Sonické kartáčky čistí zuby skoro samy. A hlavně šetrně | Blog Mall.cz

Sonické kartáčky čistí zuby skoro samy. A hlavně šetrně

O elektrických kartáčcích někteří tvrdí, že poškozují dásně a odhalují krčky. Se sonickými kartáčky to ale nehrozí. Jsou totiž svou unikátní metodou čištění šetrné a zároveň účinné. Navíc vyčistí zuby až 10× rychleji než klasické elektrické kartáčky.

Supermoderní technologie nebo zubní kartáček pro celou rodinu?

Sonické zubní kartáčky jsou obojím.

Pokud máte citlivé dásně, klasické elektrické rotační kartáčky skutečně mohou po čase obnažovat zubní krčky. Sonické kartáčky proto rozkmitávají své štětiny pomocí ultrazvuku, který vaše dásně neohrožuje.

Ultrazvuk navíc rozpohybuje směs slin, vody a zubní pasty, čímž efektivně odstraňuje zubní plak a bakterie. Vyčistí také těžko dostupná místa, takže částečně nahradí mezizubní kartáček.

Sonické kartáčky vibracemi rozpohybují kromě štětin i směs zubní pasty a vody, což pomáhá čistit špatně dostupná místa • 

30 - 40 000 kmitů za minutu se postará o to, že sonický kartáček pracuje až 10× rychleji než rotační elektrické kartáčky a až 100× rychleji než ty manuální.

Jsou dostupnější než dřív

Kartáček udělá veškerou „práci“ za vás, při čištění nemusíte vůbec tlačit. Stačí ho jemně přiložit k zubu a nechat pracovat. Při velkém tlaku dokonce kartáček vibrovat přestane, aby nedošlo k nechtěnému poškození dásní.

Díky tomu, že kartáček pracuje sám, oblíbí si ho i děti. Vyčistí jejich zuby mnohem lépe než manuální kartáček. S klasickým kartáčkem si děti navíc často neví rady – mohli jste si to ověřit v našem článku.

Se sonickými kartáčky ušetříte i pastu. Díky většímu napěnění jí nemusíte nanášet tolik. • 

A pokud dříve platilo, že sonické kartáčky byly výrazně dražší než ty klasické elektrické, tyhle časy už skončily. Sonické kartáčky dnes pořídíte i za cenu kolem 2 000 Kč.

Pro koho je sonický kartáček vhodný?

O koupi sonického zubního kartáčku byste se měli poradit se svým zubním lékařem. Obecně se ale sonické kartáčky hodí hlavně pro ty, kteří:

  • mají problémové a citlivé dásně,
  • nosí ortodontické pomůcky nebo implantáty,
  • nepoužívají mezizubní kartáčky,
  • mají omezené fyzické schopnosti,
  • dovršili 6 let věku a osvojili si motoriku čištění zubů.

Čištění zubů se sonickým kartáčkem nevyžaduje téměř žádné úsilí. Hodí se tak i pro ty, kteří čištění zubů nevěnují velkou péči. • 

Jsou nabité funkcemi

Kromě toho, že sonické kartáčky pořídíte v různých velikostech, s náhradními hlavicemi a baterií, která vydrží při pravidelném čištění i několik týdnů, zvládnou toho ještě mnohem více.

Některé modely sonických kartáčků se pyšní funkcí timer, která kartáček po 2 minutách automaticky vypne – protože příliš dlouhé čištění není pro vaše zuby dobré. Nejlepší je proto rozdělit si zuby na 4 části a následně se každé z nich věnovat 30 sekund.

Nastavit si můžete i různé režimy pro bělení zubů, masáž dásní nebo třeba odstranění skvrn ze zubů. 

Některé modely nabízí i aplikaci, ze které budou vaše nadšené. Aplikace jim v reálném čase při čištění ukazuje správný postup a zábavně vzdělává. • 

A jak si čistíte zuby vy? Uvažujete o koupi sonického kartáčku? Diskutujte s námi na Facebooku.