Jakou cestu musí překonat balíček, než se dostane z MALL.cz k zákazníkům domů? | Blog Mall.cz

Jakou cestu musí překonat balíček, než se dostane z MALL.cz k zákazníkům domů?

Dnes už jsou lidé zvyklí, že pokud jsou ochotní si připlatit za expresní doručení, mohou mít své zboží ještě týž den ve svých rukách, a to ani nemusí opustit teplo domova či kanceláře. Než se ale zásilka dostane k zákazníkům, urazí poměrně dlouhou cestu. Jak takový proces vyskladnění balíčků vypadá vám odhalí následující článek.

Logistika je pro internetové podnikání klíčová oblast. Na jejím vývoji intenzivně pracuje řada odborníků a soustředí se do ní nemalé investice a úsilí. Logistické centrum nákupní galerie MALL musí během jednoho dne odbavit několik desítek tisíc kusů zboží. Naši vývojáři a tým logistiky se proto snaží co nejvíce tento proces zefektivnit a urychlit. Současný sklad nákupní galerie MALL patří k jednomu z nejmodernějších v Evropě a už dnes dokáže vyexpedovat a předat balík dopravci během pouhých 15 minut.

Na pohyblivých pásech ve skladu urazí zboží cestu dlouhou 3 km • 

Práce v logistickém centru může na první pohled působit nezábavně a obyčejně. To ale není případ tohoto skladu, kde na ploše o rozloze 7 fotbalových hřišť, pracuje 600 zaměstnanců, kteří zvládnou odbavit až 75 tisíc kusů zboží za den. Na 24 tisících polic a na téměř stejném množství palet jsou zde uskladněny dva miliony kusů zboží. Kromě zaměstnanců se o včasné vyskladnění takového množství zboží starají nejmodernější třídící robotické technologie. Jen v tomto skladu na pohyblivých pásech zboží urazí cestu dlouhou 3 kilometry. Nevěříte? Podívejte se na video, které vám přiblíží expedici zboží ve skladu.

Autor: Mall.czCesta dárku

 

Aby se nestalo, že produkt, který si zákazník objednal, není k dispozici, je centrálním skladníkem počítač, který nejrůznějšími algoritmy vyhodnocuje kolik, čeho a kdy se objedná. Jen do technologií ve skladu nákupní galerie MALL se investovalo 325 milionů korun, tím to ale nekončí. Aktuálně se zkouší použití dronů pro inventarizaci a s tím spojené urychlení celého procesu vyskladnění zboží směrem k zákazníkovi.

Zaměstnancům skladu pomáhají robotické technolgie • 

Obzvláště teď, kdy sezóna vánočních nákupů vrcholí, jede logistika na plné obrátky. Zákazníci, kteří se chtějí vyhnout předvánočním frontám či čekání na vybraného dopravce, mohou v letošní sezóně využít novinky vyzvednutí zboží v Mall Boxech, které jsou k dispozici 24 hodin denně 7 dní v týdnu. „S Mall Boxy jsme navýšili počet odběrných míst téměř dvojnásobně. Spolu se sítí Uloženek jsme se dostali na více než 150 lokalit v Česku a na 120 na Slovensku,“ dodává k expedici zboží Ivan Vodička, ředitel pro retail v Mall Group. Na MALL.cz si tak mohou zákazníci vyzvednout vánoční dárky v rámci nejširší sítě výdejních míst v ČR až do Vánoc.

Držíme kolegům z logistiky palce, ať nápor sezóny úspěšně zvládnou. Pokud by vás lákalo přidat se ke kolegům, kteří drží ochrannou ruku nad doručením každého balíčku, navštivte naše kariérní stránky a vyberte si z nově otevřených pozic v logistice i dalších oborech.