Vyšlete děti na lov duchů s LEGO Hidden Side | Blog Mall.cz

LEGO Hidden Side: Revoluční stavebnice, která dětem ožije před očima

V nových stavebnicích LEGO: Hidden Side se skrývá víc tajemství, než se na první pohled zdá – ovládly je totiž duchové. A je na vašich dětech, aby stavebnici postavily a pomocí rozšířené reality duchy pochytaly. Přečtěte si o revoluční stavebnici z dílny LEGO, která posouvá zážitek ze skládání kostiček o pořádný kus dál.

Co je to rozšířená realita

Představte si, že jsou okolo vás bytosti, které běžným okem nevidíte – spatříte je jedině přes displej svého smartphonu. Aplikace rozšířené reality fungují tak, že kamerou svého mobilu snímáte okolí a na displeji kromě reálného prostředí vidíte i postavy, předměty nebo nápisy, které do něj přidala aplikace.

Vydáte se tak třeba na lov magických bytostí okolo svého domu, nebo rozšířenou realitu využijete i k praktickým účelům – například k tomu, aby se okolo vás zobrazovaly názvy ulic nebo šipky, které vás při chůzi navigují do nejbližší kavárny. Na stejném principu fungují i nové stavebnice LEGO Hidden Side.

Na displeji smartphonu dětem díky rozšířené realitě ožije stavebnice před očima. • 

Z dětí se stanou lovci duchů

První kroky jsou stejné jako u klasické LEGO stavebnice. Děti ji rozbalí, otevřou si návod a sestaví autobus, školu nebo třeba strašidelný vlak. Jakmile ale připojí poslední kostičku, stáhnou si do smartphonu nebo tabletu bezplatnou aplikaci LEGO Hidden Side, která je k dispozici pro Android i iOS. Aplikace je kompletně v češtině a na stránce www.lego.com/devicecheck si děti snadno ověří, zda je kompatibilní s jejich smartphonem.

Když aplikaci spustí a namíří kamerou smartphonu na stavebnici, svět okolo nich náhle ožije. Okolí stavebnice se ponoří do temné noční oblohy a ze zákoutí začnou vyletovat duchové. Strašidelnou atmosféru navíc doplní mlha, tajemná hudba a další zvukové efekty.

Děti pak kamerou ze všech stran krouží po stavebnici, dokud nenarazí na ducha. Toho střílením (v reálném světě ťukáním na displej) zneškodní a hledají dál. Jakmile porazí všechny duchy, kteří si ze stavebnice udělali svůj obývák, přijde na scénu jejich boss – každá stavebnice má jednoho a porazí ho jen skuteční mistři v lovu duchů.

V aplikaci za polapené duchy děti dostávají trofeje. Pokud pochytají duchy ze všech 8 stavebnic, otevře se jim konec příběhu a budou se moci pokochat kompletní sbírkou strašidelných úlovků. Kromě lovení duchů mohou v aplikaci zkoušet i jiné vylomeniny, například hledat skryté artefakty nebo si vyzkoušet roli ducha a snažit se převzít moc nad stavebnicí.

Na první pohled jsou postavičky v obyčejném městě, ale stačí zapnout aplikaci a ponoří se do světa strašidel. • 

Na lov duchů nebudou děti samy

Všech 8 stavebnic LEGO Hidden Side spojuje napínavý příběh. Hlavním hrdinou je třináctiletý YouTuber Jack Davis, který se s rodinou přestěhoval do města Newbury. Brzy zjistí, že se v městě děje něco nekalého. Učitelům zelenají oči, školní jídelnou létají dezerty a z věže se ozývají podivné zvuky. O nadvládu nad městem totiž usiluje takzvaný Hidden Side – dávno zapomenutý svět duchů.

Jack vyráží na lov duchů spolu s kamarádkou Parker a vědkyní J. B., která vyvinula aplikaci na odhalování a likvidování přízraků. Vaše ratolesti se tak přidají k Jackově partě a pomohou jí zlotřilé duchy poslat na věčný odpočinek.

Hlavním záporákem je přízrak čarodějnice Lady E., která terorizovala městečko před 200 lety. Svým 8 nohsledům věnovala 8 artefaktů duší, kterými vysávali duševní sílu obyvatel města. Prapradědeček Parker nakonec plán Lady E. zmařil a uvěznil ji do říše duší. V současnosti se Lady E. pokouší znovu nabýt své síly, a proto musí děti v každé stavebnici najít jeden artefakt duše a porazit jednoho nohsleda. Jakmile porazí všechny, Lady E. zůstane v říši duší nadobro uvězněna.

Každá stavebnice je jiná

Vaše děti mohou s Jackem a jeho partou vyrazit až na 8 míst v městečku Newbury:

  • k paranormálnímu autobusu,
  • strašidelné střední škole,
  • na temný hřbitov,
  • do laboratoře vědkyně J. B.,
  • ke kaskadérskému náklaďáku,
  • na starou rybářskou bárku,
  • do vlaku duchů
  • nebo ke stánku s krevetami.

Na všech těchto místech, které si samy postaví, potkají nové postavičky, nové strašidelné duchy a nová tajemná zákoutí.

Stavebnice jsou plné různorodých postaviček od učitelů přes motorkáře až po lovce krevet. • 

Každá stavebnice je jiná a plná vychytávek. Strašidelný vlak se například stisknutím tlačítka na střeše promění v zubaté strašidlo s přízračnými křídly. Na jednom z vagónu navíc děti postaví odstrašovací dělo, které jim pomůže duchy porazit.

I budovu střední školy mohou děti několika páčkami proměnit v zubaté monstrum se zlotřilým pohledem a velkými drápy. Na tuto proměnu zareaguje i aplikace – pokud děti přetvoří školu do podoby hladového monstra, objeví se před nimi úplně noví duchové a navíc na displeji uvidí, jak budova natahuje drápy a kouše kusadly. Proto musí se stavebnicemi experimentovat, aby našly úplně všechny duchy.

Během pár vteřin děti promění obyčejnou střední školu v zubaté monstrum. • 

>> Pořiďte dětem stavebnice z edice LEGO Hidden Side. <<

Která stavebnice LEGO Hidden Side se vám líbí nejvíc? Napište nám to do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.