Dokonale mazlavá koupel: vyrobte si s dětmi želé do vany | Blog Mall.cz

Dokonale mazlavá koupel: vyrobte si s dětmi želé do vany

Šup do vany, namydlit od hlavy až k patě a rychle ven. Koupel nemusí být vždycky rychlovka. Zvlášť, když kromě vody do vany přidáte i osvěžující želé. Vyrobte si domácí želatinová mýdla podle našeho návodu a užijte si při koupání legraci.

Do vany? Jedině s želatinou

Želatinová mýdla milují hlavně děti – třaslavé a voňavé kostičky totiž dělají z koupání hlavní zážitek dne. A co teprve, když jim kluzká želatinová potvůrka ve vaně upadne. Zkuste ji chytit!

Koupelové želé si ale užijí i dospělí. Vytvoří totiž v koupelně tu správnou relaxační atmosféru. A navíc příjemně zjemní pokožku.

Želatinovou koupel si užije celá rodina. Děti potěší, že je mýdlo krásně třaslavé a kluzké, rodiče zase vůně a relaxační pěna, ve kterou se mýdlo promění. • 

Jak na to?

Želatinová mýdlíčka mohou mít různé vůně, barvy i tvary. To záleží jen na vás. Vždycky ale budete potřebovat:

  • želatinu,
  • 120–150 ml vody,
  • 100 ml sprchového gelu,
  • potravinářské barvivo,
  • formičky na led nebo menší skleničky.

1. Do hrnce nasypte celý sáček želatiny v prášku. Pokud ji zrovna nemáte po ruce, dobře vám poslouží i želatinové plátky. Zalijte vodou a nechte pomalu přivést k varu. Nezapomeňte ale pořád želé míchat, aby se vám nesrazilo.

2. Až se želatina rozpustí, odstavce hrnec z ohně a přilijte sprchový gel. Na značce nezáleží, použijte váš oblíbený, který vám hezky voní. A pokud chcete, aby mýdlo vonělo ještě víc, můžete přidat i pár kapek vonného oleje. Pořádně promíchejte.

3. Aby byla želatinová koupel nejen krásně voňavá, ale i barevná, přidejte do hmoty barvu do koupele nebo potravinářské barvivo. Směs znovu zamíchejte.

Mýdlové želé bude mít barvu podle druhu želatiny nebo potravinářského barviva, které do hmoty přidáte. • 

4. Jakmile máte hotovo, nalijte do formiček. Nejlepší jsou silikonové formičky na led, ze kterých jde mýdlo krásně vyklepnout.

NÁŠ TIP: Pokud silikonové formičky nemáte a musíte si poradit s plastovými kelímky nebo třeba skleničkami, nezoufejte. Vymažte je nejprve obyčejným olejem – důkladně potřete všechny vnitřní strany. Teprve potom do nich nalijte želatinu. Díky oleji se želé nenalepí na stěny a půjde krásně vyklopit.

5. Nakonec dejte naplněné formičky ztuhnout. Chcete-li si být opravdu jistí, že bude mýdlo pevné, nechte ho v lednici raději 4–6 hodin. Pak želé vyklepněte.

Hotové želé kousky můžete dát do dózy a postavit na poličku přímo v koupelně, nebo si ho nechte v lednici či mrazáku – v horkých dnech vás pak koupel dvojnásob osvěží. • 

Koupelové želé využijte jako klasické mýdlo, šampón i pěnu do koupele. Jakmile se dotkne vody, začne se rozpouštět a ve vaně tvořit bublinky a pěnu.

A když dětem časem nebudou malá mýdla k zábavě stačit, pořiďte jim třeba pořádný sliz do vany. S ním se rozhodně nudit nebudou.

  1. Do horké vody nasypte obsah koupeného sáčku a vodu zamícháte – získá želatinovou konzistenci. A zábava může začít.
  2. Až si děti dohrají, nasypte do vany speciální prášek, který změní sliz zase zpátky na vodu.

>> Pořiďte sliz a další hračky do vany.

Nemusíte se bát, že by vám sliz doma ucpal vanu – pomocí speciálního prášku jednoduše proměníte slizkou tekutiny opět na vodu a vypustíte. • 

Už jste doma zkoušeli vyrábět koupelové želé? Napište nám do komentářů, jak se vám to podařilo a jestli máte vlastní osvědčený recept.