Vrhněte se na tisk: 6 důvodů, proč mít doma tiskárnu | Blog Mall.cz

Vrhněte se na tisk: 6 důvodů, proč mít doma tiskárnu

I v dnešním on-line světě se pravidelně dostanete do situací, kdy je papír nenahraditelný. Mít doma tiskárnu je komfort, který vám usnadní každodenní činnosti a zachrání vás nejen před postáváním ve frontě v copycentru, ale i před zbytečným výdaji. Koukněte na 6 způsobů, jak vám tiskárna usnadní život.

1. Tiskněte si levnější fotky z dovolené a oslav

Domácí inkoustovou tiskárnu bude zbožňovat každý, kdo se rád obklopuje svými oblíbenými zážitky a vzpomínkami například v podobě zarámovaných fotek nebo fotoknížek. Domácí inkoustové tiskárny vám dnes bez problému vytisknou podobně kvalitní fotografie jako velké tiskárny v copycentrech. A zatímco jedna fotografie vás v copycentru vyjde na několik desítek korun, na moderních domácích tiskárnách ji budete mít téměř zadarmo.

Například na tiskárnách Epson EcoTank vytisknete s původním množstvím inkoustu až 1 800 barevných fotografií, přičemž tisk jedné vás včetně lesklého fotopapíru vyjde na 2 koruny. Pokud je navíc vložíte do rámečku, budou vaše fotky z dovolených nebo rodinných oslav vypadat jako od profíka.

S domácí tiskárnou si snadno vytvoříte krásné fotoknihy. • 

2. Za běžný tisk dáte jen pár halířů

Domácí tisk na inkoustových tiskárnách je čím dál levnější. Za jednu černobílou stranu dáte na moderní tiskárně zhruba 0,06 haléře. Zásoba inkoustu v tiskárnách Epson EcoTank vydrží až 8 000 stran. Z dlouhodobého hlediska se proto domácí tiskárna vyplatí podstatně víc než pravidelné návštěvy copycentra.

Oproti laserovým tiskárnám jsou navíc inkoustové energeticky úspornější a tvoří podstatně méně odpadu.

3. Buďte ještě kreativnější

Tiskárna je nezbytný nástroj všech kreativních duší. Vyrobíte s ní vlastní trička, nálepky nebo třeba pohlednice. A kromě tiskárny k tomu nepotřebujete nic než trošku šikovnosti a správný papír.

Nosíte-li rádi trička se zábavnými potisky nebo chcete přátele obdarovat oblečením s jejich oblíbenou hláškou, pořiďte si k tiskárně speciální nažehlovací papír. V grafickém programu už si jen potisk dle libosti upravíte, vytisknete a na žehlicím prkně ho na tričko nažehlíte.

Kromě nažehlovacího papíru seženete i samolepicí papíry nebo fólie. Vytištěné obrázky z něj jednoduše vystřihnete a nalepíte, kam budete chtít. Vytvoříte tak například:

  • nálepky na hrníčky nebo peněženky,
  • originální samolepky do diáře nebo dětského deníčku,
  • veselé dekorace na nábytek.

I výroba vlastních pohlednic je s domácí tiskárnou hračka:

  1. Vyberte si obrázek, který chcete na pohlednici vytisknout (například fotku vašeho okolí nebo rodinnou fotografii).
  2. V libovolném grafickém programu obrázek upravte podle svých představ a změňte jeho rozměry na 12 × 17 centimetrů.
  3. Vytiskněte ho na tvrdý papír a pak už jen napište pěkný vzkaz, přilepte známku a vyšlete pohled na cestu ke svým blízkým.

4. Pracujte pohodlně i z domu

Při práci z domu se bez tiskárny obejdete jen těžko. Faktury, smlouvy a jiné dokumenty během minuty přemístíte z počítače do šanonu. Tiskárny jako Epson EcoTank, podporují oboustranný tisk, takže ušetříte ve složkách o polovinu více místa než při jednostranném tisku.

S těmito tiskárnami také můžete pohodlně tisknout z mobilu, tabletu či jiného zařízení. Jednoduše si nainstalujete bezplatnou aplikaci Epson iPrint a přes Wi-Fi vytisknete například PDF soubory nebo fotky, které máte ve smartphonu. Díky funkci Epson Email Print navíc dokumenty vytisknete, i když budete zrovna v kavárně, na schůzce nebo na dovolené v Itálii. Stačí je poslat na e-mailovou adresu vaší tiskárny.

Vyfotili jste na procházce pěknou fotku na mobil? Přímo z mobilu ji můžete i vytisknout. • 

5. Vstupenky bez čekání ve frontě

Ačkoliv například vstupenky do kina nebo lístky na autobus už si dneska tisknout nemusíte, protože stačí ukázat QR kód, takové letenky je pořád jistější vytisknout. A vytištěné lístky jsou přece jenom bezpečnější, protože se vám může vybít mobil nebo narazíte na místo, kde není dobrý signál pro stažení vstupenek z e-mailu.

6. Obsluhovat domácí tiskárnu je hračka

Vzpomínáte si na staré tiskárny, do kterých jste museli pravidelně kupovat kazety s barvou nebo samostatný inkoust? A jak jste po každé výměně barvy museli několik minut drhnout ruce a stůl, abyste se zbavili rozlité náplně? Tak tyhle časy jsou definitivně pryč.

Moderní tiskárny Epson EcoTank používají nádržky na inkoust, které jsou přímo součástí tiskárny. Barvu do nich z koupených lahviček jednoduše přelijete a vyhnete se nepořádku.

Tiskárny Epson EcoTank šetří peníze, čas a jsou šetrné vůči přírodě. • 

<< Ušetřete peníze s úspornými tiskárnami Epson. >>

Máte doma tiskárnu? Napište nám do komentářů, jak vám usnadňuje práci.