4 tipy na nejlepší deskové hry pro jednoho | Blog Mall.cz

Užijte si Den nezadaných: 4 tipy na deskové hry pro jednoho

Sice se jim říká společenské hry, ale nejlepší společnost stejně každý dělá sám sobě. Oslavte 11. listopadu Singles day neboli Den nezadaných. Máme pro vás deskovkové tipy na hry se silným příběhem i logické oříšky.

1. Panství hrůzy: deskovka s napojením na mobil

Pokud máte rádi hororovou atmosféru a knihy H. P. Lovecrafta, zalíbí se vám hra Panství hrůzy. Navíc si možná vyzkoušíte něco nového: v módu pro jednoho hráče vám bude dělat společnost aplikace na mobilním telefonu, která příběh řídí.

Hra obsahuje čtyři různé scénáře plné záhad, příšer a hlavně dobrého příběhu. Vyhraďte si na ni několik hodin, otevřete dobré víno a užijte si volný večer v neustálém napětí.

>> Panství hrůzy seženete na MALL.CZ. <<

Když hrajete sami, nemusíte se ohlížet na pocity druhých, když drtivě vyhráváte. • 

2. This War of Mine: atmosférická hra s cílem přežít

Hra This War of Mine vás staví do role civilisty ve městě, kde zuří válka. Vaším úkolem je prostě přežít. Příběh z občanské války vás ohromí a vůbec nebudete tušit, co se stane za pár chvil. Atmosféra je tady totiž opravdu klíčová a odvíjí se podle vašich rozhodnutí.

Deskovku můžete hrát znovu a znovu, každé hraní je jiné díky dvěma tisícům různých příběhů. Jen pozor, slabší povahy by měly raději zvolit veselejší hru.

>> This War of Mine najdete na MALL.CZ. <<

3. SMART – Kvadrilion: neztrácejte logiku

Chcete si procvičit své přemýšlení a příběhy vás moc neberou? Logická hra SMART – Kvadrilion je jedním velkým hlavolamem. Vaším úkolem je umístit všechny propojené kuličky na magnetické čtverce. Na začátku si sami zvolíte tvar herní desky, díky tomu pokaždé vytvoříte úplně jinou hru.

>> Kupte si hlavolam SMART – Kvadrilion na MALL.CZ. <<

Hodně her nabízí mód pro víc hráčů, ale zároveň i pro jednoho. Pokud se vám nechce pořizovat nová deskovka, podívejte se do pravidel těch, co už máte doma. • 

4. Mars: Teraformace: ovládněte rudou planetu

Pokud se vám letos nepovedlo dobýt ničí srdce, nezoufejte a dobyjte raději celou planetu. Mars: Teraformace je nakažlivá hra, ve které budete kolonizovat Mars podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Avšak máte na to limit, každá hra je omezená na 14 kol, ve kterých musíte nasbírat potřebný počet bodů. Jedno kolo vám zabere kolem dvou hodin.

>> Hru pro ovládnutí Marsu koupíte na MALL.CZ. <<

Být sám má tu výhodu, že si můžete naplánovat program na večer podle vlastní chuti. A nikdo vám do toho mluvit nebude. • 

>> Prozkoumejte další hry pro jednoho na MALL.CZ. <<

Jakou deskovku máte nejraději vy? Napište nám svůj tip do komentářů.

A aby vám nic neuniklo, sledujte nás na sociálních sítích – jsme na Facebooku, Instagramu i na YouTube.