Koláče i sázení keřů. Naše dobročinné akce mají mnoho podob | Blog Mall.cz

Koláče i sázení keřů. Naše dobročinné akce mají mnoho podob

Jako firma cítíme společenskou odpovědnost a hledáme cesty, jak pomáhat tam, kde je to potřeba. Zapojili jsme se do celorepublikové akce Ukliďme Česko a navázali spolupráci s nejednou neziskovou organizací. Nejvíce aktivit se nám podařilo zrealizovat ve spolupráci organizací Borůvka Praha, o.p.s., která pomáhá handicapovaným lidem. Co všechno jsme spolu zrealizovali?

Snídali jsme s dobrým pocitem

Uspořádat dobročinnou snídani není jen tak, ale my už teď víme, že tuhle akci určitě zopakujeme. Oku lahodící koláče, dorty, bublaniny, bábovky, záviny, sušenky, müsli tyčinky, dokonce i domácí paštika a chleba - to všechno upekli a uvařili zaměstnanci Mall Group pro dobrou věc.

Dobroty jsme prodali za dobrovolný příspěvek a v pokladničce nakonec napočítali krásných 11 636 Kč, který jsme věnovali neziskové organizaci Borůvka Praha, o.p.s. na pomoc handicapovaným.

"Pro mě měla akce smysl hned z několika důvodů. Za prvé, protože přesně vím, komu pomáhám a za druhé, protože mohu udělat radost nejen konkrétním lidem, kteří to potřebují a zaslouží si to, ale i kolegům v práci, kterým snídaně určitě zlepšila den," sdílel své dojmy Jiří Čížek, náš správce sítě. Ten přispěl dnes již ve firmě vyhlášenou domácí paštikou a čerstvě upečeným chlebem.

Snídaně pro dobrou věc • 

Doma jsme vytřídili šatníky

Ve spolupráci s Borůvkou jsme se pustili ještě do jedné akce. Na jaře jsme zaměstnance vyzvali k tomu, aby přinesli oblečení, které už nenosí. Nasbírali jsme přibližně 70 kg oblečení, které putovalo do charitativního second-handového obchodu Koloběh, jehož cílem je vytvoření místa pro zaměstnance s tělesným handicapem.

O zbylé kousky oblečení se postará projekt FOREWEAR. Ze starého oblečení, které lidem bezúčelně leží ve skříni, tvoří praktické recyklované výrobky, které jsou navíc ekologické a mají sociální přesah díky ušití v chráněné dílně.

"Spolupráci firemního a neziskového sektoru vnímám jako velmi důležitou a jsem ráda, že jsem měla možnost se do těchto akcí organizačně zapojit. Všechny pořádané aktivity měly velmi pozitivní ohlas a rádi bychom je v budoucnu zopakovali," hodnotí akci Jana Prášková, specialistka na vzdělávání a rozvoj.

Napečené dobroty se prodávali za dobrovolný příspěvek • 

Myslíme i na planetu

Proto jsme se rozhodli udělat něco i pro naše blízké okolí a na jaře se zapojili do projektu Ukliďme Česko. Ve spolupráci s naším HR oddělením jsme zorganizovali revitalizační a úklidovou akci ostrova Štvanice. Zaměstnanci Mall Group vyrazili do terénu a spolu s nadšenci ze Street Gardening, zasadili na Štvanici několik okrasných rostlin, ovocných keříků a stromků – malin, rybízů a třešní.

Zapojujete se rádi do podobných akcí? Máte jiné nápady, co bychom mohli podnikat? Napište nám.

Ukliďme česko • 

Ukliďme Česko - Štvanice •