Ušetřete za nehtové studio. Dokonalé nehty zvládnete vykouzlit i sama | Blog Mall.cz
Ušetřete za nehtové studio. Dokonalé nehty zvládnete vykouzlit i sama

Ušetřete za nehtové studio. Dokonalé nehty zvládnete vykouzlit i sama

Nemusíte utrácet vysoké částky v nehtových studiích, abyste měla krásné a pěstěné nehty.  Stejného efektu dosáhnete i v pohodlí vašeho domova, klidně při sledování oblíbeného seriálu. Vše co budete potřebovat je jen trocha času a trpělivosti.

Nepodceňujte přípravu

Kůžičku kolem nehtů nikdy nezastřihujte, jen ji jemně zatlačte pomocí tyčinky z pomerančového dřeva. Svoji pozornost věnujte také délce nehtů.

Rozhodnete-li se pro světlé laky, klidně je nechte o něco delší a jenom zapilujte do požadovaného tvaru. Pokud však toužíte po vášnivě rudé, zkraťte je na minimum. Tmavý lak na dlouhých nehtech vypadá lacině.

Pořiďte si kvalitní podkladový lak

Vyberte si takový, který obsahuje posilující a zpevňující složky a v ideálním případě i vyživující vitamíny. Poskytne vašemu nehtu ochranu a navíc ho oceníte i při odlakování tmavších odstínů, které by jinak na vašich nehtech zanechaly zbytky pigmentu. Nanášejte ho v tenké vrstvě na suché nehty a nechte alespoň 10 minut zaschnout.

Tisíce vrstev

Nevěřte kosmetickým značkám, které tvrdí, že jejich lakům stačí jen jedna vrstva, aby vypadaly perfektně. V naprosté většině případů jsou potřeba vrstvy dvě, aby byla barva dostatečně sytá.

Aplikujte je jedním tahem a vybírejte ty, které mají širší štěteček. Snadněji se s nimi manipuluje. Pamatujte, že čím více vrstev uděláte, tím více se prodlužuje doba schnutí. Do manikúry se proto pouštějte, jen když máte dost času a klidu.

Hrajte si

Netroufáte si na kreslení drobných ornamentů? Máme pro vás dvě řešení. Zvolte kontrastní tečky nebo pruhy, které lehce zvládnete s pomocí speciálních dekoračních pomůcek určených pro nehtový design. Pokud toužíte přeci jen po něčem originálnějším, koukněte se ve vaší oblíbené drogerii po obtiscích na nehty, vypadají skvěle a snadno se aplikují.

Chraňte je

Nakonec jako svrchní vrstvu aplikujte tzv. Top Coat. Jedná se o bezbarvý lak s lesklým, nebo naopak matným efektem, který barevný lak zafixuje a ochrání před odlupováním. Vaše manikúra tak vydrží dokonalá tak dlouho, dokud vás neomrzí.

Kosmetické pomůcky pro dokonalé nehty naleznete zde >>