Jak díky Mall Group pokvete pražská Štvanice | Blog Mall.cz

Jak díky Mall Group pokvete pražská Štvanice

S prvními jarními dny odstartovala na MALL.cz kampaň „Dům, zahrada a dílna“ s nabídkou širokého sortimentu zahradních a kutilských potřeb. Zaměstnanci Mall Group nelenili a vyrazili kampaň podpořit přímo do terénu. Vybrali si k tomu zvelebení části pražské Štvanice. Co se všechno odehrálo?

Revitalizační akci ostrova Štvanice jsme zorganizovali ve spolupráci s Městskou částí Praha 7 a projektem Ukliďme Česko, který každoročně propojuje dobrovolníky a organizátory úklidových akcí po celé České republice. „Ostrov je jen kousek od našich kanceláří. Přišlo nám dobré podpořit úklidem revitalizaci právě této lokality. Chtěli jsme vyzkoušet něco nového, a navíc jsme do této iniciativy mohli zapojit i naše kolegy,“ říká PR manažerka Katarína Klíčová, organizátorka akce.  

Společná příprava záhonů • 

Během úterního dopoledne jsme vyměnili klávesnice za rýče a lopaty a spolu s nadšenci ze Street Gardening, kteří se snaží o rozšiřování zeleně ve městě, jsme spojili síly, abychom na ostrově založili nové záhonky pro okrasné květiny a ovocné keře. Vysázeli jsme nejen jarní cibuloviny, ale i rybízy, maliny, angrešt a třešně. Návštěvníci tak budou mít možnost pochutnat si na ovocných plodech, i když si zatím na ně musí ještě chvíli počkat.

Autor: MALL.czÚklid ostrova Štvanice

Přestože si kolegové během výsadby pořádně mákli, celkový výsledek stál za to. Jak se jim akce líbila? „Nadchlo mě to hned z několika důvodů. Bylo příjemné strávit den venku místo sezení za monitorem a na chvíli pracovně vypnout,“ uvedla Monika z marketingového oddělení. „Vyšlo krásné počasí, takže jsme se i přes fyzickou únavu cítili nabití energií a bylo fajn vidět okamžitý výsledek naší práce,“ dodává. Pro Petru, která pracuje jako specialistka komunikace, byla akce také příjemná. „S kolegy jsme si ji užili. Počasí navíc vyšlo na jedničku a udělali jsme pořádný kus práce. Už teď se těšíme na výsledek.“  

Záhonky s okrasnými květinami • 

„Ve firmě je nás již několik set, neustále se rozrůstáme, a proto je také naším cílem vymýšlet zajímavé aktivity pro kolegy, během nichž by si mohli zkusit něco nového a poznat své kolegy z jiných týmů a oddělení,“ říká PR manažerka Katarína Klíčová. V Mall Group také víme, že čisté a udržované okolí je důležité pro život každého z nás. Snažíme se závazek vůči životnímu prostředí brát vážně a svými iniciativami přispívat k údržbě zeleně okolo nás. Pokud i vy máte podobné smýšlení a rádi byste se stali součástí našeho akčního týmu, stačí nás navštívit na kariérních stránkách Mall Group nebo poslat svůj životopis a třeba poplujeme k lepším zítřkům na jedné lodi.

Tým úklidové akce na Štvanici •