Nejkrásnější místa v Česku pro dovolenou | Blog Mall.cz

Kam v létě? Nejkrásnější místa v Česku pro vaši dovolenou

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny, takže pokud jste ještě neměli dovolenou, je nejvyšší čas ji vybrat. Přinášíme souhrn těch nejkrásnějších míst v České republice, na kterých si luxusně odpočinete vy i celá vaše rodina.

Koupání lepší než u moře

Do Chorvatska je to daleko a na městských koupalištích zase hlava na hlavě. Takže nejlepší bude, když své tělo zchladíte v křišťálově čisté vodě bývalého lomu nebo pískovny. Inspiraci hledejte v článku 10 nejhezčích přírodních míst ke koupání v ČR, krásu Mašovického lomu na Znojemsku nebo lomu Baraba u Mělníka jednoduše musíte zažít.

Vodní atrakce pro děti i dospělé

Je jasné, že týden strávený na kamenitém břehu lomu nebude vaše děti moc bavit. Takže si dovolenou obohaťte třeba řáděním v aquaparku. V článku 5 + 1 nejlepších vodních atrakcí v Česku najdete tipy na nekonečné tobogány v Aquapalace Praha nebo bláznivé skluzavky v Aqualandu Moravia.

Skluzavky v Aqualandu Moravia si užijí hlavně děti. • 

Kdo potřebuje hotel?

Jestliže svůj volný čas trávíte raději v přírodě, vyrazte pod stan. V článku 13 nejlepších kempů v Česku najdete perfektní stanoviště pro založení základního tábora ve všech krajích ČR. Kempy AMK Hranice na Olomoucku nebo Dolce na úpatí Krkonoš patří k tomu nejkrásnějšímu, co může cestovatel v naší zemi zažít.

Celý svět jako na dlani

Chcete toho za krátkou dobu vidět co nejvíce? Pak musíte osedlat kolo a vyrazit na cyklovýlet. V článku 6 nejkrásnějších českých cyklotras najdete osvědčené trasy, ze kterých poznáte ta nejúchvatnější místa naší země. Sváteční cyklisty ohromí Lichtenštejnská stezka na jihu Moravy, ty pokročilé zase stezka Po hřebeni Radhoště v Beskydech.

Jen vy a příroda

Máte nejraději samotu, klid a ticho? Tak to jste nejspíš milovníci rybaření. V článku 6 nejlepších míst na rybaření v ČR najdete osvědčené tipy na soukromé i svazové revíry, kde si nejen chytíte večeři, ale hlavně královsky odpočinete. Vyzkoušíte Rampichov na Plzeňsku nebo raději Jívku na Trutnovsku?

Když chcete na dovolené klid, vyrazte do přírody. • 

>> Vybavte se na kempování na MALL.cz. <<

Poklidná městská turistika

Do Prahy, Brna nebo Karlových Varů jezdí turisté z celého světa. Česko ale skrývá řadu dalších zajímavých měst: třeba Telč, Kutnou horu nebo Kadaň. V článku 10 nejkrásnějších českých měst na letní výlet jsme vybrali města, která bezpečně projdete za jeden den – a ještě si u toho zajdete na dobrou kávu či zmrzlinu.

Jak budete zbytek prázdnin trávit vy? Napište nám do komentářů.