Canon PIXMA TS: neuvěřitelně malé tiskárny s výborným tiskem | Blog Mall.cz

Canon PIXMA TS: neuvěřitelně malé tiskárny s výborným tiskem

Canon se při vývoji inkoustových tiskáren PIXMA TS řídil heslem „proč měnit něco, co funguje.“ Modely z řady TS si berou to nejlepší ze starších sérií – a navíc jsou skoro 2× tak menší, krásnější a snadno je propojíte přes Wi-Fi, USB nebo se smartphonem. Radost vám udělá i vylepšená možnost tisku ze sociálních sítí – nově lze tisknout na čtvercová média.

TS5050: rychlý, kvalitní a úsporný tisk

Základem této řady jsou tiskárny s označením TS5050. Multifunkční zařízení s pěti oddělenými kazetami inkoustu nabízí ekonomický provoz, výtisky s věrnými barvami a ostrými detaily. Navíc se snadno ovládají.

TS5050 vás nejspíš překvapí vzhledem. Tiskárny jsou až nečekaně malé, mají 3" LCD výklopný displej a podavač papírů s kapacitou 100 listů chytře umístěný na zadní straně. Zaberou tak jen minimum prostoru.

Zásobník na papír je u TS5050 chytře umístěný vzadu, aby nezabíral místo. • 

Canon své modely ze série TS5050 cílí zejména na domácnosti, proto u nich nehledejte duplex (automatický oboustranný tisk). Naopak se můžete těšit na čtečku SD karet, která vám umožní tisk fotek přímo z fotoaparátu.

Na TS5050 najdete i USB port a Wi-Fi rozhraní, takže můžete tisknout bezdrátově. S aplikací Canon PRINT tiskárny snadno propojíte i s chytrými telefony. A jak je to s rychlostí? Za minutu stihnou vytisknout až 12,6 černobílých a 9 barevných stránek.

TS6050: duplex i zásobník na přední straně

Jestliže by vám tiskárny TS5050 nestačily, připlaťte si pár stovek a vyzkoušejte vyšší sérii TS6050. Ta je díky lepší vybavenosti ideální volbou nejen pro domácí tisk, ale i domácí kancelář.

TS6050 podporují automatický oboustranný tisk a tisknou rychleji – černobílých stránek zvládnou 15 za minutu, barevných 10. Taky mají vyšší kapacitu zásobníku listů – 100 vepředu a 20 vzadu. Na druhou stranu chybí podpora SD karet, ostatní parametry jsou shodné s TS5050.

Tiskárny TS6050 se hodí i do malých kanceláří: jsou větší, výkonnější a mají duplex. • 

TS8050: nová kazeta s šedou barvou

Tiskárny pro náročnější. TS8050 už nemají jen pět tiskových kazet, ale rovnou šest – přibyla kazeta s šedým fotografickým inkoustem. Díky ní tiskárny excelují při tisku černobílých nebo tónovaných fotografií, stejně jako při tištění stínů.

Dále se u TS8050 můžete těšit na lepší rozlišení, vyšší rychlost tisku fotografií i větší displej než u TS6050. Nechybí ani podpora tisku z SD karet a navíc máte možnost tisknout potisky na CD nebo DVD.

TS8050 díky kazetě s šedou barvou tisknou krásné fotky. A můžete s nimi potisknout i CD. • 

Závěrem: hrdí zástupci střední třídy

Canon myslí také na životní prostředí. U všech tiskáren z řady PIXMA TS můžete vyměnit jednotlivé tiskové kazety – vždy podle toho, která dojde. Produkci odpadů snížíte i kupováním XL kazet, které vydrží několikrát déle. Nekupujte je však v případě, že tisknete jen nárazově, mohly by vám vyschnout.

Sečteno a podtrženo: řada PIXMA TS patří k tomu nejlepšímu, co střední třída tiskáren v současné době nabízí. TS5050 využijete v domácnostech, TS6050 i v kancelářích a TS8050 je jako stvořená pro fotografy. To vše je zabalené v drobounkém těle, s širokými možnostmi tisku a za příjemnou cenu.