Recenze Huawei Watch GT: elegantní doplněk i přísný trenér | Blog Mall.cz

Recenze Huawei Watch GT: elegantní doplněk i přísný trenér

Vývojáři z Huawei vynesli z bran továrny nové sportovní hodinky Huawei Watch GT, které cílí hned dvě skupiny lidí: sportovce a parádivce. Kromě spousty sportovních funkcí se totiž mohou chlubit také elegantním designem. Vyzkoušeli jsme, co vše se za jejich ciferníkem skrývá.

Huawei Watch GT pořídíte ve dvou verzích – Sport a Classic. Classic je elegantnější se světle hnědým řemínkem ze syntetické kůže, který připomíná luxusní hodinky. Sport se naopak víc blíží designu tradičních sportovních náramků a má černý silikonový řemínek. V obou případech vyladili tvůrci vzhled k dokonalosti a hodinky jsou tak skvělým módním doplňkem, ať už jdete do divadla nebo na nákupy.

Dotykový displej na kovovém těle se díky vhodně zvolené velikosti pohodlně ovládá a zároveň nezavazí při běžných činnostech. Hodinky váží příjemných 46 gramů, takže o nich téměř nebudete vědět. Kromě dotyků displeje budete hodinky ovládat také dvěma tlačítky na pravé straně.

Stisknutím pravého horního tlačítka displej zapnete a vypnete. Pravým dolním se rychle přesunete do nabídky sportovních módů. • 

Nový kámoš pro váš smartphone

Před prvním spuštěním musíte hodinky přes Bluetooth propojit se smartphonem a aplikacemi Huawei Health a Wear OS. První z nich vám ukáže vaše sportovní úspěchy a druhá vám pomůže propojit hodinky s ostatními aplikacemi v telefonu. Díky tomu vám budou chodit do hodinek notifikace doplněné lehkými vibracemi, třeba o příchozí SMS zprávě nebo zprávě na Messengeru. Dlouhé zprávy na hodinkách číst nemůžete, jde tedy spíš o upozornění, že máte z kapsy vytáhnout mobil.

Design ciferníku si vyladíte dle vlastních potřeb a sympatií. Na výběr máte 11 podob od starobylého s římskými číslicemi až po futuristický s neonovými barvami. Některé ciferníky jsou čistě funkční, třeba ten, který podrobně zobrazuje aktuální počasí.

Aplikace pro sportovce i nesportovce

Sportovcům nadělili vývojáři z Huawei macatou porci funkcí. Na výběr máte 10 módů sportovních aktivit od běhu přes cyklistiku po plavání (tušíte správně, hodinky jsou vodotěsné). Z každé aktivity vám hodinky vytvoří podrobné statistiky a grafy a můžete si nastavit cíle v podobě času, vzdálenosti či spálených kalorií. Hodinky v sobě ukrývají GPS, takže si na smartphonu zpětně prohlédnete zdolanou trasu. Můžete využít také funkci monitorování srdečního tepu a výpočtu krevního tlaku.

Co se nesportovních aplikací týče, přijde vhod budík, počasí, baterka, barometr nebo monitorování spánku, které vám změří dokonce i kvalitu dýchání, takže můžete testovat, která poloha spánku nejvíc prospívá vašemu zdraví. Nás také potěšil budík s jemnými vibracemi, které vás probudí mnohem příjemněji než hlasité vyzvánění.

Součástí hodinek je i oblíbený krokoměr, který vám mimo jiné změří, kolikrát jste za den vstali ze židle. • 

Procvičte si tělo i angličtinu

Hodinky běží na operačním systému LiteOS, který vytvořili přímo vývojáři z Huawei. Jeho možnosti jsou bohužel zatím omezené, a proto do hodinek nemůžete stahovat další aplikace. To zamrzí vzhledem k omezenému počtu aplikací ve výchozí verzi. Hodila by se třeba aplikace na ovládání hudby nebo zobrazování e-mailů. S tím bohužel souvisí také absence české lokalizace – systém je kompletně v angličtině.

V čem však hodinky excelují je výdrž baterie. I za neustálého propojení se smartphonem s přehledem vydrží 14 dní. Pokud ale pravidelně sportujete a používáte při tom GPS, počítejte s minimálně o polovinu kratší výdrží. Hodinky dobijete s pomocí přibaleného magnetického adaptéru, který využívá USB-C.

Adaptér před nabíjením připojíte na zadní stranu hodinek. Na té najdete i senzory pro sledování zdraví. • 

Verdikt: Ideální parťák pro sportovce toužící po stylu

Už na první pohled dokážou hodinky Huawei Watch GT okouzlit krásným designem, kterým se rádi pochlubíte. Pokud si navíc pravidelně dáváte do těla, užijete si povedené sportovní aplikace, které vám z každé aktivity udělají přehledné statistiky. Pokud chcete sportovat a vypadat dobře, jsou pro vás hodinky jako stvořené.

Kladům hodinek vládne především design a výdrž baterie. • 

Pomáhají vám při sportu sportovní hodinky nebo náramky? Napište nám do komentářů.