Recenze Honor 8X: lesklý mistr v poměru cena/výkon | Blog Mall.cz

Recenze Honor 8X: lesklý mistr v poměru cena/výkon

Smartphone Honor 8X představili čínští vývojáři ve Španělském sále Pražského hradu. Mobil jsme si vyzkoušeli a oslnil nás nejen svým leskem, ale také atraktivním displejem a slušnou porcí výkonu za dobrou cenu.

V minimalistické krabičce s logem Honor 8X najdete kromě samotného smartphonu také manuál, adaptér a průhledné gumové pouzdro. Ačkoli je konstrukce odolná, ochrana proti škrábancům navíc se vždycky hodí.

Honor 8X stylem takřka přetéká. Okouzlí vás téměř bezrámečkovým displejem, lesklými zády se dvěma odstíny a konstrukcí ze skla a kovu, která připomíná design sportovních aut. Na celé té kráse se ale jedna vada najde – při každém dotyku zůstávají na zadní části viditelné šmouhy a otisky. Proto doporučujeme používat přibalené pouzdro.

Barevný přechod na zadní části konstrukce je stylový a vyniká obzvlášť v červené a modré verzi telefonu. • 

Rámečky už nefrčí

Minimálního rámečku si všimnete hned při prvním spuštění – 6,5palcový displej totiž tvoří 91 % celé přední strany. Videa si užijete v rozlišení Full HD+ a díky IPS panelu také ze všech pozorovacích úhlů. Telefon má navíc technologie pro redukci modrého světla, díky čemuž šetří oči a příjemně se na něj dívá i potmě před spaním.

Smartphone se má čím chlubit nejen zvenku, ale i uvnitř – procesor Kirin 710 v kombinaci se 4 GB RAM zvládá i náročnější aplikace a hry. Například oblíbená střílečka PUBG nám jela krásně bez sekání. Honor 8X si můžete pořídit s vnitřním úložištěm 64, nebo 128 GB, což je spousta místa na filmy i sbírku hudebních alb.

Mistr ostrých selfíček

Honor 8X potěší všechny rekreační fotografy. Se zadním 20Mpx + 2Mpx duálním fotoaparátem pořídíte za denního světla pěkně ostré fotky, se kterými si na Instagramu ostudu rozhodně nevystřihnete. Ve tmě už se na fotkách bohužel objevuje šum, a to i s režimem nočního focení. Příjemně nás však překvapil přední 16Mpx fotoaparát, který v portrétním režimu pořídí perfektně vyladěná selfíčka, která na sociální síti nezapadnou (pokud všichni vaši kamarádi nefotí s Honorem 8X).

Rozhraní fotoaparátu je jednoduché a intuitivní. • 

Baterie má v sobě slušných 3 750 mAh, takže i při častém používání dá s přehledem jeden den. Pokud nehrajete hry a netrávíte dlouhé večery na YouTube, může vám dosáhnout i na dva dny. Příjemně nás potěšil 3,5mm jack na sluchátka a technologie NFC, díky které můžete telefon používat mimo jiné pro bezkontaktní platby. Vadou na kráse je bohužel microUSB port. I levnější smartphony dnes používají novější vstup USB-C.

Systém běží na Androidu 8 Oreo s nadstavbou EMUI 8.2, která je svižná a přehledná. Bohužel obsahuje zbytečné aplikace, které velká část uživatelů pravděpodobně nevyužije, jako například Booking nebo eBay.

Součástí smartphonu je i několik předinstalovaných her, například roztomilá Dragon Mania. • 

Verdikt: Honor 8X boduje vzhledem i výkonem

Kdyby se rozdávalo vysvědčení, Honor 8X by od nás dostal spoustu jedniček s hvězdičkou. Tu největší pravděpodobně z poměru cena/výkon. Za cenu 6 990 Kč potěší zejména krásným designem, displejem s minimálními rámečky, solidním výkonem i vychytávkami, jako je například NFC.

Honor 8X září designem i výkonem. • 

>> Vyberte si ze třech barevných variant smartphonu Honor 8X na MALL.cz <<

Zalíbil se vám Honor 8X? Napište nám své dojmy do komentářů.