Výhody půjčení dětských lyží on-line? O nich mluví projektová manažerka a lyžařská instruktorka Michaela Jelínková | Blog Mall.cz

Výhody půjčení dětských lyží on-line? O nich mluví projektová manažerka a lyžařská instruktorka Michaela Jelínková

Další novinkou z řady služeb, kterou jsme na MALL.cz právě spustili, je Půjčovna dětských lyží na celou sezónu. Ta má zákazníkům pomoci se sháněním zimní výbavy pro děti. Zeptali jsme se také kolegyně Michaely Jelínkové, která tráví zimní víkendy na horách jako instruktorka dětského lyžování, jak postupovat při výběru dětských lyží a v čem vidí hlavní výhody této služby v porovnání s kamennou půjčovnou na horách.  

 V MALL.cz nemyslíme jen na dárky pod stromečkem. Zákazníkům chceme nabízet především široký sortiment služeb. Na stránkách MALL.cz si nyní mohou zákazníci zapůjčit dětské lyže na celou zimní sezónu. Na výběr jsou dva sety. Jeden s lyžemi a lyžařskými botami a druhý navíc s doplňkovým vybavením – hůlkami a přilbou. Vše seřízené a připravené rovnou k použití.

Jak vybrat vhodný set lyží?

„Základním vybavením pro dítě jsou lyže a lyžařské boty. U obou je důležitá správná velikost. Pro každého lyžaře je důležitá také přilba. S hůlkami je to jiný. Když dítě začíná a je na lyžích teprve začátečník, hůlky nepotřebuje. Hůlky se přidávají, když už ovládá lyže, sjede sjezdovku a pohyby na lyžích dělá automaticky a synchronizovaně. Takže pro pokročilé lyžaře se hodí set s hůlkami, pro začátečníky stačí základní set. Na horách půjčovny dělají často chyby, že půjčují hůlky i začátečníkům, ale nevyužijí se, doporučuje pro správný výběr setu Míša.

A jak služba půjčení lyží na MALL.cz funguje?

„K zapůjčení stačí navštívit stránky, kde zákazníci zadají do speciálního formuláře základní data jako jsou velikosti nohou, výška a váha dítěte. Lyže mohou zákazníci objednat on-line stejně jako kterýkoliv jiný produkt. Seřízené jim je potom ve speciálním vaku doveze služba přímo ke dveřím domu. Zapůjčené vybavení je možné vrátit na vybraných prodejnách až do konce května 2019.“

Na stránkách MALL.cz si zákazníci mohou vybrat ze dvou setů lyžařského vybavení • 

Proč se vyplatí půjčit lyže on-line?

Hlavní výhoda zapůjčení lyží je v tom, že děti mají každý rok to správné vybavení. Děti rychle rostou a většinou je potřeba mít každou sezónu nové boty a nové lyže. Dobře padnoucí boty ovlivňují kvalitu lyžařského výkonu. Je to alfa a omega. To samé platí pro lyže. Dítě musí mít lyže tak akorát, ideálně každý rok přizpůsobené aktuální výšce,“ popisuje zkušenost s vybavením dětí na horách Michaela.

Jaké jsou další výhody zapůjčení lyžařského setu on-line?

„Další výhodou je cena zapůjčení vybavení. Ze zkušenosti vím, že na horách nabízejí půjčovny sety za 1440 Kč jen na 14 dní, za dva dny pak půjčovny chtějí většinou 520 Kč. Vyplatí se to tedy i finančně, pokud se jede lyžovat vícekrát za zimu. Navíc při zapůjčení vybavení na celou sezónu má dítě jedny boty a lyže, na které je zvyklé. Rodiče tak mohou mít jistotu toho, že dítě má set, který mu bude sedět. V sezóně bývají půjčovny na horách často vyprodané a dítě mnohdy dostane lyže jiné velikosti.“

Naše projektová manažerka Míša na horách v akci • 

V čem vidí Míša přínos pro děti, které se učí lyžovat?

„Pro děti je motivující, když se učí něco nového. Skupinová výuka není jen o zábavě, ale i o řádu. Učí se zodpovědnosti a také tomu, jak se chovat na horách. Učí se, jak správně zareagovat, když se něco děje na svahu, zastaví u lidí, kteří spadnou. Vědí, jak se volá horská služba i to, jak předcházet zraněním, kde je dobré zastavit, kde se rozhlédnout. Když se děti samy chovají zodpovědně, jsou inspirací i pro ostatní. Nakonec to není jen o lyžích, ale o snaze porozumět celému lyžařskému světu,“ dodává Míša.