Budoucnost žehlení: ve 3D a s nafukovací prknem | Blog Mall.cz

Budoucnost žehlení: ve 3D a s nafukovací prknem

Co kdyby existoval žehlicí systém, které by vyžehlil oblečení za vás, sám vše poskládal a ještě uložil do skříně? Pravda – tohle je ještě hudba budoucnosti. Novinka, kterou představila společnost Laurastar, k ní má ale hodně blízko. Čtěte, jak vypadá budoucnost žehlení.

Předchůdci dnešních žehliček se objevily už za vlády egyptských faraonů. Tehdy byly kostěné nebo dřevěné. Postupem času se jako žehlicí hladítka používaly nádoby plněné žhavým uhlím, horkým pískem nebo želízky – žehlit s nimi byla pěkná dřina.

Dnes běžně používáme elektrické žehličky s napařováním, které práci usnadňují. Přesto patří žehlení k nejméně oblíbeným domácím pracem. Až do teď. Na trhu se totiž začínají objevovat chytré žehlicí systémy, které udělají půlku práce za vás. Například:

  • nafukují a vyrovnávají žehlicí plochu tak, aby bylo oblečení napnuté a netvořily se záhyby,
  • samy nastaví teplotu i dávkování páry,
  • nakonec vám pomohou i oblečení složit.

Inteligentní žehlicí systémy se postarají o to, aby se na oblečení netvořily záhyby nebo přežehlené varhánky – oblečení totiž na prkně napínají podle potřeby. • 

S čím chytrý žehlicí systém pomůže

S žehlením budoucnosti přišla firma Laurastar. A její novinka, žehlicí systém Laurastar Smart, vám žehlení usnadní hned z několika důvodů:

1. Oblečení vyžehlíte rovnoměrně

Tričko ještě šlo, ale ta košile – pára nestačí a vám se nedaří rozžehlit všechny rožky oblečení. S žehlicím systémem budoucnosti se vám to nestane.

Žehlička je totiž vybavená 3D žehlicí plochou, která látku napne a narovná přesně v místě, odkud vychází pára. Technologie Sensteam navíc zachycuje vaše pohyby a páru automaticky dávkuje přesně podle potřeby – aniž byste museli cokoli nastavovat. Díky tomu se pára šíří rovnoměrně po celé ploše a nevznikají záhyby.

Nemusíte se bát, že se vám žehlicí systém zničí a vy neseženete náhradní díly. Laurastar garantuje opravu svých produktů minimálně po dobu 10 let. • 

2. Zbavíte se záhybů a složeno máte raz dva

Kromě 3D žehlicí plochy vám s bezchybným žehlením pomáhá i samotné prkno – je totiž aktivní. Například systém Laurastar Smart má 4 rychlostní stupně, které podle potřeby žehlicí prkno nafouknou.

Vytvoří se vzduchový polštář, díky němuž se prádlo narovná, napne a drží na prkně, takže se při žehlení nekrčí a nevznikají záhyby. A když je to potřeba, plocha se zase vyrovná. Na jedno kliknutí.

A navíc plus pro všechny, kterým nejde skládání oblečení – na prkně je nenápadný kryt s grafickými linemi, podle kterých oblečení snadno složíte.

Žehlicí systémy vám usnadní nejen žehlení, ale i následné skládání oblečení – grafické linie na prkně vás povedou. • 

3. Nemusíte čekat, než oblečení uložíte do skříně

Abyste mohli oblečení uložit do šuplíků, musíte většinou čekat, než hromádka svršků provlhčená od páry uschne. Jinak by vám prádlo mohlo zatuchnout. Na rozdíl od klasických žehliček je inteligentní žehlicí systém vybavený technologií 2× ohřívané suché páry, která látku zanechává suchou. U prádla tak nestrávíte ani o minutu navíc.

4. Přesně víte, jak který materiál žehlit

Váháte-li, jak správně vyžehlit hedvábnou halenku nebo vlněný svetr, jednoduše přes Bluetooth propojíte žehličku s mobilní aplikací. Ta se promění ve vašeho žehlicího trenéra a pomocí videonávodů vás krok za krokem navede, jak na různé materiály, nebo poradí se základními technikami žehlení.

Díky Bluetooth navíc už nemusíte myslet na to, kdy jste naposledy dělali údržbu žehličky, jestli je potřeba doplnit do nádržky vodu nebo vyměnit filtr či žehlicí potah. Na to všechno vás aplikace upozorní.

Žehlicí systém Laurastar Smart je 15× rychlejší než běžné parní generátory. • 

Žehlení budoucnosti pomůže i alergikům

Systém je navíc ideální i pro alergiky nebo rodiny s malými dětmi. Má totiž funkci Hygienic steam – silná horká pára proniká hluboko do tkaniny a ničí až 99,9 % bakterií a roztočů, odolávajících rychlému praní při nízkých teplotách 30–40 °C. A navíc zabraňuje jejich množení.

Funkci 2× ohřívané suché páry oceníte především, pokud máte malé děti. Oblečení nechá hygienicky čisté a zbaví ho všech bakterií roztočů i hub, které by jinak mohli u vašich nezbedů vyvolat alergie. • 

S žehlicím systémem Laurastar Smart můžete žehlit i vertikálně – třeba pověšené závěsy nebo šaty na ramínku. A nebo si pořiďte parní generátor Laurastar. I ten už má speciální 3D technologii a další vychytávky budoucnosti, které vám s péčí kolem vašeho šatníku pomohou.

Možná se někdy dočkáme systému, který by prádlo zcela vyžehlil za nás. Do té doby je ale inteligentní žehlicí systém skvělým pomocníkem, který zdlouhavý proces žehlení usnadňuje, jak jen je to možné.

Kterou funkci žehlicího systému byste nejvíc ocenili vy? Napište nám to do komentářů.