Tipy na drobnosti do 300 Kč, které potěší malé školáky | Blog Mall.cz

Tipy na drobnosti do 300 Kč, které potěší malé školáky

Ačkoliv o tom děti nechtějí ani slyšet, prázdniny se přehouply do druhé poloviny. K nákupu školních pomůcek přihoďte i malou drobnost, která dětem zpříjemní první školní dny a zároveň ji ve škole prakticky využijí. Inspirujte se, co vybrat.

Kornouty pro prvňáčky

Pokud je i u vás tradicí, že prvňáčkům v první školní den nabalíte kornout plný dárečků, začněte už nyní přemýšlet, čím ho naplníte. Zvykem jsou sladkosti, o které se školák podělí s ostatními dětmi, a hodí se přidat také malý dárek – může to být hračka, plyšák nebo třeba omalovánky. Vybírejte podle toho, co vaše dítko nejvíc ocení.

Drobností uděláte velkou radost i větším dětem – nejen prvňáčkům.

In pytlík na přezůvky

Trendy se ve školních lavicích mění co pololetí a pytlík na přezůvky či tělocvik je levným způsobem, jak dětem pořídit vybavení s jejich oblíbeným (a aktuálně módním) motivem. 

Pytlík/batoh na stáhnutí šňůrkou je in a nosí ho malí i velcí. Nehodí se na učebnice, ale jen na lehké věci. • 

Nové pouzdro a psací pomůcky

Pokud v první třídě děti chtěly třípatrový penál, za dva roky už budou toužit po pouzdře, do kterého všechny tužky jen tak hodí. Dopřejte jim výbavu v oblíbené barvě nebo s populárním motivem a i psaní úkolů půjde dětem lépe od ruky. 

Podporujte děti v rozvoji jemné motoriky a pořiďte jim nové pastelky, fixy nebo třeba pouzdro, do kterého všechno schovají. • 

K pouzdru přidejte i novou sadu pastelek nebo fixů a kreativním dětem určitě kupte i dekorační roller – pero, které na papír vyvede zvolený motiv.

Vzdělávací hry

Není nad to, když dětem do hry „propašujete“ i trochu učení. A vzdělávací hry a hračky jsou tím pravým, jak v dětech vzbudit zájem – třeba o pravěk nebo lidské tělo 

Naučit se dá všechno, jen musíte vědět, jak školákovi pomoct. Pokusy a experimenty jsou správnou volbou. • 
V rámci her se děti také pustí do výroby rakety s bublinkovým pohonem, nebo si vyzkouší práci v chemické laboratoři.

Pro sportovní výkony

Probuďte v dětech zájem o tělocvik s novým sportovním tričkem. K lepším sportovním výkonům pomůže i hravá láhev na pití, díky které děti nezapomenou na doplňování tekutin.

Sport ke škole patří a s novým tričkem půjde skok do dálky i šplh jako po másle. • 

Aby déšť nestál dětem v cestě

Jen co začne škola, začnou i podzimní plískanice. Vybavte děti nepromokavým oblečením a také originálním deštníkem, díky kterému zůstanou v suchu a navíc je už z dálky poznáte i v davu ostatních školáků.

Když prší, chce se do školy ještě méně. Barevný deštník ochrání proti vodě a rozveselí den. • 

Školáky určitě potěší také stylový zápisník na úkoly a školní poznámky, pro odpolední tvoření se hodí modelovací hmoty a zamilují si také milý polštářek s oblíbenou pohádkovou postavou.

Jaké dárky dáváte školákům vy? Napište nám svoje tipy na Facebooku