Domácí tiskárna: 5 tipů, jak tisknout úsporněji | Blog Mall.cz

Domácí tiskárna: 5 tipů, jak tisknout úsporněji

Ať už jste na home office nebo čas od času potřebujete vytisknout jízdenky, účty či smlouvy, domácí tiskárna se vám neztratí. Možná ale za tisk zbytečně utrácíte a ani o tom nevíte. Poradíme vám několik tipů, jak při tisknutí doma ušetřit. Čtěte, proč byste neměli tiskárnu vypínat a co je to inkoustové předplatné.

1. Netiskněte černobílé texty barevně

I když se to nezdá, když tiskněte černobílý dokument barevně, zbytečně spotřebováváte barvu, například pro vyhlazení písma. Když si při tisku zvolíte černobílý tisk, budete tisknout opravdu jen s černou.

2. Tiskněte oboustranně

Moderní domácí tiskárny umí tisknout oboustranně, čímž ušetříte papír a zpřehledníte vytištěné dokumenty. Ne všichni si totiž uvědomují, že když tisknou jednostranně, stoupnou jim náklady na papír klidně až o 50 %. Pro oboustranný tisk používejte kvalitní papír, který není moc tenký ani moc tvrdý, aby se v tiskárně nezasekl.

Když tisknete pouze text, nastavte na tiskárně černobílé tisknutí. Kdybyste tiskli barevně, tisk se vám zbytečně prodraží a ani to nepoznáte. • 

Když tisknete pouze text, nastavte na tiskárně černobílé tisknutí. Kdybyste tiskli barevně, tisk se vám zbytečně prodraží a ani to nepoznáte.

3. Využívejte svou multifunkční tiskárnu naplno

Nebojte se vytvářet digitální soubory. Skenujte do svého e-mailu a ušetříte inkoust i papír. Abyste si skenování co nejvíc usnadnili, pomozte si šikovnou aplikací, jako je např. HP Smart

Díky této aplikaci ani nemusíte mít tiskárnu se skenerem, pro skenování vám stačí vyfotit dokument mobilem a aplikace ho automaticky vyřízne a upraví.

4. Tiskárnu nevypínejte

Možná už jste si všimli, že tiskárny po spuštění tisknou zkušební listy, protože provádějí údržbu (kalibraci). Zbytečně tak plýtváte inkoustem, papírem i energií. Raději nechejte tiskárnu zapnutou v pohotovostním režimu.

Tiskárny při spouštění často tisknou zkušební list, neustálým vypínáním tak zbytečně plýtváte.

Tiskárny při spouštění často tisknou zkušební list, neustálým vypínáním tak zbytečně plýtváte. • 

5. Využívejte inkoustové předplatné

Když si koupíte tiskárnu od značky HP z portfolia HP+, můžete využít služby inkoustového předplatného Instant Ink. To znamená, že vám inkoust bude chodit až ke dveřím, aniž byste ho někde sháněli.

Nemusíte se při tom bát, že byste měli plnou skříň inkoustů, které nevyužijete. Když vám inkoust začne docházet, tiskárna o tom zašle zprávu výrobci. Ten vám automaticky pošle nový inkoust a hradí při tom dopravu i recyklaci. Inkoust dorazí dřív, než budete takzvaně na suchu.

S Instant Ink navíc ušetříte na nákladech až 70 % a nebudete muset pořád přepínat mezi černobílým a barevným režimem. Vytisknete s nimi totiž barevné výtisky za stejnou cenu jako černobílé.

Aktuálně můžete získat 6 měsíců inkoustového předplatného bez poplatků a ještě 1 rok záruky navíc. Co pro to musíte udělat? 

  1. Pořiďte si HP+ tiskárnu, například rychlou oboustrannou HP OfficeJet Pro, se kterou vytisknete třeba fotky rovnou z mobilu.
  2. Během nastavení tiskárny se přihlaste ke službě HP+.
  3. Do 7 dnů se zaregistrujte ke službě Instant Ink.
  4. Tiskárnu pak musíte mít stále připojenou k internetu a používat jen originální inkoustové kazety HP. 

>> Kupte si tiskárnu HP OfficeJet Pro na MALL.CZ. <<

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.