratelných skleniček nebo dóz, které děti pak jen smíchají.

Náš tip: A jestli vaše děti nejen rády vyrábí, ale také mlsají, pak je pro ně jako dělaná továrna na výrobu zmrzliny z oblíbeného ovoce nebo jogurtů.

>> Najděte pro vaše děti i další kreativní sady na MALL.CZ. <<

6. LEGO: zachraňte delfíny nebo si zahrajte na kaskadéry

Vsaďte na jistotu a sáhněte po nestárnoucí klasice. Stavebnici LEGO vyberete na míru pro každé dítko:

Náš tip: Stavebnice seženete i v superhrdinské úpravě. Mají-li vaše děti rády Spidermana nebo Kapitána Ameriku, potěšíte je řadou LEGO® Super Heroes.

S kaskadérským autem můžete vyrazit i do náročného terénu. Uspořádejte třeba rodinné závody. • 

Další tipy na dárky nejen pro děti najdete v našem vánočním rádci na MALL.CZ.

Už máte vymyšlené dárky pro své ratolesti? Napište nám do komentářů, čím je potěšíte.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.