Kreslete 3D perem: parádní dárek pro malé i velké vynálezce | Blog Mall.cz

Kreslete 3D perem: parádní dárek pro malé i velké vynálezce

Slyšeli jste už o 3D peru? Skvělý dárek, se kterým vaše děti nakreslí prostorové modely a vyzkouší si, jaké to je být stavitelem Eiffelovky nebo vynálezcem brýlí. S 3D perem si užijí kopec zábavy a navíc posílí svou kreativitu.

3D pera vypadají na první pohled jako plnicí pera, akorát jsou větší, tlustší a kouká z nich barevný provázek nebo tyčinka. Ze zadní strany vložíte náplň (materiál je podobný plastu, je však ekologický a zdravotně nezávadný) a tlačítkem ji vsunujete dovnitř, kde se roztaví a struna vyteče z hrotu ven. Při kontaktu se vzduchem náplň ztvrdne a zůstane v takovém tvaru, který perem načrtnete.

Pero potěší děti, DIY nadšence a všechny kreativní duše. Děti s perem vytvoří zvířata, domy, panáčky, modely letadel či stylové brýle, které potom budou nosit. Dospělí pak mohou tvořit pěkné dekorace do domácnosti nebo ozdoby na vánoční stromeček. Zruční rodiče také dětem s pomocí 3D pera opraví rozbité hračky.

Vrstvením 3D vláken na sebe vytvoříte i složitější modely, jako třeba tohoto draka. • 

Kreslení s 3D perem dětem posilní:

  • kreativitu – Děti s perem vytvoří vše, co se jim mihne hlavou. Na rozdíl od běžného kreslení navíc nejsou omezené koncem papíru, a proto mohou svou představivost pustit na pořádný špacír.
  • trpělivost – Nakreslit 3D perem domeček vyžaduje soustředění a píli, ale ten pocit z hotového modelu pak stojí za to. Děti se naučí, že trpělivost přináší ohromný výsledek.
  • jemnou motoriku – Kreslení s 3D perem je manuální činnost, a proto věřte, že po pravidelném 3D kreslení bude vaší dítko zručnější.

Ze začátku pomůžou šablony

Pro ty, kteří potřebují kreativně popostrčit, jsou k dostání šablony speciálně pro 3D pera, která můžete dětem koupit nebo stáhnout z internetu a vytisknout. Děti perem obtáhnou obrysy a jednotlivé části poskládají dohromady. Vznikne tak třeba pěkný motýlek s mávajícími křídly.

Vytvořit prostorový nápis? S 3D perem žádný problém. • 

Výrobci 3D per vyvíjí také aplikace na mobily a tablety s velkým množstvím šablon. Děti si je spustí, vyberou, co chtějí kreslit a položí na displej sklíčko. Na něm šablonu obkreslí, aniž by zařízení poškodily, a pak výtvor ze sklíčka odlepí.

Nezapomeňte na náplně

Po čase dojde peru náplň, a proto je nutné ji dokoupit. Na výběr máte mnoho barev a odstínů, a dokonce seženete i náplně, které mění barvu nebo svítí ve tmě. Před koupí se raději přesvědčte, zda se náplň hodí do pera, s kterým vaše ratolest kreslí.

>> Pořiďte dětem do zásoby další náplně do 3D pera. <<

Pamatujte, že 3D pero je elektronickým přístrojem, a proto je potřeba ho pravidelně nabíjet. Na výběr máte pera na tužkové baterie i pera, která nabijete USB kabelem nebo dobíjecí stanicí.

3D pera jsou skvělým dárkem pro děti od 8 let.

Náplně mají podobu barevných kotoučů, které pero postupně navíjí. • 

>> Vyberte dětem 3D pero a pasujte je do role malých vynálezců. <<

Kreslí vaše děti 3D perem? Napište nám do komentářů, co pěkného vytvořily.