Elektromobily od Tesly si budou vyrábět elektřinu samy | Blog Mall.cz
Elektromobily od Tesly si budou vyrábět elektřinu samy

Elektromobily od Tesly si budou vyrábět elektřinu samy

Společnost Tesla Motors nedávno ve spolupráci se SolarCity představila nový typ solárních tašek pro domy. A protože tyto střešní tašky budou mít i speciální funkci pro odmrazování a zbavení se ledu nebo sněhu, objevily se spekulace, zda něco podobného nelze použít také pro elektromobily.

V minulosti už Elon Musk upřesnil, že stávající technologie a vlastnosti solárních článků nejsou dostatečně efektivní k tomu, aby byly na střeše elektromobilu. Zvýšená hmotnost by znamenala větší spotřebu energie a s výkonem současných modelů solárních článků by šlo o méně efektivní řešení, než v podobě klasické střechy a například větší baterie.

Co není ale může být, což naznačil Elon Musk i na Twitteru, kde prozradil, že v případě budoucích verzí elektromobilů Tesla bude solární střecha nabízená jako volitelná možnost. Kdy a u jakých modelů ale pochopitelně zatím neprozradil.

Tesla Motors nově nabízí speciální celoskleněnou střechu pro Model S, přičemž za příplatek se s ní počítá i u dalších elektromobilů. Technologie je podobná jako u vytvořených solárních tašek, takže se chlubí nejen vysokou pevností, ale i možností vyhřívání.

VŠE PRO VAŠE AUTO NALEZNETE ZDE >>