Zkroťte své krepaté vlasy i v podzimním počasí | Blog Mall.cz

Zkroťte své krepaté vlasy i v podzimním počasí

Podzimní sychravé počasí kazí snahu o upravený účes všem. Na poškozených a suchých vlasech je ale krepacení vidět nejvíc. Proto je třeba si uvědomit, že péče o váš účes začíná u správné péče. Bez ní vás žádné stylingové přípravky nezachrání. Poradíme vám, jak na zkrocení krepaté hřívy.

1. S obranou proti krepatění začněte už při mytí vlasů

Vlasům, které se krepatí, chybí vláha, proto je důležité je hydratovat. S tím začněte už ve sprše. Pořiďte si kvalitní hydratující šampon i kondicionér, který nanášejte jen na konečky vlasů, aby se vám vlasy příliš nemastily. Pokud máte problém se zplihlostí vlasů, naučte se používat také masky dodávající objem.

Když vlasy vyživíte a hydratujete, budou méně náchylné k pohlcování vlhkosti ze vzduchu, nebudou se kroutit a zůstanou upravené.

Plochým kartáčem rozčesávejte rovné vlasy, přes kulatý kartáč je vysoušejte. Na vlnité vlasy si pořiďte hřeben s širokými zuby. • 

2. Buďte k vlasům něžní

Při mytí vlasy nijak nedrhněte. Šampon nanášejte jemnými krouživými pohyby na pokožku hlavy, vlasy ošetří při vymývání vodou. Dejte si také pozor, abyste pokožku hlavy příliš nedráždili nehty.

Při vysoušení vlasů ručníkem pamatujte, že mokré vlasy jsou velmi citlivé. Zapomeňte na tření ručníkem do sucha nebo snad jejich kroucení. Místo toho vodu z vlasů něžně vymačkejte. Dobrý, třeba bambusový, ručník přebytečnou vodu nasákne a vlasy zůstanou nepoškozené.

Při rozčesávání dbejte na to, abyste začínali od konečků a až následně rozčesávali vlasy v celé jejich délce. Zabráníte tak trhání vlasů a třepení konečků. Vyberte si vhodný hřeben nebo kartáč:

  • Pro dlouhé rovné vlasy je ideální plochý kartáč určený speciálně pro rozčesávání vlasů.
  • Pokud máte kudrnaté nebo vlnité vlasy, sáhněte zas po hřebenu s širokými zuby.

Roztřepené konečky jsou jasným projevem toho, že o své vlasy nesprávně pečujete. Pokud si se svými vlasy nevíte rady, požádejte o radu svého kadeřníka. • 

3. Kosmetické přípravky vám pomůžou

Na uhlazení vlasů jsou podle kadeřníků nejlepší silikony, které najdete ve většině vlasové kosmetiky. Vyživující séra či bezoplachové pečující balzámy nanášejte do vlhkých vlasů. Tak ochrání vlasy ještě před jejich tepelnou úpravou a udrží je hladké a upravené.

Skvěle fungují také stylingové přípravky, které obsahují složku anti-frizz. Používají se před fénováním, ale i po něm. Vlasy krásně uhlazují, zabraňují elektrizování vlasů i jejich poškození při použití kulmy či žehličky na vlasy.

Pro kudrnaté nebo vlnité vlasy zas použijte spreje pro mokrý vzhled. Ty udrží vlny v požadovaném tvaru a zabrání jejich krepatění.

Vlasy vysoušejte na střední teplotní stupeň. Na závěr pak snižte teplotu vzduchu na minimum a pomocí chladného vzduchu účes zafixujte. • 

4. Pozor na tepelnou úpravu vlasů

Vlasy foukejte přes kulatý kartáč nebo přes speciální plochý kartáč. Pokud máte vlny nebo kudrny, použijte difuzér. Správným vysoušením se struktura vlasu uzavře a nebude tolik náchylná k přijímání vlhkosti ze vzduchu.

Pro tepelnou úpravu vlasů jsou nejlepší fény s ionizací, které jsou šetrnější. • 

>>Vyberte si fén s ionizací, který vám pomůže zmírnit krepatění vlasů.<<

Nikdy vlasy nefénujte ani nežehlete na nejvyšší možnou teplotu. Čím nižší teplota, tím lépe. Zabráníte poškození vlasů a ještě navíc budou lépe držet tvar.

Jestli jsou vaše vlasy jemné a zplihlé, lakujte je zespodu nebo v předklonu. Na závěr pak vlasy přelakujte jemnou mlhou. Tak vám objem vydrží po celý den. • 

5. Nepodceňte závěrečnou fixaci účesu

Vlasy nikdy neupravujte ještě za tepla. Počkejte až vychladnou, jinak nebudou vůbec držet tvar. Po vyfénování, kulmování nebo žehlení je ideální aplikovat do konečků vlasů vyživující olej, aby se konečky netřepily a vlasy vypadaly krásně upravené celý den.

Pokud chcete, aby váš účes vydržel i nepřízeň počasí, je dobré jej zafixovat. Na to jsou perfektní laky na vlasy se složkou anti-frizz, která pomáhá vlas uzavřít.

Když zmoknete, vlnité vlasy rozhodně nečesejte. Jen je trochu upravte hřebenem se širokými zuby. Rovné vlasy naopak pročešte, vyfoukejte v protisměru, něčím zafixujte a nechte volně doschnout.

Náš tip: Pokud chcete vlasy tvarovat, je lepší nastříkat si lak na ruce a do vlasů jej vmačkat.

Jak bojujete s krepatěním vlasů vy? Napište nám do komentářů.