5 tipů, co dělat s dětmi o vánočních prázdninách | Blog Mall.cz

5 tipů, co dělat s dětmi o vánočních prázdninách

Na vánoční prázdniny se těší snad každé dítě. Nejen proto, že přijde Ježíšek a v televizi poběží jedna pohádka za druhou, ale také proto, že i rodiče budou mít volno. Co kromě odpočinku dělat s dětmi o vánočních prázdninách?

Dovolenou na Vánoce si celoročně škudlí snad úplně každý rodič. A tak by byla škoda ji jen tak prosedět u televize s mísou bramborového salátu na klíně. Proto jsme pro vás připravili 5 tipů na vánoční radovánky s dětmi. Co takhle si užít:

1.    Bruslení

Vánoční bruslení na stadionu či zamrzlém rybníku patří k jedné z nejhezčích tradic mnoha rodin. Že doma nemáte brusle? Nevadí. Na většině míst veřejného bruslení vám je půjčí za pár korun. Zavzpomínejte na dětství, kdy jste jezdili po rybníku tam a zpátky, dělali piruety a holubičky a naučte bruslit i své děti. Pohyb na čerstvém vzduchu jim jen prospěje a vy shodíte nějaké to kilo, co jste na Štědrý den a svátky přibrali. Otevírací dobu stadionů najdete na internetu včetně dalších informací o půjčování bruslí apod. Pokud se vydáte na rybník, buďte opatrní. Bezpečný je jen led o tloušťce kolem 15 cm. A proto pokud ještě pořádně nemrzlo, na bruslení v přírodě zapomeňte.

Chcete si raději pořídit svoje brusle? Ty nejprodávanější pro vás máme tady 

>>> Vybrat brusle

2.    Lyžování

Lyžování na českých horách vás vyjde sice dráž než bruslení na rybníku, ale rozhodně stojí za to. Pokud jste přes svátky jen snili o Vánocích bílých, vydejte se na zasněžené kopce, zacvakněte lyžáky do vázání a prožeňte své carvingy po čerstvém manšestru. Vezměte na svah i své děti. Ve většině lyžařských středisek můžete přihlásit své ratolesti do lyžařské školy, kde se jich ujmou zkušení instruktoři. Vy si tak perfektně zalyžujete a vaše děti se při troše talentu stanou Králi bílé stopy.

Výlet na lyže je zábava na celý den pro celou rodinu. • 

Nejoblíbenější lyže do 9 999 Kč

3.    Koupání

Mezi vánočními svátky je otevřena i většina aquaparků a bazénů. Svezte se tobogánem, prohřejte si kosti v sauně, nechte se namasírovat bublinkami ve vířivce… Děti budou nadšené a vy konečně vypnete a zapomenete na každodenní starosti. 

4.    Sáňkování

Sáňkování patří k nejoblíbenějším dětským zimním sportům. Užijí si ho ale i dospělí. Vezměte děti na pořádný kopec. Nemyslíme na ten za domem, kde se po 20 metrech sjezdu musíte plahočit zase na start. Máme na mysli třeba čtyřkilometrový sešup s převýšením 350 metrů ve Špindlerově Mlýně nebo skoro stejně dlouhou dráhu na Černé hoře, přes půl kilometru dlouhý svah ve Skiareálu Klíny, dva a půl kilometru na Dolní Moravě atd. To je teprve jízda! Sáňkování se v posledních letech stalo oblíbenou kratochvílí, a tak sáňkařské dráhy rostou jak houby po dešti po celé republice. Mrkněte se na internet, jestli je nějaký takový sešup i ve vaší lokalitě. V některých střediscích vám sáňky půjčí, někde si můžete vzít i své.

Staré sáňky už dosloužily? Prohlédněte si naše novinky!

Vyberte si aktivity, které budou bavit i vás – rodiče. • 

5.    ZOO

Vánoční ZOO je překrásná podívaná. Výběhy zvířat jsou zdobené světýlky, v téměř každém koutu najdete ozdobený vánoční stromek a v některých ZOO na vás čeká i vánoční program. Navíc se s největší pravděpodobností nebudete přetlačovat s davy lidí a prohlédnete si všechna zvířata konečně v klidu. Potěší vás i ceny, které v zimě nejsou astronomické jako v letní sezóně. 

Máte už program na vánoční prázdniny vymyšlený nebo jsme vám s jeho vymýšlením pomohli? Dejte nám vědět do komentářů na našem Facebooku, jak budou probíhat vánoční prázdniny vašich dětí a vaše dovolená. 

 

Témata:
  prázdniny, Vánoce