Tipy na pohodové přebalování | Blog Mall.cz

Tipy na pohodové přebalování

Možná jste si před narozením miminka říkala, že přebalování není žádná věda. Jenže dnes řešíte, kolika balíky plen se předzásobit a jak nejlépe zabránit protečení. Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou stát se přebalovacím mistrem.

Kolik plen mít v zásobě?

700 plen – to je přibližné množství, které vaše miminko spotřebuje za první tři měsíce života. Určitě ale nedoporučujeme pořídit takové množství plenek předem a pak si libovat, že pro ně dlouhé týdny nemusíte.

Je běžné, že hned po porodu miminko zhubne třeba i čtvrt kila, ale pak začne přibírat – a vy nevíte, jakou rychlostí poroste zrovna váš drobeček.

Plenky se vyrábí v několika velikostech, které kupujte postupně podle přibývající váhy. Pleny Pampers Premium Care pořídíte v praktických velikostech:

Kromě váhy je jasným indikátorem také škrcení se v pleně. V pase to takový problém nebývá, ale nožičky může plenka objímat až příliš těsně. Když si toho všimnete, je nejvyšší čas na větší pleny.

Do foroty si můžete pořídit pleny číslo 3 nebo 4, které budete používat nejdéle. Z menších velikostí stačí koupit do začátku třeba jen jedno praktické měsíční balení plenek.

Pravidelné vážení miminka vám pomůže s rozhodováním, jestli už není čas na větší plenky. • 

Jak miminko přebalit, když šermuje rukama nebo pláče?

Nejmenších novorozenců se to netýká, ale už za pár týdnů může být vaše miminko jako z hadích ocásků – neposedné a zvídavé.

1. Zkuste masáž

Když se miminko kroutí a vy ho ani za nic nemůžete přebalit, vezměte do dlaní jeho chodidla a jemně mu masírujte nožky. Miminko se snadněji zklidní a vy v klidu pokračujete ve výměně plenky.

2. Pomozte si hračkou

Možná se vašemu drobečkovi nelíbí, že musí ležet na zádech a nechat se přebalit. Zkuste zaujmout jeho pozornost. Zavěste třeba na lampu chrastítko nebo barevnou hračku, aby se houpalaa miminko na ni dobře vidělo.

Miminko si rádo hraje. Proto potřebuje zajímavé podněty i při přebalování. • 

Je možné zabránit protečení plenky?

Plenka může protéct z mnoha důvodů – nevyměňujete ji dost často, omylem miminko špatně zabalíte nebo je plenka z nekvalitního materiálu. Třetí příčinu můžete snadno napravit hned a zbylé dvě si postupem času nacvičíte.

Pleny Pampers Premium Care využívají technologie, které pohlcují moč i stolici do pleny a brání protékání. Plenky obsahují tři absorbční kanálky, do kterých se vlhkost rovnoměrně a rychle rozdělí, takže zadeček miminka zůstává suchý a plenka neprotéká.

Mezi kanálky a dětskou pokožkou je ještě speciální povrchová vrstva, která do sebe intenzivně nasává tekutiny a odvádí je do kanálků – daleko od pokožky miminka.

Existuje nějaký doporučený interval pro výměnu plenky?

Jednoduše řečeno – bohužel ne. Každé miminko to má jinak. Už víte, že pokud plenka protéká, pravděpodobně byste měli přebalovat častěji. S lepší orientací vám pomůže také indikátor vlhkosti. Je to žlutý proužek na plence, který zezelená a tím vám dá jasný signál, že je potřeba plenku vyměnit. Indikátor ocení ostřílení ale i novopečení rodiče, kteří se teprve s miminkem seznamují.

Plenky Pampers usnadňují maminkám i miminkům přebalování díky použitým materiálům. I proto jsou nejkvalitnějšími plenkami na trhu. • 

Jak předejít opruzeninám?

Snad každá maminka někdy bojuje s vyrážkou na zadečku svého miminka. Důležitá je hygiena: miminko koupejte a často mu měňte plenku. Ještě před zabalením nechte zadeček uschnout a pak natřete krémem, který doporučí dětská lékařka.

Jako prevence i pro děti, které trpí na opruzeniny, se hodí prodyšné plenky. Dovolují totiž vzduchu cirkulovat kolem pokožky, takže vlhkost se snadno dostane pryč a k zadečku může čerstvý vzduch.

A jaký je váš tajný tip na přebalování? Podělte se s novopečenými maminkami na našem Facebooku.