9 tipů na super dárky, které pořídíte i na poslední chvíli | Blog Mall.cz

9 tipů na super dárky, které pořídíte i na poslední chvíli

Někteří nakupují vánoční dárky měsíce dopředu, jiní všechno nechávají na poslední chvíli. Pokud patříte k těm, kteří teprve začali přemýšlet, co pod stromeček nadělí, máme pro vás řešení – tipy na dárky, které seženete i na Štědrý den a ještě s nimi zazáříte. 

1. Speciální kurz

Nadělte svým blízkým pod stromeček speciální kurz, který rozšíří jejich obzory. Jeho zaměření zvolte podle zálib daného člověka. Na internetu je výběr prakticky nekonečný a nikdo nepozná, že jste dárek kupovali za minutu dvanáct.

Vybíráte dárek pro zapálenou hospodyňku? Věnujte jí cukrářský kurz nebo hodiny vaření pro pokročilé. Cestovatele nadchne škola fotografování nebo potápěčský kurz a milovníky plesové sezóny zase poukaz do tanečních.

2. Adrenalinový zážitek

Což takhle dát si adrenalin? Dárky se časem opotřebují nebo se omrzí, vzpomínky na vzrušující chvíle ale zůstanou na celý život.

Odvážné nátury potěšte třeba seskokem padákem, školou smyku nebo bungee jumpingem. Pokud si akčním zážitkem nejste jistí, zvolte jemnější alternativupro klidné povahy. Let balónem, gurmánská večeře nebo degustace vína budou to pravé.

Věnování zážitků je dárkovým hitem posledních let. Dárek totiž můžete ušít přímo na míru – dobrodruhům adrenalinové chvíle, umělcům kurzy focení. • 

3. Výlet za kulturou

Máte-li ve svém okolí milovníky divadla a umění, vyberte jim online vstupenky na některé z divadelních představení a máte hotovo. Ani nemusíte vytáhnout paty z domu. Lístky nezapomeňte vytisknout, dát do obálky a uložit pod stromeček.

4. Jedlé dárky

Prohledejte doma spíž a nachystejte na poslední chvíli domácí jedlé dárky. Podle našeho návodu je vyrobíte ani ne za hodinu.

Máte-li v lednici zásobu sýrů, naskládejte je do sklenice, přidejte k nim česnek, ořechy, koření a všechno zalijte olejem. Zavařovačka ozdobená mašlí bude originálním dárkem. Připravit můžete i utopence nebo třeba pečený čaj. Přečtěte si postup, jak na to.

5. Dárkový poukaz

Vsaďte na voucher poslední záchrany. Kupte dárkový poukaz na nákup do e-shopu, kterým se trefíte do noty každému. Obdarovaný si bude moct sám vybrat, co se mu líbí z široké nabídky:

O Vánocích si každý rád zamlsá, jedlé dárky proto budou to pravé. Vrhněte se do výroby nakládaných sýrů nebo třeba pečeného čaje. • 

6. Kniha trochu jinak

Jste zvyklí řešit vánoční dárky knihami? Pokud mají vaši blízcí elektronickou čtečku knih, jste zachránění i na Štědrý den, kdy už mají všechna knihkupectví zavřeno.

Koukněte na internet a vyberte pro ně některou z e-knih. Při nákupu jednoduše zadáte e-mailovou adresu obdarovaného, kam mu pak přijde speciální kód pro stažení knihy. Dárek je na světě, za pár minut a z pohodlí domova.

A na své si přijdou i ti, kterým na čtení nezbývá čas. Nadělte jim audioknihu, se kterou stráví příjemné chvíle na cestách do práce nebo večer před usnutím.

Nadělte letos pod stromeček místo klasických knih elektronické nebo audio zpracování. K jejich pořízení nemusíte běhat do obchodů, všechno zvládnete z domu na internetu. • 

7. Stírací losy

Že štěstí není na prodej? Zkuste zlomit povídačky a darujte k Vánocům stírací los. Seženete ho skoro na každé benzínce – a ty mají otevřené i na Štědrý den. Třeba budou mít vaši kamarádi nebo rodina štěstí a vyhrají miliony.

8. Šeková knížka

Nenašli jste žádné dárky podle svých představ? Vymyslete si vlastní. Darujte originální šekovou knížku plnou splněných přání na míru. Pro drahou polovičku můžete udělat výtisk s poukazy na domácí masáž nebo hodiny nerušeného sledování televize či čtení knížky.

Pokud máte doma náročné teenagery a nestihli jste pro ně nakoupit vhodné dárky, nezoufejte. Puberťáky jistě nadchnete kupónem, který je omluví z odpoledního úklidu nebo jim prodlouží večerku. Fantazii se meze nekladou.

Inspiraci pro nápady do šekové knížky najdete na internetu. Zapojte také vlastní fantazii, tvořte a dodejte poukazům jedinečný vzhled. • 

9. Vlastní výroba

Jste-li hračička a tvoření všeho druhu je vaše gusto, pak se vrhněte na výrobu vlastních dárků. I na poslední chvíli tak vytvoříte hotové skvosty, které pod stromečkem zazáří.

Vlastnoručně vyrobený dárek tvořený na míru ukáže, že obdarovaného dobře znáte. Využít můžete třeba hromady fotek, které se vám povalují v šuplíku. Stačí vám papír, nůžky, lepidlo a fixy a rázem z nich vytvoříte originální vzpomínkové fotoalbum nebo třeba kalendář na příští rok.

I když kupujete dárky až na poslední chvíli, nestresujte se. Nejdůležitější přeci je, abyste si užili klidné a pohodové Vánoce s úsměvem.