Palačinky z mandlové mouky
Mandle jsou skvělým pomocníkem při hubnutí i čištění organismu. V konzumaci semínek mandloně se neomezujte a dopřejte si hrst každý den. Pokud vás nebaví mandle chroupat, vyzkoušejte recepty z mandlové mouky. Na palačinky se skvěle hodí.
Potřebujete:
- 4 velká vejce,
- 50 gramů jemné mandlové mouky,
- 80 mililitrů mléka (můžete použít i ořechové mléko),
- špetku soli,
- lžičku vanilkového extraktu
- a kokosový olej na smažení.
Postup:
Rozšlehejte vejce a mléko. Zapracujte metličkou do směsi mouku, sůl a vanilku. Na rozehřáté pánvi rozpusťte půl lžičky kokosového oleje. Smažte palačinku z obou stran.
Náš tip: Palačinky z mandlové mouky namažte zdravou domácí nutellou. Vyrobíte si ji doma sami za pár minut.
Pohankové palačinky
Pohanka je v Česku pěstovaná obilovina, přesto si cestu na naše stoly příliš nenachází. Má totiž výraznou chuť, která ne každému sedne. Především děti většinou příliš nenadchne. V tenkých palačinkách s domácí marmeládou a tvarohem se ale neobvyklá chuť ztratí. Navíc těmito palačinkami potěšíte i ty, kteří drží bezlepkovou dietu.
Potřebujete:
- 250 gramů pohankové mouky,
- 0,5 litru mléka (kravského, rostlinného nebo ořechového),
- 2 vejce,
- kokosový olej na smažení.
Postup:
Vejce rozšlehejte a přidejte mléko. Postupně zapracujte i všechnu pohankovou mouku, až získáte hladké těsto. Tenké palačinky smažte z obou stran na troše kokosového oleje.
S palačinkami k snídani si šplhnete u dětí i partnerů. Když přidáte porci ovoce, marmelády nebo tvarohu, ani nepoznají, že jim servírujete pohanku. • MALL.CZ
Banánová palačinka ze dvou surovin
Tuto bleskovou dobrotu vykouzlíte za pár minut a stačí vám k tomu jen banán a vajíčko. Na banánové palačinky se výborně hodí přezrálé nebo pomačkané banány, na které už nikdo nemá chuť.
Rozmačkejte jeden menší banán vidličkou a přidejte jedno velké vejce. Promíchejte rozšlehané vejce s banánovou kaší, nalijte na pánev a smažte z obou stran.
Náš tip: Banánová palačinka bez umělého cukru a mouky je vyšší než klasické palačinky. Proto ji opékejte delší dobu na mírném plameni, ať se důkladně propeče.
>> Palačinkové pánve najdete na MALL.CZ. <<
Nezapomínejte na klasiku
Až nebudete mít chuť na experimenty, sáhněte po tradičních palačinkách, které znáte z dětství. Tajemství extra tenkých palačinek je podle kuchařky Koko z pořadu Menutovka v dokonalém poměru surovin, správné pánvi a naběračce. Vše prozrazuje ve videu na MALL.TV.
Na 11 palačinek Koko doporučuje:
- 600 mililitrů mléka,
- 2 velká vejce,
- 250 gramů hladké mouky (ideálně extra jemné s označením 00 na pizzu)
- a půl lžičky soli.
>> Staňte se palačinkovými profíky. Pořiďte si palačinkovač z MALL.CZ. <<
Slané palačinky se špenátem a ricottou
Až se nabažíte palačinek se sladkými náplněmi, vyzkoušejte i slanou variantu. Skvěle se hodí do palačinek z pšeničné, mandlové i pohankové mouky.
Palačinky se slanou náplní skvěle poslouží jako rychlá a výživná večeře. Až se vám omrzí špenát s ricottou, nahraďte je například chřestem, sýrem a slaninou. • MALL.CZ
Potřebujete:
- 200 gramů sýru ricotta,
- 200 gramů mraženého špenátu,
- 2 stroužky česneku,
- sůl a pepř.
Postup:
Připravte si palačinky podle vybraného receptu. Špenát nechte povolit nebo ho rozehřejte v mikrovlnné troubě. Vymačkejte z něj vodu, která se při rozmrazování uvolní. Utřete česnek a přidejte ho k ricottě. Osolte, opepřete a dobře rozmíchejte. Přidejte špenát, promíchejte a natřete směs na palačinky.
A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.