Technologie profesionálních baristů můžete mít doma | Blog Mall.cz

Technologie profesionálních baristů můžete mít doma

Doby, kdy jste tu nejlepší kávu dostali pouze ve vybraných kavárnách od baristů z povolání, jsou dávno pryč. Díky kávovarům Siemens si doma uděláte silné espresso, lahodné cappuccino i caffé latte s dokonale našlehanou pěnou. Stačí zmáčknout jedno tlačítko. 

Piccolo neexistuje, na všechno ostatní je tady Siemens

Každý správný barista ví, že příprava kávy závisí na detailech. Pořádně napěněné mléko, na sekundu přesně dlouhá extrakce, ale i čistota a správná údržba kávovaru. A právě v detailech spočívá výjimečnost kávovarů Siemens EQ.

Jaké jsou znaky správně připraveného espressa?

  • Krémová pěna – tzv. créma nesmí chybět. Nejčastější příčinou nedostatečného pěnění je nízká kvalita kávy.
  • Barva pěny – pozor, krémová pěna nesmí být ani příliš světlá ani tmavá – toto většinou způsobuje špatné namletí kávových zrn.
  • Aroma – ani přehnaně aromatické ani nevýrazné. Správné espresso musí mít aroma tak akorát. Cestou k vynikající vůni je správná teplota během extrakce.
  • Chuť – abyste poznali správnou chuť, musíte se k ní propít. Každá káva totiž chutná jinak. Nejčastějším problémem s chutí je ale přílišná kyselost způsobená špatným skladováním kávy na vzduchu.

V každém z kávovarů EQ spolupracují tři inteligentní systémy. Kvalitní keramický mlýnek, systém ohřevu vody sensoFlow a spařovací jednotka. Díky spolupráci všech systémů je káva namletá přesně na zvolený typ kávového nápoje, extrakce probíhá vždy při správné teplotě mezi 90 a 95 °C a vaše ristretto nebo espresso macchiato tak má vždy tu správnou chuť. 

V kávovarech Siemens EQ připravíte vždy tu nejlepší kávu i s dokonale ušlehaným mlékem. • 

Siemens EQ.3 – jedno tlačítko na všechno

S funkcí oneTouch si v plně automatickém kávovaru Siemens EQ.3 připravíte oblíbený kávový nápoj doslova stiskem jednoho tlačítka. Stačí pomocí dotykového displeje a osvětlených tlačítek s ikonami nastavit funkci coffeeDirect – pak už jen zvolíte váš oblíbený typ nápoje, jeho intenzitu a dokonale připravenou kávu si vychutnáte každé ráno. 

Siemens EQ.3 je základním modelem řady. Díky keramickému mlýnku vám tento pomocník vydrží dlouhé roky, i když ho budete používat dennodenně. • 

Řekněme, že máte chuť třeba na kávu s mlékem.

  1. Umístíte šálek s mlékem pod výpusť, vložíte pěnič do šálku a stisknete tlačítko podle toho, na jakou kávovou specialitu máte chuť.
  2. Horká pára mléko v šálku dokonale našlehá.
  3. Do našlehaného mléka kávovar Siemens EQ.3 automaticky nadávkuje kávu o zvolené intenzitě.

Sám připraví dokonalou kávu, sám se vyčistí – Siemens EQ.6

Espresso, krémové cappuccino, latte macchiato – každému chutná něco jiného. A kávovar Siemens EQ.6 to ví. S funkcí coffeeSelect je výběr oblíbené ranní speciality pro každého člena rodiny jednodušší než čištění zubů. Stačí zmáčknout vybranou ikonu a kávovar se pustí do přípravy – třeba i takových specialit, jakými jsou americano nebo flat white.  

A že po ranní kávě spěcháte do práce a nemáte čas kávovar čistit? Jen běžte, kávovar Siemens EQ.6 díky funkci autoMilk Clean prožene trysky mléčného systému parou automaticky po každé přípravě kávy. Je tak vždy dokonale čistý a hygienický.

Kávovary Siemens EQ.6 umelou kávu vždy tak, jak je potřeba díky mlýnku ceramDrive. • 

A kromě čištění zapomeňte i na hádky s partnerem, kdo musí jít do práce dřív a zaslouží si první šálek kafe. S funkcí oneTouch DoubleCup stisknutím jednoho tlačítka připravíte dva šálky chutné kávy najednou.

Intenzitu, množství kávy a teplotu si vložíte do oblíbených, kam můžete uložit až 4 oblíbené nápoje přesně podle vašich chuťových buněk.

Přepněte se do Barista módu s kávovarem Siemens EQ.9

Každý barista a znalec kávy ví, že je 5 základních parametrů, které přispívají ke kvalitě espressa:

  • kvalita kávy,
  • množství,
  • teplota,
  • poměr kávy a mléka,
  • rychlost extrakce.

Přepněte z režimu Normal do baristaMode a můžete všechny tyto parametry zvlášť nastavit a vytvořit tak kávu zcela podle vlastních chutí. Připravte si třeba extra silný doubleShot nebo velmi intenzivní espresso. 

Siemens EQ.9 je vrcholem řady EQ. Kromě špičkových technologií umožňuje například použít na mléko téměř jakoukoliv nádobu – včetně profesionální baristické konvičky. • 

Kávovary Siemens EQ.9 vás navíc při přípravě neruší. Díky extrémně nízké hlučnosti si užijete svůj ranní klid. A jakmile je káva hotová, systém autoMilk Clean sám vyčistí trysky mléčného systému.

Kafíčko od Siemensu za to stojí

Každý z kávovarů řady Siemens EQ má speciální funkce.Ať už si vyberete kterýkoliv, na kvalitu kávy se můžete spolehnout díky systému sensoFlow. Průtokový ohřívač uvnitř kávovaru neustále udržuje perfektní teplotu spařování 90-95 °C. Díky tomu má vaše espresso vždy to správné aroma.

Přidejte se do našeho kávového klubu a nakupujte výhodněji.