Uhádnete, co jste u nás vloni nakupovali nejčastěji? | Blog Mall.cz

Uhádnete, co jste u nás vloni nakupovali nejčastěji?

Rok 2016 byl pro nás rokem velkých změn, novinek a vylepšení. Chtěli jsme, aby se vám u nás nakupovalo co nejlépe, nejpohodlněji a abyste se rádi vraceli. Ale ani pohledem čísel nebyl loňský rok rozhodně nudný.

Tipnuli byste si, že největším prodejním trhákem byly rýžovary a že na Vysočině se kupují ve velkém bojlery na vodu?

Doma nám vládnou čtyřnozí společníci

Nejopečovávanějším členem typické české rodiny je hned po dětech čtyřnohý domácí mazlíček. V roce 2016 jste na Mall.cz nakoupili přes 980 tun krmiva pro zvířata a přes 300 tun steliva pro kočky. Za jeden měsíc jsme prodali takové množství krmiva, které by stačilo nakrmit 28 500 psů a 20 000 koček.

Jídlo do velké ledničky, prádlo do nové sušičky

Zajímavá čísla přinesla také kategorie tzv. velké bílé techniky. Americké chladničky, které mají opravdu velký objem, si u vás získávají také stále větší oblibu. Oproti předchozímu roku vzrostl jejich prodej o celých 85 %. Stále vyhledávanější součástí domácnosti se stávají i sušičky na prádlo.

Krajský přebor

Aniž bychom chtěli roznítit krajovou rivalitu, nějakou tu statistiku si neodpustíme. Nejvíc u nás utráceli se 44 % zákazníci z Prahy a Středočeského kraje. Morava a Slezsko získaly v rámci celé republiky 27 % a zaostaly tak za českými, které držely zhruba tříčtvrtinový podíl. Ve všech krajích jste byli ochotni utratit nejvíc za pračku, s výjimkou Moravskoslezského kraje, kde vedly televizory. Ve Zlínském kraji se projevila silná studentská základna vyšší poptávkou po MacBoocích, na Vysočině patřily mezi nejžádanější zboží parní čističe oken a bojlery na vodu.

Jaká byla vaše tajná přání?

Určit jste zaznamenali naši speciální vánoční kampaň zaměřenou na plnění tajných přání vašich nejbližších. Na speciální microsite lidé nahráli neuvěřitelných 13 tisíc přání! Nejvíce jste toužili po nějakém domácím spotřebiči, novém mobilu nebo notebooku. Statistikám nejčastěji kupovaného zboží však ve vánočním období s přehledem vévodily hračky (18% podíl). Děti jsou pro nás prostě vždy na prvním místě.

Jsme rádi, že jste nám v loňském roce projevili tak velkou přízeň. Už teď jsme zvědaví na čísla roku 2017. Tipnete si, co by mohlo vévodit statistikám nejprodávanějším výrobků?

 

MALL.cz 2016 v číslech • 
MALL.cz 2016 v číslech • 
MALL.cz 2016 v číslech • 
MALL.cz 2016 v číslech • 
MALL.cz 2016 v číslech • 

Témata:
  b2b