5 tipů pro rodiče, jak ušetřit | Blog Mall.cz

5 tipů pro rodiče, jak ušetřit

Narození miminka je nádhernou událostí, představuje však zátěž pro rodinný rozpočet. Jestli vám přijde, že máte s příchodem nového člena rodiny hlouběji do kapsy, nastává ten správný čas na to, abyste začali šetřit. Uspořit několik tisícovek měsíčně dokážou i zdánlivé maličkosti. Pro rodiče malých dětí přinášíme pět tipů na to, jak změnit svůj finanční život k lepšímu.

Tip č. 1: Nakupujte vědomě

Přestaňte nakupovat bezhlavě. Vždy, když půjdete do kamenného obchodu, mějte při sobě nákupní seznam, kterého se budete držet. V opačném případě byste mohli nakoupit věci, které vůbec nepotřebujete. Navíc nechoďte do obchodu ani do obchodního centra jen tak pro zábavu, abyste vyplnili svůj volný čas. V tomto případě hrozí, že vydáte nemalou částku za úplné zbytečnosti.

Vědomého nakupování se držte také při výběru zboží v e-shopech. I v online prostředí nakupujte pouze to, co skutečně potřebujete. Co se týče dětského sortimentu, všechny potřebné věci pro své miminko od plenek přes výživu až po hračky naleznete na MALL.CZ, díky čemuž ušetříte za dopravu. Pokud se navíc zaregistrujete do MALL klubu pro děti, máte dopravu během prvních 90 dní zdarma. Coby členové tohoto věrnostního klubu rovněž můžete zboží, které jste si koupili a poté jste zjistili, že jej vlastně nevyužijete, vrátit do třiceti dnů na místo běžných čtrnácti.

>> MALL klub pro děti vás naučí nakupovat vědomě. Zaregistrujte se do něj ZDE. <<

Chystáte se na výlet? Připravte dětem chutnou svačinku. • 

Tip č. 2: Zaměřte se na způsob stravování

Chcete-li měsíčně ušetřit nemalou částku, přestaňte chodit do restaurací, kaváren i fastfoodů. Začněte si vařit výhradně doma a pokuste se zpracovat všechny potraviny, které doma máte. Jestli se s rodinou chystáte na výlet či menší dovolenou, opět si s sebou připravte vlastní jídlo. Doma připravené jídlo si s sebou noste rovněž v krabičce do práce.

Pokud máte batolátko, které již jí příkrmy, vyplatí se toto jídlo připravit ve větším množství a pak jeho jednotlivé porce zamrazit či zavařit. Po finanční stránce se vám také vyplatí nákup dětských příkrmů na MALL.CZ, na které máte množstevní slevu. Tyto příkrmy jsou navíc ideálním jídlem pro vaše děťátko na cesty.

Nejen příkrmy, ale i další dětská výživa pro vás bude ještě levnější, pokud budete členové MALL klubu pro děti. Když se do tohoto věrnostního klubu zaregistrujete, získáte nejen 200 Kč slevu na první nákup, ale také dopravu zdarma po dobu prvních 90 dnů.

Tip č. 3: Dětské oslavy pořádejte výhradně doma

Má vaše dítě narozeniny? Potom je i s jeho kamarády ze školky či ze školy oslavte doma, a ne v kavárně nebo v dětském zábavním centru, kde by vaše peněženka jenom zaplakala. Aby bylo vaše dítě šťastné a aby zároveň neutrpěly ani vaše rodinné finance, připravte vše svépomocí. A to od narozeninového dortu a občerstvení přes párty výzdobu až po zábavu pro děti.

>> Hledáte ty pravé dekorace na narozeninovou párty? Najdete je na MALL.CZ. <<

Děti narozeninové oslavy doslova zbožňují. • 

Tip č. 4: Dárky pro dospělé vyrobte nebo upečte, na dětech však nešetřete

Dárkem, který potěší každé dítě, je zaručeně hračka. Na dětech tedy v tomto směru rozhodně nešetřete. Pokud se ovšem chystáte na návštěvu k přátelům, anebo například vaše sestra slaví svátek, rozhodně nic nekupujte. Naopak je zkuste potěšit vlastnoručně vyrobeným dárkem, který vyrobíte, upečete nebo uvaříte z toho, co máte doma. Vaše gesto je zaručeně pohladí po duši, a vy naopak ušetříte. Dárkem, který udělá radost, je například domácí pečený čaj, vlastnoručně upečená bábovka nebo šumivá bomba do koupele.

Jako členové MALL klubu pro děti můžete ušetřit i na hračkách. Kromě toho, že máte 200 Kč slevu na první nákup a dopravu zdarma po dobu prvních 90 dnů od registrace, pečlivě každý měsíc sledujte svou e-mailovou schránku. Od MALL klubu pro děti vám totiž každý měsíc přijde elektronická šeková knížka, v níž najdete speciální slevy na vybrané dětské zboží. A to včetně dětských hraček.

>> Pěkné hračky za méně peněz? Jde to díky MALL klubu pro děti. <<

Tip č. 5: Zaregistrujte se do zákaznického programu, který je zdarma

Nakupujete rádi v konkrétním kamenném obchodu nebo e-shopu? Pokud pro své zákazníky nabízí věrnostní program, využijte toho a do tohoto programu se zaregistrujte. Jako členové zákaznického programu budete mít spoustu výhod, které se týkají i slevových akcí na určité zboží. Díky tomu ušetříte nemalou částku.

Podobně tomu tak je i v případě MALL klubu pro děti. Po registraci se můžete těšit na 200 Kč slevu na první nákup, dopravu zdarma po dobu 90 dnů i na slevové kupony, které každý měsíc najdete ve své e-mailové schránce. Jako členové tohoto věrnostního klubu na vás čekají i další výhody, které jen tak jinde nenajdete. Nakoupili jste například v dětském sortimentu na MALL.CZ drahou věc, o které jste následně zjistili, že ji vaše dítě nevyužije? Jako členové MALL klubu pro děti ji můžete vrátit do 30 dnů od nákupu.

>> Chcete se také stát členem MALL klubu pro děti? Zaregistrujte se ještě dnes! <<

Potřebujete naopak nutně konkrétní dětské zboží, ale daný měsíc vám na něj již nestačí finance? Pomůže vám opět MALL klub pro děti. Jako jeho členové můžete zaplatit až za 30 dnů. Jak na to? Nejprve si nákup z MALL.CZ bez placení předem prohlédněte a nechejte si jen to, co skutečně potřebujete. Při placení hledejte červenomodré logo MALL Pay a zvolte: Zaplatím do 30 dní. Tato služba je pro členy MALL klubu pro děti zcela zdarma.