10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Recenze kávovaru Philips Series 2200: v jednoduchosti je krása

Dobrý šálek kávy je něco, bez čeho někteří nedokážou ráno vstát z postele. Espresso z kávovaru Philips Series 2200 EP2220/10 vás ale na nohy rozhodně postaví. Přečtěte si, čím nás tento kávovar uchvátil a kde má ještě rezervy.


Philips Series 2200 je automatický kávovar, který vám do dvou minut od spuštění připraví chutné espresso a s pomocí napěňovací trysky mléčnou sametovou pěnu do cappuccina či latté.

Je to fešák

Ihned po vybalení krabice nás kávovar příjemně překvapil svým elegantním vzhledem. Je inspirovaný italskými designéry, takže matné a lesklé černé plochy vkusně doplňují detaily ve stříbrné barvě. Kávovar je poměrně lehký, ale na kuchyňské desce pěkně sedí a při přípravě kávy se netřepe jako levnější modely.


Návod můžete klidně zahodit

Před prvním spuštěním kávovaru vám určitě doporučujeme projít si návod. Pak už jej ale můžete zahodit, protože ovládání přístroje je natolik snadné, že už návod nebudete nikdy potřebovat.

Kávovar má intuitivní ovládací panel, na kterém si volíte druh nápoje, množství šálků, sílu kávy i její vůně. Zároveň vám na displeji ukáže, co zrovna potřebuje – třeba doplnit kávu, dolít vodu nebo vyčistit.

Pro vaše vytoužené espresso stačí:

  • zapnout kávovar a počkat několik sekund, než se nahřeje,
  • stisknout tlačítko požadovaného nápoje, dvakrát, pokud chcete připravit dva šálky zároveň,
  • nastavit sílu kávy a aroma (obojí má 3 úrovně)
  • a znovu stisknout tlačítko vybraného nápoje.

Na kávě si pochutnáte, ale hustou cremu nemá

Kávovar Philips vám připraví šálek voňavé kávy s lehkou pěnou. Hustou cremu však nemůžete očekávat u žádného automatického kávovaru. Na to byste si museli pořídit o poznání dražší a hlavně složitější pákový kávovar.

Káva má přesto velmi pěknou barvu, chuť i vůni. Nás po ránu na nohy postavila, takže nepochybujeme o tom, že postaví na nohy i vás.

S napěňovací tryskou připravíte hebkou mléčnou pěnu

Pokud vaše srdce baží po cappuccinu nebo latté, oceníte napěňovací trysku na mléko a výškově nastavitelný přívod kávy, díky kterému si můžete kávu udělat i do vysokého hrníčku.

5738703:title:true:true

Pokud byste toužili po nadýchané pěně, která drží tvar a konzistenci, pořiďte si spíše samostatný šlehač mléka.

Keramický mlýnek povyšuje kávu na další úroveň

Každý kofeinový nadšenec vám řekne, že mlýnek je to, co rozhoduje o kvalitě kávy. Pokud by kávu umlel příliš najemno, dojde ke spálení kávy a to v ní zanechá nepříjemnou pachuť. Pokud je káva moc nahrubo, voda přes ni rychle proteče a nápoj ztratí na síle i aroma.

Proto jsme nadšení z toho, že si výrobce dal v tomto případě na mlýnku opravdu záležet:

  • Mlýnek je 100% keramický, takže je velmi pevný – výrobce slibuje, že zvládne připravit přinejmenším 20 000 šálků kávy.
  • Hrubost mletí si nastavíte na jeden z 12 stupňů přesně podle toho, jak máte svou kávu rádi.
  • Stroj si pokaždé umele jen tolik kávy, kolik je právě potřeba, takže káva zbytečně nevyčichá.

Kávovar má navíc také uzávěr Aroma Seal, který podle výrobce chrání kávová zrna před ztrátou vůně a snižuje hluk při mletí.

Kávičkujte s minimem starostí

Na automatickém kávovaru Philips Series 2200 EP2220/10 je úplně nejlepší to, že se o něj nemusíte prakticky vůbec starat. Když přijde čas doplnit vodu nebo kávová zrna, případně kávovar vyčistit, sám si o to řekne.

Stačí, abyste jednou za čas vysypali zásobník použité kávy a vylili nádobku na odtokovou vodu. To vás čeká asi po 20 připravených kávách.

Nejotravnější bývá u automatických kávovarů častá potřeba odvápňování a čištění vodního kamene. To se vám však s kávovarem Philips Series 2200 EP2220/10 nestane. Filtr Aqua Clean se postará o precizní čistotu vody, takže bez nutnosti odvápňování zvládne až 5 000 šálků. Pokud je třeba filtr vyměnit, přístroj vás na to sám upozorní.

Verdikt: dobrá káva s minimem úsilí

Za nás je kávovar Philips Series 2200 EP2220/10 perfektní volba pro ty, kdo hledají spolehlivý kávovar s kvalitním mlýnkem a nespokojí se s průměrnou kávou. Na automatický kávovar připravuje Phillips nadprůměrně chutnou a voňavou kávu, která po ránu rozhodně splní svůj účel.

Velmi oceňujeme hlavně nenáročnost jeho údržby a drobné vychytávky – jako třeba výškově nastavitelný přívod kávy. Už nikdy totiž nemusíte zahodit svůj oblíbený hrníček jen proto, že se nevleze pod trysky kávovaru.