Recenze Huawei nova 3 Blue: výkonný modrásek se čtyřmi foťáky | Blog Mall.cz

Recenze Huawei nova 3 Blue: výkonný modrásek se čtyřmi foťáky

Výrobci z Huawei vypustili z továren další špičkový mobil pro všechny, kdo chtějí mít v kapse kvalitu. Huawei nova 3 se může pochlubit čtyřmi fotoaparáty s umělou inteligencí i pevnou konstrukcí z kovu a skla. Otestovali jsme, jaká další esa v rukávu ještě skrývá.

Smartphone vás potěší už při rozbalování. Po otevření krabice s nova 3 Blue totiž najdete kromě telefonu a adaptéru také solidní sluchátka, která mají na kabelu mají dokonce i ovladač hlasitosti.

Jistě vás nepřekvapí, že nova 3 Blue je barvou krytu hodně výrazný a připomíná šmoulu. Tento odstín výrobci smartphonů prakticky nenabízí, takže máte jistotu, že budete originální. Velmi stylově působí také zaoblený design.

Díky chytré technologii stačí zamířit například na tričko a smartphone vám ho rychle vyhledá na e-shopu. • 

Široký a krásný

6,3palcový FullView displej s FullHD+ rozlišením srší barvami, a to ze všech pozorovacích úhlů, a proto je ideálním strojem k prohlížení videí a fotografií. Poměr stran je 19:9, takže telefon vypadá spíše jako Špagetka než Štaflík. Displej také elegantně rozšiřuje vykrojení v horní části. I přes svou velikost se telefon drží dobře a bez problému ho budete ovládat jednou rukou – zejména díky minimálním rámečkům. Navíc váží jen 166 g, a to i přes luxusní konstrukci z kovu a skla.

Jednou z hlavních předností Nova 3 jsou čtyři fotoaparáty. Zadní mají 24+16 Mpx a přední 24+2 Mpx. Výhoda vzájemně se doplňujících fotoaparátů spočívá v tom, že dokáží lépe pracovat se světlem, a proto tvoří sytější, barevnější a ostřejší fotky. Na pořízené fotografie se krásně kouká a věříme, že vaši sledující na Instagramu rozdíl poznají. Foťáky mají umělou inteligenci, která rozpozná přes dvě desítky scén, takže ideální nastavení vám automaticky navolí téměř za každé situace.

Rozhraní fotoaparátů je jednoduché a intuitivní. • 

Výkonný a s velkým skladištěm

Pod šmoulím krytem se skrývá osmijádrový procesor Kirin 970 a 4 GB RAM, což je kombo, které s přehledem zvládne všechny běžně používané aplikace, multitasking i náročnější hry. Úložiště nabízí 128 GB prostoru a lze rozšířit microSD kartou o dalších 256 GB interní paměti, což je slušná porce i na ukládání filmů či rozsáhlých fotoalb.

Výdrž nova 3 rozhodně má, za každodenního chodu plného hraní, surfování a sledování videí dosáhne i na dva dny bez nabití. Na svědomí to má baterie s kapacitou 3 750 mAh. Nechybí ani překvapivě rychlé odemykání obličejem, podpora 3D emoji a přehledný Android Oreo s nadstavbou EMUI. Některé předinstalované aplikace pravděpodobně nevyužijete, ale tak už to u nadstaveb chodí. Lehkou vadou na kráse je, že telefon není voděodolný.

Procesor Kirin 970 je stvořený tak, aby utáhl nejen náročné aplikace, ale i umělou inteligenci, kterou telefon přetéká. • 

Verdikt: telefon plný překvapení

Celkově vzato je Huawei nova 3 Blue po všech stránkách velmi povedený telefon. Není mu téměř co vytknout a výhody jako čtyři fotoaparáty, krásný displej, kvalitní ergonomie nebo rychlý procesor jsou skutečně šťavnaté. Za cenu 10 999 Kč smete ze stolu i spoustu konkurenčních smartphonů.

Nový Huawei je pecka se vším všudy. • 

Jak se vám nový chytrý telefon od Huawei líbí? Napište nám do komentářů.

>>> Prozkoumejte model v modré barvě