8 tipů na vánoční dárky, ze kterých budou puberťáci nadšení | Blog Mall.cz

8 tipů na vánoční dárky, ze kterých budou puberťáci nadšení

Zavděčit se vánočním dárkem někdy není jen tak. Zvlášť pokud vybíráte překvapení pro ty nejpřísnější kritiky – teenagery. Inspirujte se nápady na dárky, u kterých i puberťáci uznají, že jsou vážně cool.

Obálka s penězi a pokyn, ať si dárek vyberou sami. Takto řeší dárky pro teenagery stále více rodičů. Kam se ale vytratilo překvapení? Buďte letos originální a vyberte dětem přesně to, po čem touží. S těmito technologickými vychytávky rozhodně neuděláte chybu.

1. Polaroid

Retro se vrací do módy a spolu s ním zažívá svůj velký návrat i polaroid. Neobejde se bez něj žádná párty ani školní akce, takže kdo z mladých ho nemá, jako by nebyl.

Darujte svým dětem pod stromeček instantní foťák, se kterým budou ve třídě cool. Stačí cvaknout a během pár minut mají v ruce hotový snímek. Můžou si tak originálně zaznamenávat zážitky ze školních výletů nebo víkendové akce s kamarády.

>>> Fotoaparáty pro okamžité vyvolání fotek

2. Herní konzole

Pokud váš teenager tráví celá odpoledne u kamarádů, aby s nimi mohl hrát hry, výběr dárku k Vánocům máte jednoduchý. Darujte mu jeho vlastní herní konzoli, u které se bude moct odreagovat v teple domova. 

Ať už vyberete PlayStation nebo Xbox, uvidíte, že dárek sklidí pod stromečkem úspěch. Nezapomeňte k němu rovnou přibalit nějakou hru – výběr je nekonečný. Můžete vsadit na fotbalovou či hokejovou klasiku, nebo třeba vybrat některou z kvízových her, u kterých se pobaví celá rodina. 

Trávení volného času si většina teenagerů nedokáže představit bez her. Pořiďte jim vlastní herní konzoli, u které se zabaví i celá rodina. • 

3. Dron

Skutečným hitem letošních Vánoc jsou drony. Jestli je vaše dítě nadšenec do technologických vychytávek nebo rádo natáčí videa, dron by mu doma neměl chybět. Užije si s ním totiž spoustu legrace. 

Malá bezpilotní letadla dokážou manévrovat nad krajinou a při tom třeba natáčet video. Poslední dobou se tak stávají nedílnou součástí různých oslav a akcí, kde pozorují a kamerují účastníky z výšky. Vaše ratolest bude z řízení létajícího stroje nadšená, stejně jako z natáčení vzpomínkových videií z akcí s kamarády.

4. Brýle na virtuální realitu

Nadělte puberťákům dárek budoucnosti – s brýlemi na virtuální realitu je totiž přenesete do úplně nového světa. Pomocí oblíbené vychytávky si teenageři vychutnají filmy, hry nebo koncert oblíbené kapely, jako by byli jejich součástí.

VR brýle totiž vytváří iluzi skutečného světa. Můžete je připojit k mobilu, počítači nebo herní konzoli. Pomocí speciálních optických čoček pak vytváří 3D efekt, takže si užíváte celou scénu 360 stupňů kolem dokola.

Není lepší dárek pro puberťáka než ho virtuálně přenést doprostřed davu fanoušků jeho nejoblíbenějšího zpěváka nebo ho nechat pobíhat po krajině s jeho oblíbenou postavou ze hry.

Spolu s brýlemi na virtuální realitu darujete teenagerovi i jedinečný zážitek – ocitnout se pomocí 3D technologie uprostřed filmu nebo hry spolu s jeho oblíbenými postavami. • 

5. Power banka

Pokud máte doma teenagera, dobře víte, že telefon neodkládá pomalu ani ve spaní. Zrovna ve chvíli, kdy se mu potřebujete dovolat, má ale vždycky mobil vybitý. Předejděte tomu a darujte svému dítěti power banku

Vaše dítko už bude mít vždycky po ruce záložní baterku, kdyby se mu třeba neustálým hraním o přestávkách vybije mobil. Vy zase budete klidní, protože se mu už vždycky dovoláte. 

A jestli váš potomek není zrovna mobilní maniak, ale spíš knihomol nebo vášnivý fotograf, i pro něj je externí zdroj ideálním dárkem. Power banku totiž může připojit i k tabletu, čtečce knih nebo třeba foťáku.

>>> Vyberte si tu pravou power banku

6. Sluchátka

Dnešní mládež poslouchá hudbu všude, kde to jen jde – v autobuse, na ulici i doma v koupelně. Sluchátka jsou dárek, se kterým neuděláte chybu. A navíc jím potěšíte nejen vaše děti, ale možná i sousedy, kteří už nebudou muset poslouchat hlasitou muziku.

Malé pecky, špunty do uší nebo velká sluchátka přes hlavu, to jsou jen některé varianty, které můžete pro vaše dítko zvolit. Vybírejte podle kvalitního zvuku a pohodlného nošení, ale dívejte se i na design. Teenageři dnes nosí sluchátka jako módní doplněk. Se správným výběrem z nich uděláte hvězdy, které budou mezi kamarády zaručeně in.

Pokud vaše ratolest často poslouchá hudbu, nová sluchátka ji zaručeně potěší. K dostání jsou vedle klasických variant třeba i sluchátka určená ke sportovním aktivitám. • 

7. Virtuální dárek

Máte-li doma nezkrotného pařmena počítačových on-line her, překvapte ho dárkem podle jeho gusta. Nadělte mu třeba novou postavu nebo zbraň do jeho oblíbené hry.

Zjistěte od vašeho potomka, co nejraději hraje – ale nenápadně, ať vaši špionáž neodhalí. Pak většinou stačí jen na internetu najet na webovou stránku jeho oblíbené hry a dostanete se do e-shopu, kde si vyberete, jaké doplňky chcete do hry nakoupit. Po zaplacení se vám vygeneruje kód, který vašemu počítačovému nadšenci schováte pod stromeček. 

kód zadá do hry, ukáže se mu dárek, který jste pro něj koupili. Ať už mu pořídíte novou helmu na jeho postavu do World of Warcraft nebo třeba designovou zbraň do Counter-Striku, uvidíte, že z nově vymazleného profilu bude mít vaše dítko neskutečnou radost. 

8. Dotykové rukavice

I když se mladí často brání měkkým dárkům, z balíčku ukrývajícího dotykové rukavice budou určitě nadšení. Praktický dárek je totiž zároveň těžce cool.

V obyčejných rukavicích totiž nelze ovládat displej mobilu. Když vašim dětem voláte třeba na vánoční trhy, musí ruce vytáhnout z tepla, aby hovor přijali. Dotykové rukavice jsou ale vyrobené z materiálu, který je elektricky vodivý a umožňuje i přes látku telefon ovládat. Zatímco jejich kamarádi budou při ovládání mobilu v zimě mrznout, vaše děti budou v pohodě.

Bez mobilu mladí nedají ani ránu. Vyberte pro ně pod stromeček originální dotykové rukavice, se kterými můžou volat nebo fotit na mobil i v krutých mrazech a zůstat v teple. • 

Pokud stále váháte, čím vašemu dítku uděláte na Vánoce radost, využijte našeho vánočního rádce. Pomůže vám najít ten nejlepší dárek, který pak objednáte pěkně z pohodlí domova a můžete si užívat pohodové Vánoce s úsměvem.