Kam s dětmi na lyže? | Blog Mall.cz
Kam s dětmi na lyže?

Kam s dětmi na lyže?

Míst kam vyrazit s dětmi na lyže je u nás hodně a pro malé prcky, kteří se učí, jsou naše svahy dobré. Vybírat můžete z velkých areálů nebo menších míst, kde záleží na sněhové nadílce, jaké jsou kopečky. A letos to vypadá, že by mohla být ZIMA??? :)

Za sebe mohu doporučit Boží Dar, kde je malá sjezdovka vyloženě pro děti, je tam samozřejmě školička. Ale pokud je rodič lyžař a chce hodinku využít pro sebe, má to z ruky na větší kopec.

Dál máme vyzkoušené Herlíkovice nebo spíše Bubákov. Bubákov je ideální pro rodiče lyžaře, který vyveze dítě na kopec, kde je školička a hodinku může lyžovat sám. Kousek od Bubákova jsou Herlíkovice, kde je školička pod kopcem a rodiče si mohou dát kávu a pozorovat pokroky :)

Chotouň není také špatná, bydlíme kousek od Prahy, tak je to nejbližší místo, kam vyrazit. Je to menší kopeček a pro děti ideální, jen nesmí být moc lidí a opět pro rodiče lyžaře to není.

Inspirace kam vyrazit na lyže a stručný přehled podle krajů

Ústecký kraj

  • Ski areál Český Jiřetín

Ski areál Český Jiřetín má tři sjezdovky a čtyři vleky. Přibližně 800 m měří dvojkotvový vlek na sjezdovce Čerťák, sjezdovka Kostel má dva vleky, dětskou Tatrapomu 350 m a kotvu 700 m. Sjezdovka Mlejnky měří 350 m.

www.ceskyjiretin.cz

>> Jak a kdy učit děti lyžovat. S touto metodou to půjde samo <<

Liberecký kraj

  • Skiareál Kamenec, Jablonec nad Jizerou

2× lyžařský vlek, 3 km sjezdových tratí různých obtížností, 100 % tratí skiareálu zasněžováno! Parkování přímo ve skiareálu ZDARMA, večerní lyžování, příjemná restaurace u dolní stanice.

Dětský park

„Ve skiareálu Kamenec denně připravujeme dětskou zónu určenou pro bezpečnou výuku lyžování dětí. Zóna dětského parku je zcela oddělena od provozu veřejných sjezdových tratí.“

Dětský ski park garantuje kvalitní dětskou lyžařskou a snowboardovou výuku díky profesionálním instruktorům, kteří učí zábavnou formou s jednotnou koncepcí a metodikou.

www.snowhill.cz/kamenec/

>> Nezapomeňte na kvalitní lyžařskou výbavu pro děti (helmy, brýle, páteřáky, ale také bundy, kalhoty a rukavice…). <<

Pardubický kraj

  • Skiareál Čenkovice, Čenkovice

Díky široké nabídce přepravních zařízení a sjezdovek různých obtížností si ve Skiareálu Čenkovice na své přijdou rodiny s dětmi nebo vyznavači klidnější jízdy na pravidelně upravovaných svazích, ale také pokročilí lyžaři a snowboardisté.

Čenkovice patří k největším lyžařským střediskům Orlických hor. Sjezdové tratě v celkové délce 4 450 metrů vybavené systémem technického zasněžování spolu s dvousedačkovou lanovkou a šesti vleky jsou zárukou plynulého provozu střediska a lyžování bez dlouhého čekání. V nabídce služeb nechybí ani večerní lyžování.

www.skiarealcenkovice.cz

Královéhradecký kraj

  • ETC ski school, Svoboda nad Úpou

Lyžařská a snowboardová škola ve Skiresortu Černá hora nabízí výuku na lyžích, snowboardu a telemarku, jak pro začátečníky tak pro pokročilé. Dětský park, hlídání dětí, půjčovna, servis, půjčovna dětských sportovních potřeb(saně, kluzáky…)

www.etc-sport.cz/

  • K+K SKI SCHOOL, Jánské Lázně

Lyžařská škola pro děti i dospělé, půjčovna vybavení, dětská školička, babysitting, online ski poradna.

janske-lazne.ski-school.cz/

  • Žacléř – Prkenný důl, Žacléř

Skiareál se nachází na nejvýchodnějším okraji Krkonoš. Středisko je vybaveno systémem technického zasněžování, každodenní úprava sjezdovek je samozřejmostí.

Přímo v areálu je půjčovna lyžařského vybavení, skiservis, lyžařská škola i školka a také snowpark.

Pro děti je zde dětské výukové hřiště s lanovým vlekem, které je umístěno u pensionu Zelený Mlýn. U dojezdu sjezdovek je nově vybudován moderní skibar s terasou a sociálním zařízením. V místě je bezplatné parkoviště.

www.skizacler.com/

Moravskoslezský kraj

  • HEIPARK Tošovice, Odry

HEIPARK rozběhl svůj provoz lyžováním v roce 2001 na první, uměle vytvořené sjezdovce v ČR.  V zimním období můžete využít 3 uměle vytvořené sjezdovky s vlastními kotvovými vleky, 2 dětské sjezdovky s vlastními lanovými vleky, snowpark, snowtubing a Big Air Bag (skoky do nafukovacího polštáře). V areálu jsou také sněžná děla pro umělé zasněžování.

