6 elektronických vychytávek nejen pro školáky | Blog Mall.cz

Jsou na čtení, výtvarku i tělocvik: 6 elektronických vymožeností, které školákům zpříjemní život

Škola je fuška, ať už děti počítají záludné rovnice, máchají štětcem po výkrese nebo se učí rozlišit tasemnice od škrkavek. Dnešní doba je naštěstí plná elektronických vychytávek, které jim učení zpříjemní. Inspirujte se našimi tipy na osvědčené školní parťáky a vybavte ratolesti na nový školní rok.

1. Ať jsou ve spojení s celým světem

Školáci s mobilem to mají ve škole snazší. Dohledají na něm informace z internetu a mají vždy po ruce kalkulačku nebo třeba slovník. Navíc s vámi budou neustále v kontaktu, takže se o ně nemusíte strachovat.

Ratolesti nepotřebují drahé mobily plné revolučních funkcí, ale vystačí si s levnější variantou, která zvládne surfování po internetu nebo přehrávání videí a má dostatečnou výdrž baterie. Přesně takový je například Alcatel 1S.

Má chytrý duální fotoaparát, který fotky sám vyladí k dokonalosti – pokud si školák bude fotit například kamarádovy zápisky z hodiny, mobil mu je správně zaostří. Na svou cenovou kategorii má Alcatel 1S také velmi slušný výkon včetně osmijádrového procesoru a 3 GB RAM, takže rozjede i náročnější aplikace a hry.

>> Pořiďte školákům Alcatel 1S na MALL.cz. <<

2. Ať jsou z nich nadšení knihomolové

Koho by bavilo tahat v už tak těžké tašce další bichle navíc? Do čtečky elektronických knih se vejde víc knih, než děti najdou v celé školní knihovně, a ke všem budou mít přístup během chviličky. Do čtečky si navíc mohou nahrát i učebnice a další školní materiály.

Oblíbená čtečka v novém designu Amazon New Kindle 2019 má úsporné LED podsvětlení, takže z něj mohou děti číst dlouhé hodiny, aniž by si unavily oči. Navíc má Kindle Wi-Fi pro stahování knih, vestavěný slovník a děti ho přes Bluetooth propojí se sluchátky, aby mohly poslouchat audioknihy.

>> Pořiďte malým čtenářům Amazon New Kindle 2019. <<

A chcete-li dětem čtenářským zážitek ještě víc vylepšit, zkuste Amazon Kindle Oasis. Má velký displej a odolá vodě, takže ho neohrozí ani do batohu vylitá láhev s pitím.

Čtečky jsou oproti knihám skladné a děti si je vezmou kamkoliv. • 

3. Namotivujte je ke sportu

Chytré hodinky dnes nosí sportovci bez ohledu na věk a jsou skvělým dárkem i pro školáky. Třeba hodinky Xiaomi Amazfit Bip dětem naměří počet ušlých kroků, vzdálenost ujetou na kole nebo kalorie, které spálily při fotbale. Tělocvik je zase bude bavit o něco víc.

Navíc jsou odolné proti prachu a vodě, takže je školáci nemusí sundávat ani v dešti. Malé dobrodruhy potěší také kompas. A když si děti spárují hodinky s chytrým telefonem, na ciferníku se jim zobrazí všechny příchozí zprávy a nebudou muset lovit mobil v kapse.

>> Udělejte dětem radost chytrými hodinkami Xiaomi Amazfit Bip. <<

4. Pro malé školáky s velkou kreativní duší

Tablety nejsou jen na hraní a surfování po internetu. Se správnou výbavou v dětech podnítí kreativitu a chuť tvořit. Například tablet Lenovo Yoga 3 8 Anypen má dotykovou obrazovku, kterou lze kromě prstu ovládat i perem nebo tužkou. Pak už stačí jen stáhnout aplikaci na kreslení a máte doma budoucího Picassa.

Díky nastavitelnému stojánku děti tablet postaví na zem nebo třeba zavěsí na háček, což přijde vhod, když budou skládat stavebnici podle videonávodu na YouTube nebo třeba vyrábět domácí sliz. Mezi další vychytávky patří také otočný fotoaparát nebo až 20hodinová výdrž baterky.

>> Pořiďte špuntovi tablet Lenovo Yoga 3 8 Anypen. <<

Kreslení na tabletu je jednoduché a děti si své výtvory hned nasdílí s kamarády. • 

5. Ať si hudbu vychutnají v klidu

Aby mohl školák v klidu poslouchat audioknihy nebo oblíbenou muziku, neobejde se bez sluchátek. Třeba JBL T110BT ho určitě potěší. Jsou bezdrátová, takže kolem sebe nebude muset tahat dlouhé kabely. Zároveň jsou oba špunty spojené krátkou šňůrkou, takže dítku špunty nikam nezapadnou a jen tak je neztratí.

Na šňůrce je navíc jednoduché ovládání, kterým může přeskakovat skladby a po spárování s telefonem i přijímat hovory. Na jedno nabití si poslechne až 6 hodin hudby či audioknížek.

>> Přibalte školákovi stylová sluchátka JBL T110BT. <<

6. Ať mají všechno učení na jednom místě

Ne každý notebook je vhodný pro školáky. Měl by být lehký, skladný, dobře přenosný a měl by vydržet celé vyučování. Přesně takový je Lenovo Yoga 330-11IGM – navíc nejde o obyčejný notebook, ale 2v1. Klávesnici školáci kdykoliv přetočí a vytvoří si tak z notebooku dotykový tablet.

Váží jen 1,25 kg, což je méně než některé učebnice, a díky flexibilnímu designu se s ním pracuje dobře na lavici ve škole i na dece na zahradě. Navíc se rychle nabíjí – na další 2 hodiny výdrže stačí 15 minut v nabíječce.

>> Pořiďte dětem 2v1 Lenovo Yoga 330-11IGM. <<

Jaká elektronická zařízení nosí do školy vaše děti? Napište nám to do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na Youtube.