Mall Financing pomáhá obchodníkům s nákupy zásob na vánoční sezónu, půjčit si mohou až milion korun | Blog Mall.cz
Mall Financing pomáhá obchodníkům s nákupy zásob na vánoční sezónu, půjčit si mohou až milion korun

Mall Financing pomáhá obchodníkům s nákupy zásob na vánoční sezónu, půjčit si mohou až milion korun

S blížící se vánoční sezónou řada e-shopů zjišťuje, že pro nákup potřebných zásob nemá dostatečné finanční prostředky. S rostoucí inflací se totiž kromě jiného zvyšují také nákupní ceny produktů. Řešením pro obchodníky tak může být služba Mall Financing, která vznikla ve spolupráci s fintechem Lemonero a kterou využívá stále více českých i slovenských e-shopů. Financování prostřednictvím Lemonera internetovému obchodu zajistí, že se při nákupu nejprodávanějšího sortimentu nemusí omezovat pouze na vlastní kapitál, ale naopak může snadno dosáhnout na externí finance až do výše 1 000 000 Kč.  Službu si navíc mohou obchodníci nejprve nezávazně vyzkoušet a nechat si tak adekvátní nabídku financování spočítat zdarma. 

Ať už jde o nákup zásob, přípravu marketingové kampaně nebo rovnou expanzi na zahraniční trhy, služba Mall Financing pomáhá obchodníkům ve kterékoliv situaci. Chytré financování umožňuje e-shopům získat úvěr až do výše 1 000 000 Kč/40 000 € s úrokem 0,99 %, a to kompletně online během pár minut. Lemonero přitom vyhodnocuje žadatele o úvěr pomocí umělé inteligence, která využívá data získaná přímo z daného e-shopu. Unikátní AI scoring tak dokáže určit výkonnost e-shopu a nabídnout mu adekvátní výši financování, kterou si může na základě dat bezpečně dovolit. 

V čem se Mall Financing liší od běžného úvěru? 

Při žádosti o klasický úvěr řada obchodníků naráží na to, že jim banka nedokáže nabídnout vhodný produkt. Často totiž nemá přístup ke všem datům o provozu e-shopu a zároveň vyžaduje účetní výkazy z více než roční historie obchodníka. Lemonero však díky vlastnímu systému vyhodnocení dokáže obsloužit i internetové obchody fungující kratší dobu, a to bez nutnosti únavného papírování, dlouhého čekání a ve většině případů také bez ručení.

Právě období spojené s nákupem zásob na vánoční sezónu je jedním z nejčastějších, během kterého e-shopy využívají externího financování. Podobné řešení ale mohou vyžadovat i situace, kdy obchodníka zastihne neplánovaná investice nebo plánuje rozsáhlejší marketingovou a reklamní kampaň, na kterou mu vlastní kapitál jednoduše nestačí. Při správném využití externích financí přitom může e-shop vyrůst v průměru až o 30 a více procent. 

Jak na to? 

Celý proces začíná registrací prostřednictvím jednoduchého formuláře a následnou aktivací doplňku Lemonero přímo v administraci daného e-shopu. Podporovanými platformami jsou momentálně Shoptet, Upgates a E-shop rychle. Obchodník následně obdrží konkrétní nabídku financování, a to pouze v takové výši, kterou je jeho e-shop schopen bezpečně a včas splatit. Lemonero totiž pracuje s více zdroji dat v reálném čase a dokáže tak spolehlivě předpovědět budoucí vývoj konkrétního internetového obchodu, a tedy i jeho finanční možnosti. 

Obchodník si poté může dobu splácení svého úvěru rozložit do 3, 6 nebo 12 měsíců, přičemž má také možnost splatit jej předčasně, a to zdarma včetně odpuštění úroků. Jakmile si e-shop zvolí ideální nabídku, stačí už jen do systému nahrát potřebné identifikační dokumenty a vyčkat na vytvoření smlouvy. Tu je následně možné podepsat také online za pomoci nástroje DigiSign. Obchodníci tak mohou svůj úvěr spravovat kdykoliv a odkudkoliv. 

Dlouhodobým cílem Mallu je vytvořit komplexní ekosystém služeb, který pomůže obchodníkovi růst, zajistí jeho zákazníkům špičkový servis a také e-shopům zjednoduší a urychlí zahraniční expanzi. Kromě služby Mall Financing tak nabízí také možnost kompletního outsourcingu logistiky se společností Mailstep nebo kvalitní a spolehlivou dopravu Mall Delivery. 

Stále ještě přemýšlíte, jak z letošní vánoční sezóny vytěžit maximum? S Mall Financing se na ni můžete připravit už teď a ušetřit si tak zbytečné starosti.