Konec štětcům a válečkům. Dnes se „natírá“ stříkacími pistolemi | Blog Mall.cz

Konec štětcům a válečkům. Dnes se „natírá“ stříkacími pistolemi

S příchodem jara přichází i nepříjemné povinnosti: třeba natřít plot či zahradní nábytek novou vrstvou laku. Ještě před pár lety byste bez váhání sáhli po štětci nebo válečku, dnes byste měli zvážit stříkací pistoli. Práce s ní je totiž rychlejší, přesnější i pohodlnější.

Pohodlná práce ve stoje či vsedě

Se stříkacími pistolemi se nemusíte plazit kolem zahradního nábytku a hledat polohu, díky které dostanete štětec i do těžko dostupných míst. Barvu, lak nebo email na povrch stříkáte ze vzdálenosti několika centimetrů a snadno tak „natřete“ i ta nejhůře přístupná místa.

Tuto výhodu oceníte zejména při natírání nepravidelných povrchů, například nevyhlazeného zdiva či velmi hrubého dřeva. Zatímco se štětcem nebo válečkem se s některými plochami budete trápit třeba i hodinu, se stříkacími pistolemi rovnoměrně zabarvíte celou plochu hned na první pokus.

Se stříkací pistolí na první pokus natřete i těžko dostupná místa nebo spáry. • 

Šetří čas i zlepšují výsledky

Natírání stříkacími pistolemi ale nešetří jen čas – přináší i lepší výsledky. Například u stříkacích pistolí Einhell máte možnost regulovat průtok barvy, abyste snadno dosáhli požadované sytosti. Pomocí vzduchového uzávěru zase nastavíte, aby vám pistole vytvářela svislý, vodorovný nebo kulatý tvar proudu.

Tento systém je silně návykový a do ruky ho dostanete za pár minut. Natírání velkých ploch rovnoměrnou vrstvou barvy pro vás pak bude mnohem jednodušší než kdykoliv dříve.

Jeden systém. Na všechno

Stříkací pistole Einhell navíc snadno udržíte v dobré kondici, vyměnit barvu nebo vyčistit pistoli je otázkou pár minut. Barvu vyměníte rychlým odejmutím stříkací hlavy a nádoby na barvu, pistoli vyčistíte pomocí kartáčků a jehel, které jsou přímo součástí balení.

Pistole Einhell snadno rozeberete a vyčistíte. • 

Stříkací pistole umí pracovat s malířskými barvami, laky i emaily. Ruční pistole Einhell TC-SY 400 P a TC-SY 500 P využijete pro natírání malých a středně velkých ploch lakem nebo emailem, robustnější stříkací centra Einhell TC-SY 600 S a TC-SY 700 S s vestavěným kompresorem excelují v natírání velkých ploch lakem, emailem i malířskou barvou.

Co říkáte na stříkací pistole Einhell vy – zkusíte je, nebo zůstanete u klasického štětce? Dejte nám vědět v komentářích na Facebooku.