Celoročně je v provozu restaurace HEIkalka, kde je možno uspořádat rodinné či firemní akce, s možností využítí atrakcí v areálu.

www.heipark.cz/

  • Ski areál Mosty u Jablůnkova

Lyžařský areál nabízí 3 vleky na sjezdových tratích o délce 620 až 650 metrů. Rodinám s dětmi je k dispozici dětský vlek. K dispozici jsou dvě parkoviště. Občerstvení v blízkém hotelu.

www.skimosty.cz/

Olomoucký kraj

  • Ski Klub Šumperk

Lyžařský areál Červenohorské sedlo nabízí lyžování pro celou rodinu, snowpark a večerní lyžování.

www.skiklub-su.cz/

  • Zlínský Ski areál Soláň Sedlo, Husitsko-Solanec

Areál zaměřený především na rodiny s dětmi, výuku lyžařů a rekreační lyžaře.

Ve skiareálu Soláň-sedlo se nachází dětský pojízdný koberec, určený pro nejmenší začínající lyžaře a dětské lano pro pokročilejší začátečníky. Lyžařská škola k dispozici. Součástí areálu jsou 3 lyžařská hřiště a jeden odpočinkový kout pro děti od 3 let. Každé hřiště je specificky zaměřeno na určitou věkovou skupinu dětí nebo na způsob výuky.

Z centrálního parkoviště k vlekům vede přibližovací vlek.

www.solansedlo.cz/

Jihomoravský kraj

  • Ski areál Olešnice, Olešnice na Moravě

Areál nabízí adrenalinové sportovní vyžití pro děti i dospělé po celý rok. V zimě zde můžete lyžovat na sjezdovce dlouhé 500 m s převýšením 100m, díky osvětlení sjezdovky je možné i večerní lyžování. Pro děti je dětský vlek zdarma.

Dále je zde lyžařská a snowboardová škola, půjčovna a servis lyží. Po celý den je v provozu bufet.

www.ski-areal.cz/

Jihočeský kraj

  • SKI Areál Kvilda – „Prameny Šumavy“, Kvilda

100% pokrytí areálu zasněžovacím systémem, 5 vleků, z toho dva s večerním lyžováním, volně přístupný upravovaný sáňkařský svah, hlavní trasy upravovaných běžeckých stop vedoucích přímo z areálu, skoky, vlny a další platformy v malém snowparku, lyžařská škola, půjčovna sjezdových i běžeckých lyží a snowboardů včetně příslušenství, kompletní ski servis, předváděcí a půjčovací centrum sportovních produktů Fischer. To je Ski Kvilda!

www.skikvilda.cz/

Plzeňský kraj

  • Skiareál Kašperky, Kašperské Hory

Skiareál Kašperky nabízí 2 nové lyžařské vleky a dětský vlek. Moderní zasněžovací systém pro 100 % tratí. Snowtubing pro děti i dospělé. Půjčovna, servis, lyžařská škola, SNOW FUN PARK ve spolupráci s profesionály. Běžecké tratě v blízkosti areálu.

Rodinám s dětmi je k dispozici dětský park s pohyblivým kobercem, kolotoč, pohádkový slalom a další … Děti se mohou těšit na speciální výukové prvky a profesionální instruktory. Parkování přímo v areálu zdarma.

www.snowhill.cz/kasperky/

Ve středisku jsou vleky o délce 300 – 1 000 m. Pro snowboardisty je vybudován snowpark. V areálu jsou dvě osvětlené sjezdovky.

http://www.bozidar.cz/cs/

  • Vysočina Ski areál Svratka

Sjezdovka uspokojí děti, začátečníky i náročnější lyžaře. Vlek je dlouhý 400 m a převýšení svahu je cca 82 m. Možnost technického zasněžování, večerního lyžování a občerstvení s posezením ve vytápěném stanu. Parkoviště u vleku je zdarma. V provozu je dětský lanový vlek a zkrátka zde nepřijdou ani příznivci bílé stopy.

www.vleksvratka.cz

Středočeský kraj

  • Ski areál Monínec

Monínec leží v srdci Českého Meránu, pod nejvyšší horou oblasti – Javorovou skálou (723 m n. m.). Díky nadmořské výšce je suverénně nejlepším lyžařským centrem ve středních Čechách.

Ski areál Monínec se nachází u rekreačního zařízení. Vedle výše položené, 350 m dlouhé sjezdovky je zde i kratší hotelová sjezdovka, která je vybavena také lyžařským vlekem pro děti. Při nedostatku sněhu je uměle zasněžována.

V okolí běžkařské terény v mírně zvlněné krajině s upravenými a značenými trasami (cca 60 km).

Při příjezdu k hotelu je nutné použít sněhových řetězů!

moninec.cz

  • Skiareál Chotouň

Náš areál nabízí všem lyžařům a snowboardistům možnost provozování svého oblíbeného sportu, aniž by museli cestovat daleko do hor. Zvláště řidiči budou rádi, že na cestě k nám neuvíznou ve sněhových závějích, ale obvykle je čeká příjemná jízda po suché silnici.

www.vlekychotoun.cz