Zachovejte si zdravé vlasy i po dovolené | Blog Mall.cz

První pomoc pro unavené vlasy: zachovejte si zdravou hřívu i po dovolené

Spousta lidí si před sluníčkem sice chrání kůži, ale na vlasy často zapomíná. Patříte mezi ně? Poradíme vám, jak na to, abyste se i po dovolené pyšnili zdravými kadeřemi.

Zabraňte katastrofě během dovolené

Mezi největší nepřátele vlasů patří slunce, mořská voda a chlor. Tedy všechno, s čím přes léto přicházíte do styku. Dostatečně se proto připravte a vlasy chraňte stejně pečlivě jako chráníte svou kůži.

Nejdřív si pořiďte pořádný klobouk. Třeba takový slamák je v kurzu a módní výstřelky ho zřejmě nikdy nevytlačí. Široké klobouky navíc mají funkci 5v1: chrání obličej, oči, uši, ramena i vlasy.

Dlouhé vlasy zatočte do drdolu, před sluncem tak skryjete citlivé konečky.

Před sluníčkem vaše vlasy ochrání slušivý slamák. • 

Kromě opalovacího krému si pořiďte i ochranný sprej na vlasy s UV filtrem a noste ho s sebou na pláž nebo k jezeru. Aplikujte ho, i když jste ve městě a slunce peče. Tento sprej funguje jako ochrana před paprsky.

Na krátké vlasy si pořiďte stylingové přípravky s UV faktorem. Stejně jako u opalovacího krému platí, že byste měli ochranu obnovovat po každém koupání.

Pokud svou letošní dovolenou trávíte u moře, po plavání v mořské vodě své vlasy opláchněte ve sprše. Krystalky soli totiž působí jako magnet na paprsky, nenechejte na sobě tedy sůl zbytečně dlouho. Sprchy bývají skoro na každé veřejné pláži.

Se správnou ochranou vaše vlasy během léta nebudou tolik trpět. • 

Správná péče po slunění

Léto na ústupu neznamená konec péče o vlasy. Naopak, právě teď začíná čas na pořádnou regeneraci, se kterou se vaše kštice pěkně rozzáří.

Vlasy si myjte hydratačním šamponem, který uleví suchým vlasům i vysušené pokožce hlavy. Věřte nevěřte, ale i ta se v létě snadno spálí. Na vlasy pak aplikujte regenerační masku, která vaši hřívu oživí. S touhle péčí můžete začít klidně během dovolené každý den po návratu z pláže.

Vlasy uvítají i trochu domácí péče, proto se nebojte a vyzkoušejte jednoduché masky z věcí, které máte doma. Na vlasový zábal využijete

  • směs ze žloutku a 50 ml panenského olivového oleje,
  • kokosový olej.

Regenerační maska vašim vlasům uleví. • 

Dodejte tělu sílu na regeneraci. Pořiďte si vitamín B, který působí proti vypadávání vlasů a tvorbě lupů.

Ani s návštěvou kadeřníka neuděláte chybu, nechejte si zastřihnout konečky. Včasné zastřihnutí vlasy posílí, aby se třepení nevymklo kontrole. A ten jeden centimetr vám zase rychle doroste.

Dovolená pro vaše vlasy moc odpočinková není, proto jim po návratu poskytněte dobrou regeneraci. • 

A nakonec to pěkně roztočte

Blýskněte se svými důkladně zregenerovanými vlasy. Pomůžou vám s tím inovativní vlasoví pomocníci. Těsně po dovolené byste je ale měli zapínat na co nejnižší teplotu.

Šikovná je například kulma Philips Moisture Protect, která udržuje přirozenou vlhkost vlasů, a tak je zbytečně nevysušuje.

>> Pořiďte si kulmu Philips Moisture Protect na MALL.cz. <<

Kulma Moisture Protect od Philipsu vaše vlasy zbytečně nevysuší. • 

Z fénů si vybírejte ty, které mají funkci ionizace, jako Rowenta CV 5090 F0 Powerline. Díky iontům vaše vlasy nebudou tolik elektrizovat.

>> Fén Rowenta CV 5090 F0 Powerline najdete na MALL.cz. <<

Po létě sáhněte ideálně po vlasových pomocnících s keramickým povrchem. Ten brání krepatění vlasů. Keramiku má třeba kartáčový fén Rowenta Brush Activ, se kterým své vlasy rychle upravíte do vysněného účesu.

>> Rowenta Brush Activ seženete na MALL.cz. <<

Čím své vlasy zachraňujete vy? Doporučte nám své triky v komentářích.