9 tipů na dárky z lásky, se kterými zabodujete. I zadarmo | Blog Mall.cz

9 tipů na dárky z lásky, se kterými zabodujete. I zadarmo

Plyšoví medvídci a bonboniéry ve tvaru srdce už jsou passé. Ta nejlepší valentýnská překvapení nemusí stát ani korunu, ale udělají mnohem víc radosti. Nechte se inspirovat tipy na originální dárky, se kterými budete slavit úspěch nejen na Valentýna. 

Kdy jste naposledy řekli svým nejbližším, jak je máte rádi? I když bychom to měli dělat každý den, mnohdy k tomu potřebujeme datum v kalendáři. Využijte příležitosti a 14. února připomeňte svým milovaným, co pro vás znamenají.

A pokud zrovna americkému svátku lásky neholdujete, vzpomeňte si na své blízké jindy. Světový den manželství (2. únorovou neděli), Mezinárodní den zásnub (2. 3.), Den sesterství (22. 2.) nebo První máj – to všechno jsou ideální příležitosti, kdy můžete v dohledné době potěšit své milované

Ty nejlepší dárky jsou přitom (skoro) zadarmo. Inspirujte se našimi tipy. 

1. Vyvezte partnera na výlet snů

Nadělte si společně strávené okamžiky – vraťte se na místo prvního setkání nebo naopak vyrazte někam, kde jste s partnerem ještě nebyli.

Zapátrejte ve vzpomínkách, jestli někdy nemluvil o vysněném místě, kam by se chtěl podívat. Pak ho posaďte do auta a odvezte na dané místo. Nezáleží na tom, jestli to bude na druhém konci republiky nebo jen za humny. Jde přece o chvilky, které strávíte spolu.

2. Vzpomínejte s fotodárky

Nic člověka nepotěší tak jako šťastné vzpomínky. Máte zásobu fotek z rodinných výletů nebo společných akcí? Využijte toho. Fotky jednoduše vytiskněte, nalepte do alba a vytvořte z nich originální vzpomínkovou knihu.

Fotodárek potěší vašeho partnera, rodiče i sourozence. Ke každému zážitku dopište třeba vlastní komentář nebo příběh, na který nikdy nezapomenete. Při dlouhých zimních večerech pak můžete společně vzpomínat.

>>> Náš TIP: Fotoaparáty FujiFilm Instax s okamžitým tiskem fotografií  

Je něco hezčího než darování společných vzpomínek? Foťte, schovávejte si (nejen společné) fotky a jednoduché a zároveň hrav překvapení pro drahou polovičku je na světě.

Z fotek můžete vytvořit i velkou vzpomínkovou koláž nebo vystříhat fotky do malých kartiček a vyrobit rodinné pexeso. • 

3. Zasaďte společný strom

Jak jinak utužit vztah než společným sázením stromu. I když únorové počasí zahradničení úplně nepřeje, nic vám nebrání koupit semínka a zasadit si aspoň kytku do květináče. Každý den ji můžete spolu s vaším protějškem zalévat a sledovat, jak roste.

A jestli chcete něco originálnějšího, rozdělte se třeba o avokádovou svačinku a společně pak zasaďte pecku. Třeba se vám do dalšího Valentýna podaří vypěstovat celý avokádový stromek.

4. Udělejte domácí degustaci

Rádi si občas doma otevřete láhev bílého, ale už dlouho na to nebyl čas. Chopte se příležitosti a nachystejte pro svého partnera nebo sestru domácí degustaci. Stačí nakoupit pár lahví vína, které ještě nemáte ozkoušené – ve vinárně vám s výběrem určitě poradí.

>>> Náš TIP: Ochutnávkové balíčky vín

Na vás pak bude jen zapálit svíčku, nachystat skleničky a užívat si společný pohodový večer. Pokud se chcete blýsknout, nastudujte si předem informace o každém druhu a zahrajte si na zkušeného sommeliéra

>>> Náš TIP: Potěšte oblíbenou svíčkou Yankee Candle

Domácí degustací nemusíte překvapit jen partnera, ale třeba i sestru nebo rodiče. • 

5. Věnujte společné zážitky

Jste-li s vaším protějškem dobrodružné povahy a na sezení doma vás moc neužije, darujte si vzájemně adrenalinový zážitek. Projížďka v tanku, tandemový seskok, let balónem. Záleží jen na vás, na co si troufáte.

A jestli je to na vás přeci jen trochu moc, sáhněte po osvědčené klasice – poukazy na gurmánský večer nebo příjemný relax ve wellness budou to pravé romantické i pro klidnější povahy.

6. Chopte se vařečky

Pokud váš protějšek každý den vaří, dopřejte mu jednou za rok volno a chopte se vařečky sami. Přichystejte mu jeho oblíbené jídlo. Pokud si v kuchyni úplně nevěříte, sáhněte po rodinné kuchařce. Nebo si klidně vyžádejte od partnera radu – počítá se přece hlavně snaha. 

7. Darujte šekovou knížku

Na drahé dárky vašeho partnera moc neužije. Moc dobře víte, že by mu větší radost udělala domácí masáž nebo kdyby nemusel týden uklízet a vyzvedávat děti z družiny. Splňte mu jeho přání.

Vyrobte knížku poukázek šitých na míru, které může uplatnit, kdy se mu zachce. Večer podle jeho představ, masáž zad, omluvenka z rodinného nákupu nebo třeba úklid auta na přání – možností je celá řada.

Češi při nákupu valentýnských dárků nejčastěji utrácí za restaurace a čokoládu. Buďte letos originálnější. • 

8. Zažijte spolu dobrodružství

Užijte si společný paintball nebo lasergame – dobrodružnou střílečku laserovými paprsky. Společně vybojované vítězství dá dobrodružnému odpoledni tu pravou romantickou tečku

9. Řekněte to vzkazem

Často je to úplná maličkost, která potěší ze všeho nejvíc. Napište vašim milovaným SMS zprávu na dobré ráno nebo vyměňte nákupní seznamy na lednici za vzkaz s přáním krásného dne.

Pokud nejste zrovna tvůrčí osobnost a na vymýšlení nápaditých vzkazů nemáte buňky, vystřihněte z papíru srdíčko a nechte ho v knize, kterou partner čte. Bude mluvit samo za sebe.

Radost udělá třeba zamilovaný vzkaz nebo srdíčko vložené do knihy. • 

Máte další tipy na dárky, se kterými u svých blízkých vždycky zabodujete? Podělte se o ně na našem Facebooku.