Zlepšujeme pro vás vyhledávání: Nový tým vede expert Roman Dušek | Blog Mall.cz

Zlepšujeme pro vás vyhledávání: Nový tým vede expert Roman Dušek

Abyste na Mall.cz rychle našli přesně to, co hledáte, musí vám vyhledávání rozumět a pomáhat. Musíte s e-shopem určitým způsobem vést dialog. 

I proto vznikla nová divize Search, kterou vede „vyhledávací expert“ Roman Dušek. Cílem nového týmu bude udělat vyhledávání, a tedy i nákup ještě jednodušší a rychlejší, než tomu bylo doposud. K tomu bude ale třeba i lidi zapálené pro věc –proto uvítáme PHP programátory, kteří by se chtěli do téhle velké změny zapojit.

Roman do Mall Group přichází ze společnosti Seznam, kde vedl 100členný tým lidí zodpovědný za vyhledávání. Nyní dává dohromady zbrusu nový tým lidí, který bude úzce spolupracovat s dalšími odděleními a bude pracovat na tom, aby se vyhledávání pro zákazníky stalo maximálně intuitivní.

Roman Dušek • 

„Moc se těším na sestavování nového týmu, se kterým budeme neustále zlepšovat naše vyhledávání. Líbí se mi přístup Mallu, kdy zákazník je jen jeden a pro něj se dělá vše, protože je pak jednodušší zjistit míru odezvy a zpětnou vazbu. Stejně tak lze dobře rozkrýt problém a vyřešit jeho podstatu. Lidé v Mallu jsou zapálení pro věc, chtějí najít řešení a dotáhnout vše do konce,“ dodává Roman.

Naši zákazníci stále častěji přistupují k vyhledávání z mobilních telefonů. Proto bude jedním z hlavních úkolů i optimalizace vyhledávání pro mobilní platformu. Situace je u nich specifická – na výsledky vyhledávání je méně prostoru a musí proto být opravdu přesné. Roman a jeho tým budou pracovat na tom, aby zákazníci vždy co nejjednodušeji našli to, co hledají, a to na jakémkoliv zařízení.

„Chceme, aby lidé při vyhledávání vedli určitým způsobem dialog s e-shopem. Máme v nabídce stovky produktů, proto musíme umět porozumět konkrétním potřebám zákazníka a vybrat jen ty opravdu relevantní. Samozřejmě i s ohledem na konkrétní preference, ať už jde o značku, cenu nebo materiál,“ přibližuje Roman novou strategii.

Postupy a řešení, které nový tým v čele s Romane Dušek vyvine, následně využijí i ostatní vertikály Mall Group jako Czc.cz, Vivantis.cz, Proděti.cz, BigBrands.cz a další. Zákazníci se ale už teď mohou těšit na vyhledávání, které jim opravdu porozumí.

Foto: