To je bomba! Vyrobte si šumivé bomby do vany z domácích zásob | Blog Mall.cz

To je bomba! Vyrobte si šumivé bomby do vany z domácích zásob

Padá na vás únava, stres nebo podzimní deprese? Máme lék. Zkuste hit poslední doby a naložte se do vany s šumivými bombami. Vyrobit si je zvládnete i doma. Stačí vám na to pár věcí, které máte ve spíži. Čtěte, jak na to.

Zázrak z jedlé sody

Šumivé bomby do koupele se v poslední době staly hitem. Na rozdíl od klasické pěny do koupele vykouzlí ve vaně šumivou duhu. Ta prospívá pokožce a hydratuje ji. A navíc udělá z večerního koupání krásně barevný relax.

Hotové bomby vyrábí kosmetické značky po celém světě a seženete je třeba v drogerii. Jejich výrobu ale zvládnete i doma a vyjde vás jen na pár korun. Většinu surovin totiž běžně najdete ve spíži. A co ne, to pohodlně dokoupíte v supermarketu. Tak pojďte na to.

Šumivé bomby do koupele jsou ideální pro podzimní večery. • 

Co budete potřebovat?

  • 100 gramů jedlé sody,
  • 50 gramů koupelové soli,
  • 50 gramů kukuřičného škrobu,
  • 50 gramů kyseliny citronové,
  • 2 lžíce rostlinného oleje,
  • pár kapek esenciálního oleje,
  • lžíci vody,
  • pár kapek potravinářského barviva.

Chcete-li si užít nejen relaxační, ale také léčivou koupel, nachystejte si sušené bylinky či květy. Levandule, měsíček, ibišek nebo třeba sedmikrásky budou to pravé.

Domácí šumivé koule jsou zdravější než kupované – neobsahují umělá ani škodlivá barviva či aromata. • 

Jak na to?

Výroba barevných šumivek do vany vám nezabere víc než 20 minut. A k tvoření klidně přizvěte i děti – aspoň se zabaví a užijí si trošku alchymie.

1. Připravte si misku a pomocí lžičky v ní smíchejte všechny suché přísady – sodu, škrob, práškovou kyselinu citronovou i koupelovou sůl. Vezměte si na to raději ochranné rukavice.

2. Do vedlejší misky pak nalijte všechny mokré ingredience. Začněte rostlinným olejem – použijte třeba kokosový, arganový nebo mandlový olej. Pokud je zrovna nemáte po ruce, vystačíte si s obyčejným olivovým. Dvě lžíce jsou akorát. Přidejte k němu pár kapek esenciálního oleje a lžíci vody. Všechno důkladně promíchejte.

NÁŠ TIP: Místo obyčejné vody zkuste někdy použít zelený čaj. Má blahodárné účinky na pleť.

3. Do sypké směsi pomalu nalijte tekutou část. Buďte ale opatrní! Když je smícháte moc rychle, začne směs hned reagovat a šumět. Přilévejte tekutinu raději po kapkách nebo po lžičkách. Vzniklou hmotu pak pořádně prohněťte rukama, jen tak se spojí.

4. Chcete-li mít koupel krásně barevnou, kápněte nakonec do hmoty pár kapek potravinářského barviva a opatrně je vpracujte.

Koupelovou bombu můžete doplnit sušenými bylinkami nebo třeba obarvit potravinářským barvivem. Koupel pak bude krásně barevná a veselá. • 

5. Hotovou směs poznáte podle konzistence – neměla by se drolit ani rozpadat. Až se bude tvářit jako mokrý písek, máte hotovo.

6. Směsí naplňte formičky. K dostání jsou speciální kulaté přímo na koupelové bomby, poslouží vám ale i cukrářské silikonové formičky, tvořítka na led nebo třeba plech či forma na muffiny. Máte-li připravené sušené květy, nasypte je v tenké vrstvě na dno formičky a teprve potom zasypte připravenou směsí. Pořádně ji stlačte a nechte 10 minut odpočinout.

7. Po 10 minutách šumivku vyklepněte a nechte ještě 2 dny pořádně proschnout. Udělat si je můžete klidně do zásoby – dejte je pak do zavírací sklenice na suché místo.

Jakmile vhodíte kouli do vody, začne ve vaně tvořit pěnu a barevnou koupel. • 

Jste připraveni? Napusťte si vanu a vhoďte bombu do vody. Během chvilky začne reagovat, šumět a rozpouštět se. Duhové vodní dobrodružství může začít!

>> Pořiďte si i další relaxační přípravky do koupele.

Už jste doma zkoušeli vyrobit šumivé bomby do vany? Podělte se o své zkušenosti nebo nám pošlete fotku svého výtvoru do komentářů.