Jak se u nás žije zeleně | Blog Mall.cz

Jak se u nás žije zeleně

Naším prostorem k existenci nejsou jen kanceláře. Stojíme s vámi na stejné Zemi, na které nám záleží. Existuje spousta způsobů, jak našemu prostředí trochu ulevit. Co pro planetu dělá Mall Group?

Třídíme odpad

Více než 86 procent z celkového množství odpadu v roce 2016 připadalo na podniky a přibližně polovina komunálního odpadu podle Českého statistického úřadu končí na skládkách. V Mall Group se snažíme toto číslo snížit a odpad aktivně třídíme. V kuchyňkách jsme proto rozmístili speciální koše. Tím podporujeme recyklaci plastů, skla, papíru a nápojových kartonů. „Líbí se mi, že v Mall Group přemýšlíme nad ekologickými dopady naší činnosti a snažíme se přispívat k ochraně životního prostředí. Oceňuji, že máme možnost třídit odpad, který je pak možné z velké části recyklovat,“ říká Júlia z HR oddělení.

Třídíme odpad • 

Jezdíme na kole

Využíváme způsobu, jak udělat něco pro sebe i ovzduší ve městě. Každý může podstatně osekat svůj osobní „emisní příspěvek“, když omezí cestování autem. Proto máme v přízemí budovy velkou kolárnu, kde může každý jednoduše zaparkovat. Naši zaměstnanci od nás navíc mají za zvýhodněnou cenu kartu MultiSport, díky které mohou využívat dvě hodiny denně zdarma Rekola, projekt sdílených kol.

Parkujeme v kolárně • 

 Aktivně se staráme o zeleň v našem sousedství

V rámci projektu Ukliďme Česko jsme se rozhodli udělat něco pro naše blízké okolí. Během prvních jarních dní jsme zorganizovali revitalizační a úklidovou akci ostrova Štvanice, který leží jen kousek od našich kanceláří. Zaměstnanci Mall Group vyrazili do terénu, aby se chopili zahradního nářadí. Spolu s nadšenci ze Street Gardening, což je spolek podporující rozšiřování zeleně do městského veřejného prostoru, zasadili na Štvanici několik okrasných rostlin, ovocných keříků a stromků – malin, rybízů a třešní.

Sázení ovocných keříků na Štvanici • 

Pečujeme i o sebe

K udržitelnému a zdravému způsobu života také patří zodpovědné stravování a fyzická aktivita. Mnozí z nás preferují bio a vegan stravu. Některá oddělení navíc zásobuje Košík.cz ovocem a zeleninou. Pro všechny jsou k dispozici naše „zdravé“ automaty plné raw tyčinek, oříšků a sušeného ovoce. A tohle vše báječně doplňují lekce jógy, které v letních měsících probíhají na terasách. 

Jíme zdravě • 

Šetříme papír

Pokud jste v poslední době nakoupili na MALL.cz, tak jste si určitě všimli, že jste ke zboží dostali jeden list papíru. Faktury na prodejnách tiskneme oboustranně. Stejně tak i v kancelářích.

 Věříme, že se do budoucna posuneme ještě mnohem dál. Začínáme malými kroky, ale i malý krok je krok k velkým cílům. Smýšlíte podobně? Máte nějaké tipy, co ve firmě dělat „zeleněji“? Dejte nám vědět.

Pracujeme na čerstvém vzduchu •