Vyrobte paní učitelce originální poděkování za vysvědčení | Blog Mall.cz

Potěšte učitelku ručně vyrobenými dárečky

Jako poděkování za vysvědčení nemusíte dávat paní učitelce nudnou kytku nebo svíčku. Blýskněte se letos něčím odlišným a vyrobte jí s dětmi třeba záložku do knihy nebo tašku na nákup. Máme pro vás 5 nápadů na vlastnoručně vyrobené dárky, které zaručeně potěší víc než ty z obchodu.

Pokud si vaše dítě svou paní učitelku oblíbilo, vymslete dáreček, který ji zahřeje u srdce. Květiny za chvíli zvadnou a svíčky nebo čokolády dávají všichni. Buďte originální a vyrobte jí s dítkem osobní poděkování za vysvědčení.

Zručnějším dětem klidně přenechte i vystřihování. • 

1. Záložka do knihy

Pro nadšené knihomolky je perfektním dárkem záložka do knihy. Vždy, když ji paní učitelka do rozečtené knihy vloží, vzpomene si na vaši ratolest.

Připravte si:

Nejdříve nachystejte korpus záložky. Nakreslete na papír libovolný tvar, ideální je obdélník, který se na jedné straně zužuje do špičky, a vystřihněte jej. Pak je čas na zdobení – nechte vašeho potomka, ať se vyřádí. Použijte třeba temperové barvičky, pastelky nebo na záložku nalepte miniaturu fotky spolužáků.

Když máte hotovo a všechny barvičky už zaschly, udělejte děrovačkou do horní zužující se části otvor. Tou pak protáhněte hedvábnou šňůrku, na kterou můžete ještě navléct jeden či více korálků, a na konci udělejte uzel.

>> Vše, co potřebujete pro kreativní tvoření, najdete na MALL.cz. <<

Pokud chcete záložku ještě víc ozvláštnit, vystřihněte ve spodní straně zobáček. • 

2. Origami kytice

Pokud je vaše dítko dostatečně zručné a trpělivé, pusťte se do výroby pugétu z origami kytiček. Tyhle květinky nikdy nezvadnou. Spoustu inspirace najdete třeba na Pinterestu, zkuste třeba tulipánky, na které potřebujete:

  • barevné papíry ve tvaru čtverce,
  • tavnou pistoli,
  • temperové barvy
  • a špejle.

Nejdříve si obarvěte špejle na zeleno, aby věrně napodobily stonky kytiček. Květy poskládejte podle návodu a tavnou pistolí je pak přilepte ke špejlím. Pugét můžete ještě svázat dohromady stužkou anebo na ně může dítko v keramickém kroužku vyrobit vázičku.

>> Na tvoření všeho druhu se vám bude hodit tavná pistole. <<

Na Pinterestu najdete návod na různé druhy origami květin. Zdroj: Pinterest. • 

3. Vysvědčení pro paní učitelku

Vaše ratolest své známky dostane, ale co paní učitelka? Připravte i pro ni ocenění za její práci. Dejte jí najevo, jak moc si vážíte všeho, co vaše dítko naučila. Oznámkujte ji třeba za usměvavost, za milost nebo dobrosrdečnost. Použijte tvrdý papír vyšší gramáže, popište jej a pomalujte fixami, využijte razítka nebo nálepky. Vysvědčení můžete i zarámovat.

Nemusíte ani malovat vysvědčení, jakákoliv dětská kresba paní učitelku zaručeně potěší. • 

4. Sklenice plná cukru

Paní učitelky si občas potřebují něčím obalit nervy. Do uzavíratelné sklenice dejte oblíbené sladkosti – lentilky nebo bonbony – a sklenici buď pomalujte, nebo na ni připevněte cedulku s poděkováním. Napište na ni třeba „Díky za vše, co jste mě naučila” nebo  „Pro nejlepší paní učitelku”.

5. Taška na nákup

Každé hospodyňce se hodí plátěná taška na nákup. Jednobarevný polotovar koupíte třeba ve výtvarných potřebách. Pak už vám stačí jen barvy na textil nebo akryly, kterými vaše dítě tašku pro svou milovanou učitelku vyzdobí. Kromě toho můžete použít i třpytky v tubě.

>> Výtvarné potřeby najdete na MALL.cz <<

Obyčejnou plátěnou tašku seženete ve výtvarných potřebách a pak ji můžete vyzdobit dle libosti. • 

Jaký dárek chystáte pro paní učitelku vy? Napište nám do komentářů.