Nákupy online šetří váš rodinný rozpočet | Blog Mall.cz

Nákupy online šetří váš rodinný rozpočet

Kdo z nás by nechtěl umět efektivně nakládat s penězi, aby mu na konci měsíce vždy nejlépe ještě něco zbývalo. Jak ale na to? Kdo chce ušetřit nemusí si za každou cenu odpírat, co má rád a snažit se vydělávat stále více a více peněz. Důležité je umět se dívat na vlastní finanční situaci s nadhledem a mít pod kontrolou rodinný rozpočet. Internetová nákupní galerie Mall dává tip na nakupování přes internet jako jednu z možností, jak toho dosáhnout.

Nakupování v kamenném obchodě má svá úskalí. Bloudění mezi regály svádí k nakupování zbytečností a produkty s vyšší cenou bývají umisťovány do výše očí, zatímco ty levnější ve srovnatelné kvalitě se nalézají až úplně dole.

Těmto pokušitelům se dá díky nakupování zboží na internetu vyhnout a zároveň minimalizovat čas strávený mezi regály. A příjemným bonusem je úspora peněz při platbě online. Nemusí se vybírat z bankomatu a hradit bankovní poplatky. Při úhradě zboží na e-shopu je vhodnou možností odložená platba Mall Pay umožňující získat kvalitní produkt i přes to, že na něj zrovna nemáte dostatek peněz nebo si chcete výrobek nejprve prohlédnout a teprve po té zaplatit.

Vše, co jste nevěděli o MALL Pay • 

I v online prostředí se ale nesmí nakupovat bez rozmyslu. S výběrem kvalitního výrobku nám mohou pomoci například internetové srovnávače. Jediným hodnotícím kritériem by však neměla být pouze cena, nýbrž i uživatelské recenze, dobré jméno a servis konkrétního e-shopu. Vyvarujeme se tak koupi produktu od pochybného prodejce. Služby, jež internetový obchod nabízí, jsou obzvlášť důležité.

Porovnat je možno téměř vše - nabídku zboží, hotelů, dodavatelů elektřiny či finančních služeb bank a pojišťoven. U těch je dobré zjistit, zda neplatíme příliš vysoké úroky a nebyla by vhodnější možnost refinancování či konsolidace. Snížení poplatků za peněžní služby může být další zajímavou inspirací na úsporu osobních financí.

Tip na závěr: Pro lepší plánování nákupních výdajů a vašeho rodinného rozpočtu vám může pomoci mzdová kalkulačka, která za vás jednoduše spočítá, kolik vám zůstane po odečtení všech odvodů.