Dobročinné aktivity Mall Group se soustředí i na děti z dětských domovů | Blog Mall.cz

Dobročinné aktivity Mall Group se soustředí i na děti z dětských domovů

Už jsme psali o tom, jak pomáháme handicapovaným lidem, nezmínili jsme ale, že podporujeme také děti z dětských domovů. Rádi jim věnujeme svůj čas i dárky z MALL.cz. Například v rámci MALL.cz Parku v době konání Zimních olympijských her i během Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary jsme pro ně připravili pestrý program. Na akcích dlouhodobě spolupracujeme s Nadačním fondem Andrey Verešové nebo s Nadací Terezy Maxové.

Radek Stěpánek v Mall.cz Parku • 

Děti s námi v zažily olympijskou atmosféru v Brně

V rámci olympijského odpoledne v MALL.cz Parku v Brně jsme ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové pro děti z dětských domovů připravili soutěže a různé sportovní disciplíny jako jsou: curling, biatlonová střelba, běh v bludišti, bruslení na ledové ploše a pumptrack. Mohly se setkat například tenistou Radkem Štěpánkem, herečkou Jitkou Schneiderovou a modelkou Renatou Langmannovou. Ti s nimi hovořili především o tom, jaká byla jejich cesta k úspěchu, jak je důležité pracovat s motivací a jak se dále rozvíjet.

Velmi nás potěšila možnost pozvat děti do Mall.cz Parku v Brně, kde si mohly zasoutěžit, zažít olympijskou atmosféru a setkat se s inspirativními osobnostmi. Je to první vlaštovka naší spolupráce se společností MALL.cz a moc se těšíme na její pokračování,“ řekla ředitelka nadace Terezy Maxové, Terezie Sverdlinová. 

Den otevřených dveří v MG • 

 Uspořádali jsme den otevřených dvěří

Pro děti z dětských domovů, kteří se pomalu rozkoukávají a připravují na nástup do zaměstnání, jsme přichystali den otevřených dveří. Celkem 40 školákům, kteří nás navštívili, jsme představili jednotlivá oddělení firmy. Během "tour de Mall Group" jsme s dětmi prošli nejrůznější zákoutí budovy. 

Akce proběhla ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové v rámci projektu Rozjedu to!, který dětem zajišťuje exkurze na reálná pracoviště a nabízí jim možnosti budoucího profesního uplatnění. 

Den otevřených dveří • 

Ukázali jsme dětem, jaké pracovní příležitosti je čekají

Jednou z činností neziskové organizace Nadání a dovednosti o.p.s. je pomáhat dětem z dětských domovů se vstupem na pracovní trh. V její režii se také uskutečnil Veletrh pracovních příležitostí, na kterém nechyběli ani naši kolegové ze zákaznického oddělení. Dětem představili, v čem spočívá práce v oblasti péče o zákazníky, ať už na pobočkách, nebo v kontaktních centrech MALL.cz.

Děti si poslechly ukázkové hovory se zákazníky, měli jsme pro ně připravené kvízy, letáčky, fotky i videa z týmových akcí. Věřím, že to děti motivovalo vnímat naše firmy MALL.cz nebo CZC.cz jako zaměstnavatele, kde by se jim mohlo líbit,“ popisuje účast na veletrhu Petra Karlachová, Senior HR business partnerka.

Veletrh Nadání a dovednosti • 

V Dětském domově Domino bylo na Mikuláše veselo

Společně s Nadačním fondem Andrey Verešové a zástupci MALL.cz, jsme uspořádali mikulášskou besídku, která v Dětském domově Domino navodila příjemnou předvánoční atmosféru a udělala radost spoustě dětem. Děti si mohly vybrat cokoli z nabízeného zboží na MALL.cz a topmodelka Andrea Verešová spolu s moderátorkou Lucií Křížkovou, fotbalistou Davidem Limberským pak vybrané dárky do domova odvezli. Kromě toho rozdali autogramy a také si s dětmi zahráli hry.

Jsme rádi, že máme příležitost věnovat se charitativním aktivitám a je to směr, na který bychom určitě nechtěli do budoucna zanevřít. Nadační fond Andrey Verešové jsme vybrali proto, že je nám sympatická práce, kterou Andrea s dětmi dělá. Mohli jsme na vlastní oči vidět nefalšovanou dětskou vděčnost a nadšení. Na takovýchto aktivitách je skutečně radost spolupracovat,” říká PR manažerka Mall.cz, Katarína Klíčová.

Předání šeku od Mall.cz • 

Uspořádali jsme dětský den v MALL.cz Parku

Na spolupráci s Nadačním fondem Andrey Verešové, jsme navázali i během Mezinárodního festivalu Karlovy Vary. V MALL.cz Parku ve Smetanových sadech byl na programu dětský den. Na malé i velké návštěvníky zde čekala Andrea Verešová, která se dětem celé dopoledne věnovala. Na místě nadační fond podpořila společně s MALL.cz také firma Mattel Czech Republic, která dětem věnovala hračky.

"Dorazilo obrovské množství rodičů a dětí, kteří se celé dopoledne skvěle bavili. Nic z toho by nebylo možné bez zapojení všech kolegů z centrálního marketingového týmu. Táhli jsme za jeden provaz a díky tomu nakonec vše dobře dopadlo," komentuje spolupráci Jan Kufel, specialista marketingové komunikace.

Všem uvedeným akcím jsme věnovali spoustu času a energie, ale stojí nám to za to. Víme, kolika dětem naše práce udělala radost a rádi budeme součástí i dalších podobných projektů. Máte nějaký tip, kde bychom mohli zanechat podobnou dobročinnou stopu?

Andrea Verešová v akci •