Papírový čert, anděl a mikuláš | Blog Mall.cz

Papírový čert, anděl a mikuláš

Vyrobte si s dětmi jednoduché papírové postavičky čerta, anděla a mikuláše. Dnešní článek je jen vzor pro základ a jak mohou vypadat. Nechte děti ať se vyřádí a vyrobí si tuto trojici podle svého a vlastně proč zůstat jen u trojice :)

Já jsem použila barevné papíry, ale dozdobit se dají flísem, kousky látky…. pak je třeba vata nebo vatové tampony, samozřejmě můžete mít i bez :-), lepidlo, bavlnku, nůžky, nějaké pastelky nebo fixy.

Jak na tvorbu papírového čerta, anděla a Mikuláše? 

Z papíru velikosti A4 (na výšku) srolujeme kornout. Vrchní část slepíme a spodek ustřihneme do rovna, aby postavička stála. U mikuláše vystřihneme z bílého papíru vousy, na nich dle postupu uděláme otvor, nezapomene přilepit nebo namalovat oči, nos a pusu a kdo bude chtít z vaty udělat vousy. Pak „obličej“ nasadíme na čepici, kterou trochu splácneme.

Tvorba papírového mikuláše • 

U anděla a čerta postupujeme podobně jako u mikuláše. Anděl má místo vousů vlasy, není třeba dělat tak velký otvor k nasazení. Po nasazení odstřihneme špičku a kousek necháme, aby bylo kam nalepit svatozář. Z bílého papíru vystřihneme křídla, doděláme obličej a můžeme dozdobit šaty.

Anděl má místo vousů vlasy, není třeba dělat tak velký otvor k nasazení. • 

U čerta můžeme na vlasy použít vatu, kterou natřeme na černo nabo bavlnku, kterou opět nalepíme na základní papírový kornout. Špičku necháme větší, protože ji pak použijeme k nalepení rohů.

Tvorba papírového čerta • 
A máte hotovo :)

Papírový čert, anděl a mikuláš •