Seznam věcí, které potřebujete na den u koupaliště | Blog Mall.cz

Zrychlete odchod na koupaliště. Pomůžeme vám s balením

Ráno se už vidíte u vody, takže z domu téměř vyletíte ven. Až na koupališti ale zjistíte, co všechno vám chybí. Vyhněte se obviňování, kdo měl to či ono sbalit. Před odchodem si odškrtejte náš seznam a na koupališti už jen buďte za hvězdy.

1. Plavky jsou základ

Plavky volte podle toho, na co se u vody chystáte. Pokud si brousíte zuby na zdolávání vodních kilometrů, neuděláte chybu s pevnými závodnickými plavkami. Pro chytání bronzu přibalte druhý model, ideálně bez ramínek.

Jestli vyrážíte s dětmi na koupaliště s tobogány a jinými kontaktními vodními atrakcemi, sáhněte po plavkách, na kterých nejsou tvrdé korálky nebo nadbytečné třásně. Malé závodníky zbytečně tlačí a při hře jim budou překážet.

Ve sportovních jednodílných plavkách si skvěle zatrénujete, ale po opálených širokých ramínkách nikdo netouží. Sbalte si raději dvoje plavky. • 

>> Parádní plavky pro celou rodinu seženeta na MALL.cz. <<

Náš tip: Pokud se koupete v chlorované vodě, nezapomeňte před odchodem z koupaliště plavky vymýt v nechlorované vodě. Prodloužíte jim tak životnost.

2. Osušky a deka

Koho by bavilo poslouchat tahanice dětí o to, komu patří jaký ručník. Pořiďte každému vlastní snadno rozpoznatelnou osušku třeba s oblíbeným pohádkovým nebo filmovým motivem. Na své si přijdou milovníci zvířátek, animovaných postaviček, ale i Her o trůny nebo fotbalových klubů.

Náš tip: Vaši malí neposedové nemají na utírání kvůli nekončícímu skotačení čas? Přehoďte přes ně ručníkové pončo.

Do osušky při odchodu z koupaliště zabalte vlhké plavky. • 

Velký ručník sice může deku nahradit, ale válení na mokré osušce není příjemný zážitek. Proto přibalte i plážovou deku. Některé modely mají i všitý praktický polštářek, na jiné se vejdete s celou rodinou.

>> Vyberte si plážové deky z MALL.cz. <<

Náš tip: Některá koupaliště nabízí k pronájmu plastová lehátka. Ta jsou ale tvrdá a jejich povrch se na žhavém sluníčku snadno rozpálí. Přineste si proto s sebou matraci přesně pasující do lehátka. A pokud vás lehátko omrzí, roztáhnete si matraci i na zemi.

3. Ochrana před sluníčkem

Každý touží po bronzovém opálení, ale někdy pobyt na sluníčku nedopadne podle našich představ. Abyste neskončili s červenými nosy a spálenými rameny, nezapomeňte si přibalit:

  • voděodolný opalovací krém s ochranným faktorem alespoň 30,
  • sluneční brýle chránící citlivé oči a okolí,
  • klobouk nebo kšiltovku,
  • balzám na rty s ochranným faktorem,
  • Panthenol na případné spáleniny
  • a krém po opalování.

>> Vybavte se kosmetikou před i po opalování. <<

Nezapomínejte se mazat přibližně každé dvě hodiny. • 

4. Zábava do vody

To nejnutnější s sebou už máte, na řadu proto přichází legrace.

Hodně městských koupališť zakazuje ve vodě používání nafukovacích lehátek a dalších plavidel, proto se vždy nejprve podívejte na pravidla bazénu a buďte připraveni na to, že vás s nafukovací flotilou může plavčík z bazénu poslat pryč.

Přírodní koupaliště ale taková omezení nemají, proto nažhavte plíce na nafukování křesílek, lehátek nebo zvířátkových plavidel.

S těmito nafukovačkami budete za hvězdy koupaliště. • 

>> Luxusní nafukovací křesílka a další plavidla z MALL.cz. <<

Aby si vodu bezpečně užili i nejmenší pulci, opatřete jim

  • rukávky,
  • nafukovací kruh
  • nebo pomocnou plovací destičku.

>> Plavecké pomůcky do vody na MALL.cz. <<

Pod vodou to žije! Opatřete dítěti na koupaliště brýle. • 

Zkušenější plavci nad hladinou příliš času nestráví. Láká je totiž objevování podvodních světů. Pro své malé potápky nezapomeňte přibalit brýle se šnorchlem, nebo alespoň plavecké brýle, díky kterým pod vodou uvidí a nebudou mít na konci dne bolavé zarudlé oči od chlóru.

Náš tip: Zabavte děti lovením pokladů ze dna bazénu. Skvěle se na to hodí puky, které bezpečně klesnou na dno a na rozdíl od míčků zůstanou po dopadnutí na místě.

Co se na koupališti naučí, na dovolené u moře jako když najdou. • 

5. Občerstvení na dece

K dokonalosti dne na koupališti nestačí jen skotačení a odpočinek na dece. Ve vodě rychle vyhládne, proto si s sebou přibalte dostatek svačinek. Ve vedru se ale jídlo rychle kazí a sladké dobrůtky se roztékají. Řešením je přenosná lednička.

Pasivní chladicí box s pomocí nachlazených vložek udrží vaše jídlo ve skvělém stavu po celý den. Využijete je nejen na koupališti, ale i při kempování nebo rybaření.

Náš tip: Do lednice vkládejte co nejchladnější potraviny. I sušenky nebo čokoládu dejte doma přes noc do lednice. V chladicím boxu tak nezvednou zbytečně teplotu.

>> Chladící boxy a tašky najdete na MALL.cz. <<

Nezapomeňte na dodržování pitného režimu. • 

6. Hlavně bezpečně

I na pohodových koupalištích číhají potenciální nebezpečí, přibalte si proto pár drobností, díky kterým se obtížím vyhnete.

Boty do vody

Na přírodních koupalištích bohužel někdy nevíte, na co šlápnete, ať už jde o kousek skla na kamínkové pláži nebo jiný ostrý předmět v písku.

>> Boty do vody na MALL.cz. <<

Pantofle do sprch

Koupalištním sprchám se ne vždy dostává patřičné hygienické péče, proto se do nich vyzbrojte žabkami či pantoflemi, ať si z koupaliště odnesete jen hezké zážitky a ne bradavice nebo plíseň.

Užijte si pohodu na koupališti bez strachu o své zdraví. • 

Skrýš na cennosti

Nikdy nenechávejte peněženky, klíče od auta nebo mobily volně položené na plážové dece. Zbytečně k vám přitáhnou pozornost nenechavců. Pokud víte, že z deky všichni odcházíte, opatřete si na cenné drobnosti alespoň nenápadnou skrýš. Dobře poslouží například  prázdná vymytá tuba na opalovací krém nebo krabička od sušenek.

Jaké nezbytnosti berete na koupaliště s sebou vy? Napište nám do komentářů.