Vybíráte kočárek? Zde je 5 praktických rad pro správný výběr | Blog Mall.cz
Vybíráte kočárek? Zde je 5 praktických rad pro správný výběr

Vybíráte kočárek? Zde je 5 praktických rad pro správný výběr

Ať už miminko čekáte, nebo jste se rozhodla pořídit si nový kočárek pro starší dítko, důležité je se zamyslet, jaký kočár bude ten pravý. Nevíte si rady? My vám poradíme, jak na to!

1. Korbička, sporťák nebo golfky?

Při nákupu kočárku byste měli rozhodně zohlednit věk, váhu a výšku dítěte. Klasicky se rozlišuje hluboký pro miminka, sportovní pro batolata a větší děti, s nimiž rádi vyrážíte do přírody a na delší cesty a golfové hole – ty jsou ideální na výlety do města a na kratší vzdálenosti. Pořídit si můžete také kombinovaný kočárek, který má jak sportovní sedák, tak hlubokou korbu a většinou na něj lze nasadit i autosedačka.

2. Zvedněte si ho a složte

Stejně důležité jsou ovšem také rozměry kočárku, především pak jeho hmotnost a šířka. Raději si ho zkuste zvednout, abyste věděli, co vás pak při jeho transportu čeká, vyzkoušejte, zda se dobře vleze do kufru vašeho vozu a myslete i na možnosti jeho uskladnění doma.

3. Tříkoláci versus čtyřkoláci

Dalším důležitým bodem je volba podvozku kočárku – pořídit můžete tříkolový, čtyřkolový, se zdvojenými nebo jednoduchými kolečky. Některému rodiči vyhovují pevně ukotvená kola, jiný je vděčný za možnost aretace – tzv. volných kol. A nezapomeňte ani na použitý materiál – nafukovací a gumová kola zvládnou i náročnější terén, umělohmotná jsou opět spíše do města.

4. Malé ale důležité detaily

Na první pohled méně zásadními atributy při výběru kočárku je možnost sejmutí a praní potahu, snadná omyvatelnost, způsob upevnění dítěte v kočárku (ideální jsou pětibodové pásy), velikost a přístupnost nákupního koše, mechanismus brždění a také stupátko pro dítě.

5. Vyzkoušejte jich co nejvíce

Spoustu věcí zjistíte až při používání kočárku, proto je lepší získat maximum informací a co nejvíce modelů si taky vyzkoušet na vlastní kůži. Jako zkušená matka jsem při výběru kočárku pro druhou dceru pečlivě takový, který má individuálního nastavení zádové opěrky, opěrky nohou a pro moje pohodlí fázování rukojeti. Po předchozí špatné zkušenosti s přikupováním dalších doplňků jako jsou pláštěnka, slunečník, nánožník, držák na pití, adaptér pro autosedačku a podobně, bych rozhodně doporučila pořídit si rovnou i ty věci, které budete potřebovat.

Široký výběr kočárků naleznete zde >>