Vyrazte na dovolenou s tabletem | Blog Mall.cz

Vyrazte na dovolenou s tabletem

Mnoho lidí má pocit, že zařízení na pomezí chytrého telefonu a počítače nevyužije. Chyba lávky. Na cestách (a zejména s dětmi) nemá konkurenci.

1. Zabaví vás na dlouhých cestách

Pokud neřídíte, několikahodinové přesuny autem, letadlem nebo jakýmkoli jiným dopravním prostředkem jsou nudné. Můžete si s sebou vzít knihu nebo třeba pletení, ale to vás pravděpodobně na celou dobu nezabaví. Tablet však můžete před cestou “nakrmit” různými knihami, filmy a aplikacemi a zábavu střídat.

2. Poradí cestu

Tablet s GPS je výhodný i pro řidiče, protože nahradí navigaci a navíc je díky většímu displeji přehlednější než telefon.

Tablet s GPS využijete v autě, při geocachingu i hledání dobrých restaurací v novém městě. • 

3. Udrží děti v klidu...

Děti tablety milují. Tak jednoduše se ovládají a nabízí tolik možností zábavy, že je díky nim udržíte v pravé poledne pod slunečníkem. Při čekání v restauraci zase můžete malým dětem pustit na tabletu oblíbenou pohádku a mezitím v klidu prostudovat jídelní lístek. S tabletem vám navíc pořád nebudou brát telefon, aby si mohly zahrát hru.

4. … a dostane je také ven

Tablet děti jen nepřiková ke gauči, ale také vybudí k procházkám a výletům. Má-li tablet GPS, můžete vyrazit na lov pokladů s hrou Geocaching nebo lovit pokémony s hrou Pokemon GO. Pro děti jsou výpravy s jasným cílem atraktivnější, poznáte nová místa a nemusíte se bát, že se vám vybije telefon. Pro jistotu ale k tabletu přibalte i powerbanku.

Ovládání tabletu je tak snadné, že ho zvládne opravdu každý. • 

5. Nahradí těžké knihy

Dovolená je pro mnoho lidí příležitostí, jak dohnat čtenářské resty. Nemusíte ale tahat kufr plný bichlí ani doma s těžkým srdcem vybírat, které dvě knihy si vezmete. Prostě si je všechny nahrajte do tabletu a je to. Tablet tak nahradí další nařízení - čtečku.

6. Přehraje filmy i seriály

Kromě knih si do tabletu také můžete nahrát videa a při deštivých dnech doženete i filmové a seriálové resty. Nejste tak odkázaní na nabídku místní televize ani na malý displej telefonu.

7. Nahradí deskové hry

Na tabletu se zabavíte sami i ve více lidech. Mnoho oblíbených deskových her je dnes k dispozici i v podobě aplikace a vy tak nemusíte na dovolenou tahat těžké krabice a bát se, že ztratíte figurky. Kdy jste třeba naposledy hráli Monopoly?

8. Zálohujete si na něj fotky

Tabletem můžete i fotit, ale kvůli velikosti to není příliš praktické. Na cestách vám však poslouží jako výborná záloha na fotky z vašeho kompaktu nebo zrcadlovky. Pravidelným přesunem fotek do tabletu se vyvarujete tomu, že byste se ztrátou fotoaparátu přišli o všechny snímky z dovolené.

Fotit se s tabletem dá, ale příliš praktické to není. • 

Na tabletu je navíc můžete rovnou upravovat a po návratu na něm fotky pohodlně ukážete třeba babičce.

Máte doma tablet a napadají vás další tipy na jeho využití na cestách? Podělte se v komentářích nebo na našem Facebooku.