MALL obchodníkům ve spolupráci s Mailstepem nově nabízí skladování i expedici zboží | Blog Mall.cz

MALL obchodníkům ve spolupráci s Mailstepem nově nabízí skladování i expedici zboží

MALL spojil síly s českou jedničkou ve fulfillmentu, společností Mailstep, a postaral se tak o další zjednodušení prodeje pro partnerské obchodníky. Mailstep totiž poskytuje firmám kompletní outsourcing logistiky – od skladování zboží až po samotnou expedici zásilek. Pro e-shopy to tedy znamená zbavení se starostí souvisejících s jednotlivými fázemi logistického procesu a možnost soustředit se výhradně na samotný provoz svého internetového obchodu. 

Mailstep disponuje téměř 40 000 m2 skladovací plochy, doručuje zboží do více než 200 zemí světa a již dnes jeho služby využívá více než 200 e-shopů. Denně odešle 20 tisíc zásilek do nejrůznějších koutů světa, což s sebou přináší mimo jiné i možnost dosáhnout u jednotlivých dopravců na atraktivnější ceny. Momentálně spolupracuje se všemi významnými dopravci v ČR, EU i mimo ni, přičemž doručuje jak na adresu, tak na dnes hojně využívaná výdejní místa. Díky tomu nabízí obchodníkům spolehlivé služby i v nejvytíženějších sezónách roku bez obav ze zbytečných prodlev při doručování. 

Mailstep obchodníkům na MALLu zajistí skladování i expedici zboží • 

Jak celý proces funguje? 

Mailstep zajistí kompletní logistiku malým i velkým e-shopům, od prvotního propojení obchodníků se svým skladovým systémem po samotnou expedici jejich zboží. Toto propojení znamená, že každý internetový obchod má kompletní přehled o svých skladových zásobách i o zásilkách, které jsou již aktuálně na cestě ke koncovému zákazníkovi, a to nepřetržitě 24 hodin denně, 365 dní v roce.

Po propojení následuje uskladnění zboží v zabezpečeném monitorovaném skladu, díky čemuž obchodníkům odpadá nutnost řešit zajištění potřebných technologií a zkušeného personálu. Zároveň nejsou omezeni velikostí skladovací plochy, kterou by jinak byli nuceni přizpůsobovat vzrůstající nebo naopak klesající poptávce. Na uskladnění již navazuje finální fáze celého procesu, kterou je odeslání zboží samotným zákazníkům. To Mailstep zvládá za zvýhodněnou cenu a v požadovaném čase do ČR i zbytku světa. 

Technickým propojením s MALL Partner je tak Mailstep schopen zajistit obchodníkům špičkový servis a garantované SLA, a dopřát tak kupujícím nejrychlejší doručení zásilky a nejlepší možnou zákaznickou zkušenost. 

Co vše může obchodník očekávat? 

Spolupráce s Mailstepem poskytuje e-shopu kompletní pokrytí logistických služeb, což obnáší mimo jiné také software outsourcing, copacking nebo finishing. Díky systému Mailship dokáže Mailstep provozovat všechny skladovací služby včetně přepravy, příjmu, kontroly zásob i zpracování objednávek. Zajistí také různé typy balení dle individuálních potřeb daného obchodníka, ať už jde o strojní balení nebo manuální a kompletační činnosti. Samozřejmostí je také případná personalizace produktů včetně optimalizace pro konkrétní distribuční kanály. Kromě toho Mailstep disponuje robotickými balícími linkami a dokáže budovat i robotizované sklady. 

Spolupráce s Mailstepem tak představuje pro obchodníka především možnost zbavit se starostí spojených se skladováním i expedicí a přitom mít jistotu, že je o logistiku jeho e-shopu postaráno profesionály. Ti zajistí, aby zboží dorazilo zákazníkovi včas, a to přímo domů, nebo na jím preferované výdejní místo.

Cílem MALLu je vytvořit komplexní ekosystém služeb, do kterého dnes už spadají i další možnosti, jak e-shopům ulehčit jejich provoz, a to třeba špičková doprava MALL Delivery nebo dostupné růstové financování MALL Financing. Všechny zmíněné služby mají obchodníkovi pomoci růst, poskytnout jeho zákazníkům špičkový servis a jsou také nástrojem, jak e-shopům urychlit zahraniční expanzi. Pokud na MALLu ještě neprodáváte, proč nezačít právě teď?